Dodaj do ulubionych

gotowe produkty

IP: *.dip.t-dialin.net 10.07.04, 13:26
czy uzywacie duzo gotowych rzeczy, sosy z torebki, mieso na grilla z
supermarketu, salatki w pudelku???
Obserwuj wątek
    • Gość: nutinka Re: gotowe produkty IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.07.04, 14:45
      Unikam jak dotąd dość skutecznie. Od kilku lat nie jadam nawet chleba ze
      sklepu, bo pozostawia niesmak w ustach. Z półproduktów używam czasem kostek
      rosołowych, natomiast w życiu nie zjem mięsa z hipermarketu, obojętnie w jakiej
      postaci, nie ciągnie mnie też do sosów, chociaż wiele lat temu, jak jeszcze
      niewiele umiałam ugotować, używałam - odbiło się na zdrowiu. O sałatkach w
      pudełku to nawet nie wiedziałam :).
      • Gość: sz zwalczamy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 14:47
        • Gość: tekisk Re: zwalczamy! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.07.04, 17:07
          Unikamy , jak ognia . Obawiamy się ,że będą nie świeże , a nuż , będzie w nich
          salmonella ? Wolimy przyrządzać sami . Jest to bardziej pracochłonne , ale o
          wiele smaczniejsze i bardziej bezpieczne .
    • amused.to.death Re: gotowe produkty 10.07.04, 18:15
      jak muszę to jem, ale rzadko, bo mi nie smakują. Szczerze mówiąc wolę jeść makaron z masłem niż makaron z sosem z torebki (brrrrr...)
    • Gość: jadzia Re: gotowe produkty IP: *.dip.t-dialin.net 10.07.04, 18:29
      ja tez nie jadam, albo bardzo bardzo zadko
      • Gość: sz wolę chleb suchy niz z margaryną ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 18:29
    • Gość: kaska Re: gotowe produkty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 19:40
      miewam sosy wloskie i inne rzeczy ze sklepu U Wlocha w Krakowie. Bardzo mi sie
      przydaja jako tzw. baza.
    • j_u Re: gotowe produkty 11.07.04, 16:19
      Jak nie mam co jesc ani sily, zeby cokolwiek zrobic, jem telepizze albo makaron
      z sosem Dolmio. Nie jest to zbyt czeste. Poza tym czasem uzywam kostek
      rosolowych (do zrobienia sosu, albo dodaje do rosolu na kuraku). Kupuje gotowe
      pesto. I to chyba na tyle.
    • ampolion Re: gotowe produkty 11.07.04, 16:33
      Są rzeczy gotowe i są rzeczy "gotowe". Makaron może być gotowy w pudełku z
      supermarketu, ale może też być gotowy z pobliskiej włoskiej "makaroniarni". Ser
      czy masło "od baby" jest również gotowe, sami tego nie robimy. To tylko
      przykłady.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka