sonix73
22.05.12, 15:39
ratunku! potrzebuję pomysłów, sprawa wygląda nastepująco: mój mąz ma obronę doktorat, instytutowy zwyczaj zakłada przyjecie w formie bufetu dla pracowników -ok. 60 osób. gdybym mieszkała w poblizu nie byłoby problemu, ale dziela nas dwa województwa i przygotowanie słodkości trochę się komplikuje. lubie i umiem piec, trochę drobnych ciasteczek zrobie z wyprzedzeniem w domu, inne rzeczy planuje przygotować w domu przyjaciółki u której się zatrzymam. i tu mam prośbe o pomysły. impreza odbedzie sie 5 czerwca, muszę liczyc sie z upałami, co trochę wpłynie na wybór menu.
planuje zrobic rozmaite kruche ciastka, dwa-trzy rodzaje mufinek, beziki, myślałam o miodowniku, babeczkach z truskawkami -powinien byc srodek truskawkowego sezonu;-), może serniki i szarlotki...?
boje sie trochę ciast z galaretkami i kremami więc podpowiedzcie co jeszcze by mozna przygotować? może jakieś sałatki owocowe?
jestem otwarta na pomysły.
catering odpada, bo nas po prostu nie stać, zresztą jak dzwoniłam, pani powiedziała, że i tak zamawiali by ciasta w cukierni, bo sami takim "detalem" sie niechetnie zajmują. a koszt szacunkowo wyceniła na 2,5-3 tysiace.
dziękuje z góry za pomoc!