cycek24 17.06.04, 13:08 Kochani!!!! Mam prosbe o przepis na sprawdzoną, najpyszniejszą sałatkę do pieczonych ziemniaczków i nietylko, do zaserwowania na sobotnie ognisko. Dzięki!!!!! Pa, Madzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brunosch Re: Sałateczka ..... 17.06.04, 13:13 z kiszonej młodej kapusty z jakim dosmaczaczem - cebula, czosnek papryka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marghe_72 Re: Sałateczka ..... IP: *.acn.waw.pl 17.06.04, 13:22 Do pieczonych ziemniaków to moze cos a la tzatziki. Pisze a'l abo ma byc sałatka a nie sos:) Ogórków duzo skroic, posolic, odstawic. Czosnek zmiazdzyc dodadac do jogurtu. Wkropic troche cytryny, wkroic np szczypiorek i tym polac ogórki. Ujdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
cycek24 Re: Sałateczka ..... 17.06.04, 13:26 No.... te tzatzyki palce lizac - spróbuję napewno!!! dzieki.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gosia Re: Sałateczka ..... IP: 82.139.15.* 17.06.04, 13:27 ugotowany kalafior,sałata,pomidor,świeży ogórek,kukurydza z puszki,jajko,świeża pappryka,rzodkiewka,szczypiorek- wszystko w proporcjach na oko,żależy na ile osób itp.Doprawić solą,sosem vnegret,jogurtowym, majonezowym-kto jak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marghe_72 Re: Sałateczka ..... IP: *.acn.waw.pl 17.06.04, 13:39 no i wszelkie sałaty.. z róznymi sosami Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Sałateczka ..... 17.06.04, 14:12 Do pieczonych ziemniaczków to najlepiej właśnie albo tzatziki, albo twarożek ze szczypiorkiem, ogórkiem, rzodkiewką i czosnkiem. Albo tak - pomidory, małosolne ogórki, cebula cukrowa - w kosteczkę, wymieszać z gęstą kwaśną śmietaną, solą i pieprzem. Ulubiona mojej córki - utarta na grubej tarce rzodkiewka ze śmietaną. W ogóle jakoś do pieczonych ziemniaczków śmietanowo-twarożkowo mi pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś