Dodaj do ulubionych

PILNE -ryba z grila

27.10.12, 04:55
prosbe mam serdeczna do was, kiedys juz tu zamiescilem watek w tym temacie ale odpowiedzi nie pamietam, chodzi o to ze na jutro mam gosci zaproszonych i chce dobrze wypasc i zrobic te szprotki wedzone z grila - to juz ostatnie grilowanie chyba w tym roku;(.
prosze o przepis na szprotki na grilu, kiedys tutaj widzialem fajny przepis na te szprotki i jutro goscie przyjda wiec chce te szprotki na grilu upiec, kupilem 2 kg wedzonych szprotek plus boczek , owinac kazda z osobna szprotke boczkiem? tak bylo w oryginalnym przepisie? gosci bedzie 12 plus 4 dzieci w wieku 7- 10 lat wystarczy mi 2 kg czy dokupic rano?
Obserwuj wątek
    • Gość: beata_ Re: PILNE -ryba z grila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.12, 05:51
      A wyszukiwarka forumowa zdechła?
    • mhr2 Re: PILNE -ryba z grila 27.10.12, 13:20
      marian_malek napisała:

> prosze o przepis na szprotki na grilu,

a gdzie kupujesz swieze?,
      • Gość: en Re: PILNE -ryba z grila IP: *.static.chello.pl 27.10.12, 16:39
        Kupiła wędzone.
    • roseanne Re: PILNE -ryba z grila 27.10.12, 16:58
      w restauracjach podaja 3 na osobe, co podane z frytkami i salata bywa gorna granica mozliwosci dla normalnie jedzacej osoby

takie po 12-15 cm

z wedzonymi opiekanymi sie nie spotkalam, tylko surowe ( rozmrozone), posmarowane olejem, posolone
    • Gość: x wędzone (również peklowane) nie powinno się IP: *.unitymediagroup.de 28.10.12, 08:42
      grilować, chyba że mamy ochotę na raka :D
      pl.wikipedia.org/wiki/Nitrozoaminy
      • mhr2 Re: wędzone (również peklowane) nie powinno się 28.10.12, 09:23
        Gość portalu: x napisał(a):

> grilować, chyba że mamy ochotę na raka :D

Gość portalu: x napisał(a):

> grilować, chyba że mamy ochotę na raka :D

masz na mysli szprotki(one beda zawiniete)czy boczek wedzony?,
        moze jest tylko "suszony", najlepiej jak sie zapytasz jakiego on uzywa,
        a pouczanie, no nie co ty,
        • marian_malek szprotki 28.10.12, 14:33
          Dziekuje za odpowiedzi, niestety z szprotek z grila nic w sobote nie wyszlo ,snieg mi grila zasypal.
          Szprotki wedzone dalem do zamrazarki, zeby sie nie zestarzaly, w nastepna sobote tesciowie maja przyjsc na urodziny dziecka , wiec chce zrobic cos pysznego .
          Raz ktos tu dal fajny przepis na te szprotki , nie moge go nigdzie znalez.
          Szprotki maja 2.5 cm, niektore 3cm, boczek jest wedzony, z tego co sie orientuje to powinno sie je owinac w ten boczek, potem w folie aluminiowa i upiec, myslalem tez do srodka dac cukinie, nie wiem jak je przyprawic i z czym to popodawac, moze z ryzem?

• marian_malek Re: szprotki 22.11.12, 16:41
            szprotki byly pyszne, chetnie podziele sie przepisem
            • squirk Re: szprotki 22.11.12, 16:42
              marian_malek napisała:

> szprotki byly pyszne, chetnie podziele sie przepisem

Będę wdzięczna.
              :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka