Gość: malamysz IP: *.nowy-sacz.sdi.tpnet.pl 10.07.04, 11:48 Jakie produkty, potrawy radzicie wziąć na piknik? Zupełnie nie mam pomysłu, bo chyba nie ciasteczka i czekoladę ;) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marta Re: a co na piknik? IP: *.chello.pl 10.07.04, 16:58 Ja radze usmazyc nalesniki dodac do nich nadzienie z czekolady i zawinac w rulony, jesc na zimno....pycha!!! a jak to jest romantyczny piknik to koniecznie szampan i dwa kieliszki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: a co na piknik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 13:57 Tartę, pieczone skrzydełka z kurczaka, bagietkę. Nie zapomnij o serwetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odrakontra a co na piknik? IP: *.darkzone.inet.gliwice.pl 04.08.04, 14:32 podnosze watek i prosze o sgestie: a co na "piknik we dwoje" kiedy jest samochodowo - wyjazdowy, czyli wino niestety odpada? najchetniej wariant bezmiesny.... hmm.... tylko slodko? slodko i kanapkowo? mam na razie kosz wiklinowy i kocyk - a piknik w piatek ;) pozdrawiam! o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsuwka Re: a co na piknik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 15:26 Ja bym zabrała jakieś muffinki np. z boczkiem, cebulką i serem żółtym albo z fetą i paryką. Facet to pewnie chętnie by zjadł jakiś konret, więc myślę, że pieczone udka kurczaka byłyby mile widziane. Na słodko jakąś babkę ;) Do picia coś z termosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: a co na piknik? IP: *.bb.online.no 04.08.04, 15:45 A moze quiche jakis? Klasyczny? Ze szpinakiem i feta? Albo börek z ciasta filo ze szpinakowym nadzieniem? Na deser muffinsy z morelami i kawa z termosu a do popicia np ayran, napoj z jogurtu naturalnego z odrobina miety, odswieza jak smok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odrakontra Re: a co na piknik? IP: *.darkzone.inet.gliwice.pl 04.08.04, 19:51 dziekuje za podpowiedzi, to fakt, ze nawet mezczyzni sklonni czasem do jedzenia rzeczy bardziej ulotnych, daza do konkretow a wiec klasyk typu udka z kurczaka jest zupelnie na miejscu (ja miesa nie jem, tak sie sklada) poniewaz jestem malo wtajemniczona kulinarnie wiec musze sprawdzic co to jest" börek z ciasta filo "... podoba mi sie pomysl z tarta (quichem, choc moze w wersji jarskiej, problem tylko w tym, ze pogoda zbytnio piknikowa sie nie zapowiada wiec jakby co to zdecyduje sie jedzenie w domu - mam akurat produkty do sushi i bede zaraz poszukiwac przepisu.... jeszcze jedna prosba - czy moglybyscie/moglibyscie polecic mi strony ze sprawdzonymi ale prostymi, codziennymi potrawami? zwykle nie mam czasu gotowac i zywie sie "w przelocie" od swieta tylko robiac jakis "popis", a brakuje mi wiedzy o dobrym i niemonotonnym gotowaniu "na codzien".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: a co na piknik? IP: *.bb.online.no 04.08.04, 21:41 Przepraszam, operuje tu pojeciem börka na prawo i lewo. To takie tureckie ( i balkanskie) "pierogi" z ciasta filo - cienkiego, podobnego do tego na strudel, nadziewane wlasnie szpinakiem i feta lub warzywami, czy innymi farszami i pieczone w piekarniku. Mozna trzymac w rece, dlatego dobre i na piknik. Sprobuj www.vega.pl albo www.kulinarium.pl, wygladaja fajnie choc nic stamtad nie gotowalam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś