Dodaj do ulubionych

a co na piknik?

IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 10.07.04, 11:48
Jakie produkty, potrawy radzicie wziąć na piknik? Zupełnie nie mam pomysłu,
bo chyba nie ciasteczka i czekoladę ;)
Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: a co na piknik? IP: *.dami.pl 10.07.04, 16:57
      kanapki
    • Gość: marta Re: a co na piknik? IP: *.chello.pl 10.07.04, 16:58
      Ja radze usmazyc nalesniki dodac do nich nadzienie z czekolady i zawinac w
      rulony, jesc na zimno....pycha!!! a jak to jest romantyczny piknik to
      koniecznie szampan i dwa kieliszki:)
      • Gość: Nina Re: a co na piknik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 13:57
        Tartę, pieczone skrzydełka z kurczaka, bagietkę.

Nie zapomnij o serwetkach.
        • brookie Re: a co na piknik? 11.07.04, 14:26
          Wino, sery i swieza bagietka.
          • Gość: odrakontra a co na piknik? IP: *.darkzone.inet.gliwice.pl 04.08.04, 14:32
            podnosze watek i prosze o sgestie: a co na "piknik we dwoje" kiedy jest
            samochodowo - wyjazdowy, czyli wino niestety odpada?
            najchetniej wariant bezmiesny....
            hmm.... tylko slodko? slodko i kanapkowo?
            mam na razie kosz wiklinowy i kocyk - a piknik w piatek ;)
            pozdrawiam!
            o
    • Gość: wsuwka Re: a co na piknik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 15:26
      Ja bym zabrała jakieś muffinki np. z boczkiem, cebulką i serem żółtym albo z
      fetą i paryką.
      Facet to pewnie chętnie by zjadł jakiś konret, więc myślę, że pieczone udka
      kurczaka byłyby mile widziane.
      Na słodko jakąś babkę ;)
      Do picia coś z termosu.
      • Gość: Hela Re: a co na piknik? IP: *.bb.online.no 04.08.04, 15:45
        A moze quiche jakis? Klasyczny? Ze szpinakiem i feta? Albo börek z ciasta filo
        ze szpinakowym nadzieniem? Na deser muffinsy z morelami i kawa z termosu a do
        popicia np ayran, napoj z jogurtu naturalnego z odrobina miety, odswieza jak
        smok!
        • Gość: odrakontra Re: a co na piknik? IP: *.darkzone.inet.gliwice.pl 04.08.04, 19:51
          dziekuje za podpowiedzi, to fakt, ze nawet mezczyzni sklonni czasem do jedzenia
          rzeczy bardziej ulotnych, daza do konkretow a wiec klasyk typu udka z kurczaka
          jest zupelnie na miejscu (ja miesa nie jem, tak sie sklada)
          poniewaz jestem malo wtajemniczona kulinarnie wiec musze sprawdzic co to jest"
          börek z ciasta filo "... podoba mi sie pomysl z tarta (quichem, choc moze w
          wersji jarskiej, problem tylko w tym, ze pogoda zbytnio piknikowa sie nie
          zapowiada wiec jakby co to zdecyduje sie jedzenie w domu - mam akurat produkty
          do sushi i bede zaraz poszukiwac przepisu....
          jeszcze jedna prosba - czy moglybyscie/moglibyscie polecic mi strony ze
          sprawdzonymi ale prostymi, codziennymi potrawami? zwykle nie mam czasu gotowac
          i zywie sie "w przelocie" od swieta tylko robiac jakis "popis", a brakuje mi
          wiedzy o dobrym i niemonotonnym gotowaniu "na codzien"....
          • Gość: Hela Re: a co na piknik? IP: *.bb.online.no 04.08.04, 21:41
            Przepraszam, operuje tu pojeciem börka na prawo i lewo.
            To takie tureckie ( i balkanskie) "pierogi" z ciasta filo - cienkiego,
            podobnego do tego na strudel, nadziewane wlasnie szpinakiem i feta lub
            warzywami, czy innymi farszami i pieczone w piekarniku. Mozna trzymac w rece,
            dlatego dobre i na piknik.
            Sprobuj www.vega.pl albo www.kulinarium.pl, wygladaja fajnie choc nic stamtad
            nie gotowalam jeszcze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka