Gość: baba.z.lokowka IP: *.pools.arcor-ip.net 29.06.12, 09:23 Czy jest taki, w ktorym sie nie przypala??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mhr2 Re: wlasciwy garnek do porridge 29.06.12, 09:35 z grubym dnem albo taki do gotowania mleka Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: wlasciwy garnek do porridge 29.06.12, 10:50 mozna gotowac jak ryz - z dogotowywaniem pod koldra Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: wlasciwy garnek do porridge 29.06.12, 12:26 ja wlewam troche wody na dno garnka - jakiegokolwiek, i potem mleko i platki owsiane gotuje na malym ogniu, mieszam co jakis czas- zwlaszcza jak sie tak wybrzusza, no i jak juz zrobi sie gesta lepka breja, wylewam na talerz, dodaje miodu i gotowe. Mozna tez porridge robic w kuchence mikrofalowej- wlewasz mleko, wsypujesz platki, nastawiasz na wolne oborty na ok.1.5 minuty, wyjmujesz, mieszasz i tak do momentu az platki sa miekkie, tylko obserwuj przez szybke czy calosc nie zaczyna kipiec z miski- jak sie wybrzusza to najlepiej wyjmij, zamieszaj i wstaw na kolejne 1.5 minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba.z.lokowka Re: wlasciwy garnek do porridge IP: *.pools.arcor-ip.net 29.06.12, 17:55 Moja kuchnia jest elektryczna - bez plomienia, mikrofalowki nie mam. Mam do zaliczenia po dzisiejszym gotowaniu 2 gary - na szczescie soda oczyszczana lub natron ulatwia sprawe.;) Moje gary sa z termo dnem wiec teoretycznie powinny nie przypalac. Pomysl z woda na dnie gara jest ciekawy i jutro wyprobuje - dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: Jest 29.06.12, 23:40 krysia2000 napisała: > Nazywa się mieszaj-nie-śpij-pilnuj-kaszki. aż-lokówki-sparzą-paszki... Potem sparzą płatki owsa, a i tak masz wygląd osła...:-D P.S.Tylko dokończyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: wlasciwy garnek do porridge 29.06.12, 22:50 izabelski napisała: > a dlaczego twoja posciel jest dla ciebie taka wstretna? Nie pytaj...! :D Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: To znowu przez Ciebie... Wyobraźnia mi 30.06.12, 00:05 zapracowała. "Miś" Barei, i TA scena, jak ulał do baby w lokówkach i jej pościeli...Tfu! www.youtube.com/watch?v=-W--y9904yQ Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Dlaczego zaraz wszystko... 30.06.12, 00:22 ... na mnie? :-) ps użytkowniczka "baba.z.lokowka" zwróciła już uwagę, że lokówkę ma jedną, w ręku - bezżarową, czy jakoś tak... więc te lokówki, to tak nie do końca ;-) pps swoją drogą brzmi dumnie - prawie jak "dama.z.lasiczka" Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: Dlaczego zaraz wszystko... 30.06.12, 00:28 Albo z miotłą. Bez żarową oczywiście ale model NIMBUS2012...;-D Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Wystarczy, bo... 30.06.12, 00:43 ... zaraz na tej mietle polecimy... stąd... w kosz :-D I słusznie! ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: Wystarczy, bo... 30.06.12, 00:50 beata_ napisała: > ... zaraz na tej mietle polecimy... stąd... w kosz :-D > > I słusznie! ;P W nosie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: Wystarczy, bo... 30.06.12, 01:16 kosmopolitesiorbut napisał: > beata_ napisała: > > > ... zaraz na tej mietle polecimy... stąd... w kosz :-D > > > > I słusznie! ;P > W nosie mam. Oj! Nie uchooodzi! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmopolitesiorbut Re: No rację masz. To się nazywa 30.06.12, 01:27 wy...lokowanie...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sznupkowie Re: wlasciwy garnek do porridge 30.06.12, 08:59 Wy tak na poważnie???!!!Porridge?A co się stało z dobrą polską owsianką?Porridge smakuje lepiej?Czy lepiej na talerzu wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szadoka Re: wlasciwy garnek do porridge IP: 212.160.172.* 30.06.12, 18:03 No masz :) , tak swiatowo wiecej .... ktoby tam taka ordynarna owsianke jadl.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinkink moze z owsianka pojdzie lepiej;) IP: *.oc.oc.cox.net 30.06.12, 21:30 Czy ladne, polskie slowko 'owsianka' juz wyszlo z obiegu? A co do pytania, ugotuj na wodzie a potem, najlepiej juz na talerzu dodaj mleka. Na kazdym opakowaniu owsianki [porridge, oatmeal ] znajdziesz przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMK Re: moze z owsianka pojdzie lepiej;) z pewnoscia IP: *.centertel.pl 09.11.12, 17:59 Wieczorem zagotowuję 1 szklankę mleka, dodaję 4 czubate łyżki płatków owsianych, zwykłych. Przykrywam pokrywką i wyłączam. Bo kuchenkę mam ceramiczną to trochę ciepło trzyma., Rano 1/2 porcji odkładam do miseczki i doi lodówki na jutro. Co pozostało w garnku zalewam 1 szklanką mleka i zagotowuję. Cieplutka owsianka może być dosmaczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotkah Re: moze z owsianka pojdzie lepiej;) z pewnoscia IP: *.hsd1.il.comcast.net 11.11.12, 01:20 Wolnowar (slowcooker,crockpot).Wlacza sie przed pojsciem spac i rano jest gotowe.U mnie w domu mowilo sie na to "platki" od platkow owsianych.Tu gdzie mieszkam to zwykly oatmeal.Porridge brzmi fajnie,jak z czasow pionierskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba. Re: moze z owsianka pojdzie lepiej;) z pewnoscia IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.12, 18:34 dzieki -moze wyprobuje i skosztuje - ten klimat pionierski to jest to:) Odpowiedz Link Zgłoś