IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.12, 07:03
Jaki macie plan prac?Co możnazrobićjuż dzisiaj? Sernik? Inne ciasta? Chrzan? Galaretke miesną?
Obserwuj wątek
    • Gość: x a na kiedy to robisz? IP: *.unitymediagroup.de 05.04.12, 07:49
      • Gość: sara441 Re: a na kiedy to robisz? IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.12, 07:51
        na Wielkanoc i poniedziałek...
    • Gość: wuwu Re: plan prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.12, 09:03
      Dzisiaj gotuję mięsiwo na pasztet i studzę, jutro mielę i piekę. Ciasta robię w sobotę.
      • Gość: x ...w niedzielę podaję do stołu, w poniedziałek IP: *.unitymediagroup.de 05.04.12, 10:40
        sprzątam a we wtorek odpoczywam.
        Wesołych świąt! :D
        • vandikia Re: ...w niedzielę podaję do stołu, w poniedziałe 05.04.12, 10:46
          Piszesz jakby upieczenie ciasta czy dwóch było jakimś nie lada wyzwaniem. Rozsądny człowiek musi sobie rozłożyć pracę, żeby właśnie nie uchechłać się w jeden dzień, a mieć przy czym poświętować.
          W poniedziałek wielkanocny się nie sprząta, w poniedziałek się dalej świętuje :P
          • Gość: x ale sara przygotowuje na Wielkanoc i poniedziałek IP: *.unitymediagroup.de 05.04.12, 16:12
    • default Re: plan prac 05.04.12, 13:31
      Dzisiaj duszę mięsa na pasztet i wyjmuję nogi indycze z zamrażalnika.
      Jutro mielę i piekę pasztet oraz namaczam w marynacie indyka. I piekę mazurek.
      W sobotę gotuję jajka w cebuli, piekę sernik i drożdżowe, gotuję żurek, duszę indycze nogi.
    • Gość: Ewa Re: plan prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.12, 13:49
      Wczoraj były zakupy, dzisiaj usmazyłam kruche pierozki do czerwonego barszczu. Jutro sernik i biszkopt do tortu. W sobote ów tort, sałatka jarzynowa, sos tatarski, chrzan, zurek i barszcz czerwony oraz pieczenie mięsa na poniedziałkowy obiad ( w niedziele wielkanocna obiadu jako takiego nie robie). W niedziele nafaszeruje tylko jajka , pokroje wedliny i swieyujemy do poniedziałku:) w poniedziłek ziemniaki i sałata do obiadu.
    • chixi Re: plan prac 05.04.12, 13:53
      dzisiaj zrobiony bigos ( w sumie to z konieczności wykończenia kapusty kiszonej bo już za ciepło ma ), mięso na pasztet ( tylko ugotuję), przygotuję mięsa do pieczenia ( boczek, karkówka, kawałek schabu) i zrobię śledzie. Mięsa piekę w piątek, w sobotę sernik, szarlotka i ciasto czekoladowe, sałatki i poniedziałkowy obiad ( u nas w wielką niedzielę praktycznie nic się nie robi, babcia z rozrzewnieniem wspomina czasy kiedy jej ojciec w sobotę wieczorem buty do kościoła czyścił a mama ziemniaki na obiad obierała - "bo w wielką niedzielę to grzech" ;) ). Tym sposobem w poniedziałek będę musiała zrobić tylko sos do sałaty :)
    • mirszy Re: plan prac 05.04.12, 19:59
      Dzisiaj dokończyłam mycie okien i umycie szafek w kuchni. Jutro robię galaretki drobiowe, pstrąga w galarecie, 2 serniki i spód na fale dunaju. Wyjmuję też mięsa z zamrażarki rano, a na wieczór wkładam w marynatę.
      W sobotę przygotowuję święconkę. U nas taki zwyczaj, że po przyjściu ze święconką to już Święta. No ale w sobotę dokończę ciasto i ugotuję babkę.
      Zgrzyt mam tylko z obiadem na poniedziałek, bo w niedzielę jesteśmy u mojej siostry, a w poniedziałek mam 14 osób na obiedzie i pewnie w niedzielę wieczorem będę jeszcze coś tam przygotowywała na obiad poniedziałkowy, bo przecież nie upiekę mięs w sobotę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka