Gość: anka IP: *.unknown.vectranet.pl 16.08.12, 12:09 czy kaszę gotujecie razem z zimniakami czy osobno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_m66 Re: krupnik kasza 16.08.12, 12:32 a co wg ciebie gotuje sie szybciej? pokrojone w kostke ziemniaki, czy kasza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rena Re: krupnik kasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.12, 14:48 Razem. Najpierw podgotowuje kaszę, a później dodaje ziemniaki pokrojone w kostkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marbor1 Re: krupnik kasza IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.12, 21:17 Razem. Warunek to nie może być pęczak. Każda inna kasza ugotuje się razem z włoszczyzną i ziemniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
crea.tura Re: krupnik kasza 17.08.12, 17:33 razem, ale ziemniaki dorzucam później, tak ok. 20 minut po wrzuceniu kaszy : ) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: krupnik kasza 18.08.12, 01:05 A ja wrzucam wtedy, kiedy ziemniaki z jarzynami (i masłem) już się pogotują i prawie miękkie są... kasza drobna (mazurska czy jakoś tak) - trzeba tylko wtedy stać nad tym i mieszać, żeby nic nie przywarło do dna garnka. Dla niektórych to stanie i mieszanie może być minusem - mnie nie wadzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: krupnik kasza 18.08.12, 08:08 ziemniaki, marchwe, seler, por kroje w kostke i krutko podsmazam, dodaje rosol i kasze i gotuje na malym "ogniu", nie mieszam i nie robie jej w szybkowarze bo z niego jakos mi nie tak smakuje, Odpowiedz Link Zgłoś