Dodaj do ulubionych

wlasciwy garnek do porridge

IP: *.pools.arcor-ip.net 29.06.12, 09:23
Czy jest taki, w ktorym sie nie przypala???
Obserwuj wątek
    • mhr2 Re: wlasciwy garnek do porridge 29.06.12, 09:35
      z grubym dnem albo taki do gotowania mleka
    • izabelski Re: wlasciwy garnek do porridge 29.06.12, 10:50
      mozna gotowac jak ryz - z dogotowywaniem pod koldra
    • lonely.stoner Re: wlasciwy garnek do porridge 29.06.12, 12:26
      ja wlewam troche wody na dno garnka - jakiegokolwiek, i potem mleko i platki owsiane gotuje na malym ogniu, mieszam co jakis czas- zwlaszcza jak sie tak wybrzusza, no i jak juz zrobi sie gesta lepka breja, wylewam na talerz, dodaje miodu i gotowe. Mozna tez porridge robic w kuchence mikrofalowej- wlewasz mleko, wsypujesz platki, nastawiasz na wolne oborty na ok.1.5 minuty, wyjmujesz, mieszasz i tak do momentu az platki sa miekkie, tylko obserwuj przez szybke czy calosc nie zaczyna kipiec z miski- jak sie wybrzusza to najlepiej wyjmij, zamieszaj i wstaw na kolejne 1.5 minuty.
      • Gość: baba.z.lokowka Re: wlasciwy garnek do porridge IP: *.pools.arcor-ip.net 29.06.12, 17:55
        Moja kuchnia jest elektryczna - bez plomienia, mikrofalowki nie mam. Mam do zaliczenia po dzisiejszym gotowaniu 2 gary - na szczescie soda oczyszczana lub natron ulatwia sprawe.;) Moje gary sa z termo dnem wiec teoretycznie powinny nie przypalac. Pomysl z woda na dnie gara jest ciekawy i jutro wyprobuje - dziekuje.
    • krysia2000 Jest 29.06.12, 22:12
      Nazywa się mieszaj-nie-śpij-pilnuj-kaszki.
      • kosmopolitesiorbut Re: Jest 29.06.12, 23:40
        krysia2000 napisała:

> Nazywa się mieszaj-nie-śpij-pilnuj-kaszki.
        aż-lokówki-sparzą-paszki...
        Potem sparzą płatki owsa,
        a i tak masz wygląd osła...:-D
        P.S.Tylko dokończyłem...
    • beata_ Re: wlasciwy garnek do porridge 29.06.12, 22:50
      izabelski napisała:

> a dlaczego twoja posciel jest dla ciebie taka wstretna?

Nie pytaj...! :D
      • kosmopolitesiorbut Re: To znowu przez Ciebie... Wyobraźnia mi 30.06.12, 00:05
        zapracowała. "Miś" Barei, i TA scena, jak ulał do baby w lokówkach i jej pościeli...Tfu!
        www.youtube.com/watch?v=-W--y9904yQ
        • beata_ Dlaczego zaraz wszystko... 30.06.12, 00:22
          ... na mnie? :-)

ps
          użytkowniczka "baba.z.lokowka" zwróciła już uwagę, że lokówkę ma jedną, w ręku - bezżarową, czy jakoś tak... więc te lokówki, to tak nie do końca ;-)

pps
          swoją drogą brzmi dumnie - prawie jak "dama.z.lasiczka"
          • kosmopolitesiorbut Re: Dlaczego zaraz wszystko... 30.06.12, 00:28
            Albo z miotłą. Bez żarową oczywiście ale model NIMBUS2012...;-D
            • beata_ Wystarczy, bo... 30.06.12, 00:43
              ... zaraz na tej mietle polecimy... stąd... w kosz :-D

I słusznie! ;P
              • kosmopolitesiorbut Re: Wystarczy, bo... 30.06.12, 00:50
                beata_ napisała:

> ... zaraz na tej mietle polecimy... stąd... w kosz :-D
                >
                > I słusznie! ;P
                W nosie mam.
                • beata_ Re: Wystarczy, bo... 30.06.12, 01:16
                  kosmopolitesiorbut napisał:

> beata_ napisała:
                  >
                  > > ... zaraz na tej mietle polecimy... stąd... w kosz :-D
                  > >
                  > > I słusznie! ;P

> W nosie mam.

Oj! Nie uchooodzi! ;-)
                  • kosmopolitesiorbut Re: No rację masz. To się nazywa 30.06.12, 01:27
                    wy...lokowanie...;-)
    • kosmopolitesiorbut Re: Ty nie masz wyobraźni. 29.06.12, 22:59
      Ty masz lokówki.
    • sznupkowie Re: wlasciwy garnek do porridge 30.06.12, 08:59
      Wy tak na poważnie???!!!Porridge?A co się stało z dobrą polską owsianką?Porridge smakuje lepiej?Czy lepiej na talerzu wygląda?
      • Gość: szadoka Re: wlasciwy garnek do porridge IP: 212.160.172.* 30.06.12, 18:03
        No masz :) , tak swiatowo wiecej .... ktoby tam taka ordynarna owsianke jadl....
    • Gość: pinkink moze z owsianka pojdzie lepiej;) IP: *.oc.oc.cox.net 30.06.12, 21:30
      Czy ladne, polskie slowko 'owsianka' juz wyszlo z obiegu?
      A co do pytania, ugotuj na wodzie a potem, najlepiej juz na talerzu dodaj mleka.
      Na kazdym opakowaniu owsianki [porridge, oatmeal ] znajdziesz przepis.
    • Gość: GMK Re: moze z owsianka pojdzie lepiej;) z pewnoscia IP: *.centertel.pl 09.11.12, 17:59
      Wieczorem zagotowuję 1 szklankę mleka, dodaję 4 czubate łyżki płatków owsianych, zwykłych.
      Przykrywam pokrywką i wyłączam. Bo kuchenkę mam ceramiczną to trochę ciepło trzyma.,
      Rano 1/2 porcji odkładam do miseczki i doi lodówki na jutro. Co pozostało w garnku zalewam 1 szklanką mleka i zagotowuję. Cieplutka owsianka może być dosmaczona.
      • Gość: dorotkah Re: moze z owsianka pojdzie lepiej;) z pewnoscia IP: *.hsd1.il.comcast.net 11.11.12, 01:20
        Wolnowar (slowcooker,crockpot).Wlacza sie przed pojsciem spac i rano jest gotowe.U mnie w domu mowilo sie na to "platki" od platkow owsianych.Tu gdzie mieszkam to zwykly oatmeal.Porridge brzmi fajnie,jak z czasow pionierskich.
        • Gość: baba. Re: moze z owsianka pojdzie lepiej;) z pewnoscia IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.12, 18:34
          dzieki -moze wyprobuje i skosztuje - ten klimat pionierski to jest to:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka