taninka 20.06.04, 15:36 Czy ktos wie do jakiego koloru mam doprowadzic kruszonke na owocach???? Przepis wziełam z forum... Pomocy ;) własnie mam owoce w piekarniku a kruszonka nadal jest biała (już czytli ok. 30 miniut) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziuunia Re: Owoce pod kruszonka 20.06.04, 15:41 Powinna być zrumieniona.Może górna grzałka zepsuła się w Twoim piekarniku i ile jest on elektryczny.Wstaw foremkę najwyżej jak można,powinna się przypiec.Mnie kiedyś nie chciało się zrumienić ciasto ucierane,okazało się że dodałam soli a nie cukru pudru:))) Odpowiedz Link Zgłoś
taninka Re: Owoce pod kruszonka 20.06.04, 16:01 ;) dodałam cukier na szczęscie ;) a kruszonka juz zarumieniona wiec idę wyciągać pysznosci z piekarnika ;)ale w piekarniku owoce spedziły zamiast 30 min jak w przepisie 50 min, taki piekarnik ;) dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowokująca Re: Owoce pod kruszonka IP: 213.17.230.* 21.06.04, 08:16 To ja na forum przypomniałam przepis na te owoce wg książki Olivera, więc jakby "czuję się winna". Może piekłaś w za niskiej temperaturze? To wymaga 200 stopni, a ja zaczynam nawet od 15 minut jeszcze wyższej temp. i potem schodzę do 200. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowokująca Re: Owoce pod kruszonka IP: 213.17.230.* 21.06.04, 08:20 Kręglicka (jeśli się nie mylę) zaproponowała w ostatnich Wysokich Obcasach zamiast kruszonki ciasto z malaksera, do którego dodaje się jeszcze jajka i chyba mleko, więc jest o mokrej konsystencji, do rozsmarowania po wierzchu na owocach. Może na sezon owocowy to też jakaś propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Czy ktos to robil z truskawkami? IP: *.it / 62.233.189.* 21.06.04, 17:45 Czy one sie do tego nadaja? Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Czy ktos to robil z truskawkami? 22.06.04, 10:10 Ja robiłam z truskawkami. Sukces jeśli chodzi o smak:))) Tragedia jeśli chodzi o wygląd - strasznie dużo soku. Mimo, że zapiekałam krótko - ok. 15-20 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowokująca Re: Owoce pod kruszonka IP: 213.17.230.* 22.06.04, 08:24 Nadają się wszystkie owoce sezonowe wspomagane owocami południowymi w zimie. Tak twierdzi w swojej książce Jamie Oliver. Ja zrobiłam dwa razy z truskawkami. Dodałam jeszcze pokrojone chyba trzy pędy rabarbaru i jednego banana w plasterkach. Soku jest sporo i zbyt estetycznie to nie wygląda, bo trudno wyjąć ładnie na talerzyki, ale jest bardzo smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Owoce pod kruszonka IP: *.it / 62.233.189.* 22.06.04, 15:59 Wlasnie tego sie obawialm, ze wyjdzie czerwonawe bloto ;-) Ale co tam, smak wazniejszy ;-))) Zrobie wieczorkiem. Odpowiedz Link Zgłoś