japanunieprzerywalempanieposle 13.06.12, 10:30 widuje je ostnio np w almie. sa podobne w smaku go granny smith i do koszteli. wygladaja jak wydluzone granny smith i sa w cenie 2,5-3,5 kg. wie ktos ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Y. Re: co to za jablka IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.12, 13:33 Istnieją różne odmiany. ODMIANY. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: co to za jablka 13.06.12, 13:36 Dla wege oszołomów to zbyt trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim_maior Re: co to za jablka IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.12, 14:19 Jabłka mają odmiany, tak tak. Ale z opisu można wywnioskować, że to może być... którakolwiek z nich :) Żeby wiedzieć prawie na pewno, trzeba by przynajmniej zdjęcie zamieścić, a najlepiej to powąchać i ugryźć. Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: co to za jablka 13.06.12, 14:28 zapytaj obsługi, powinni wiedzieć, co sprzedają może jest jakaś informacja na skrzynce/pudełku Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: co to za jablka 13.06.12, 15:05 wlsnie tak zrobie. myslalm, ze ktos bedzie wiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: co to za jablka 13.06.12, 20:06 z opisu wydawalo by mi sie ze "golden delicious", ale jak sie nazywaja po polsku nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: co to za jablka 13.06.12, 20:51 mutsu, ktore sa krzyzowka z golden d. w zyciu bym nie pomyslala, ze to mutsu bo jadlam kiedys ale widocznie bardziej dojrzale bo byly bardziej miekkie i mialy mniej zielona skorke Odpowiedz Link Zgłoś
godiva1 Re: co to za jablka 15.06.12, 17:11 Mutsu to sa moje najukochansze jablka. Wiesz co, one maja czasem zielona skorke, a czasem zolta, ale smak jest boski za kazdym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
komanchu Re: co to za jablka 13.06.12, 20:54 roseanne napisała: > z opisu wydawalo by mi sie ze "golden delicious", ale jak sie nazywaja po polsk > u nie wiem Po polsku też Golden Delicious, chociaż na lokalnym targu spotykam się często z wypisanymi na tekturowym pudelku nazwami Golden Delicjusz i Golden Delisjusz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warek Re: co to za jablka IP: 212.160.148.* 15.06.12, 13:28 wegasie jablek sie nie je one maja uczucia! a w srodku moze byc robaczek buuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: co to za jablka 20.06.12, 18:25 Jesli sa w ciapki i slodkie to Golden Del. Odpowiedz Link Zgłoś