mal-sia 23.12.12, 12:27 poszukuje takiej smacznej z pianka jak sie zaleje woda.Jaka polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joa66 Re: kawa rozpuszczalna 23.12.12, 13:03 Moim zdaniem najlepsza smakowa jest Davidoff (jasne opakowanie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koffeina Re: kawa rozpuszczalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 15:57 [b]Żadna[b] kawa rozpuszczalna nie jest smaczna. I tyle Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: kawa rozpuszczalna 28.12.12, 18:02 Niesmaczna to malo powiedziane. To wyrob 'kawopodobny'. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: kawa rozpuszczalna 28.12.12, 18:29 jackk3 napisał: > Niesmaczna to malo powiedziane. To wyrob 'kawopodobny'. dlaczego "kawopodobny"? sprawdz sobie w sieci jak robia kawe rozpuszczalna. czasami niestety nie ma mozliwosci napicia sie kawy z ekspresu i rozpuszczalna jest jakas opcja. osobiscie znam jedna b. dobra. nazywa sie africafe, jest drobniutko sproszkowana a nie w granulkach i smakuje zupelnie innaczej niz wszystkie inne znane mi kawy rozpuszczalne. jesli mam ja do czegos porownac, to do kawy z ekspresu przelewowego i to z kawy b. dobrej jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: kawa rozpuszczalna 28.12.12, 20:28 Dla mnie najprostszym dowodem jest moj smak. Dla mnie zawsze nie do przyjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: kawa rozpuszczalna IP: *.adsl.alicedsl.de 29.12.12, 04:13 cza ta kawe mozna kupic w sklepach czy tylko przez net? Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: kawa rozpuszczalna 29.12.12, 12:47 Gość portalu: x napisał(a): > cza ta kawe mozna kupic w sklepach czy tylko przez net? jesli bylo to do mnie, africafe kupisz w tzw dritte welt laden, nawet w malych niemieckich miasteczkach. kosztuje 4 euro za puszke. jesli nie maja w sortymencie, sprowadza. dystrybutor to el-puente. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: kawa rozpuszczalna IP: *.adsl.alicedsl.de 30.12.12, 00:40 ania_m66 ,dziekuje ci bardzo, rozejrze sie. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: kawa rozpuszczalna 29.12.12, 19:36 Gość portalu: koffeina napisał(a): > [b]Żadna[b] kawa rozpuszczalna nie jest smaczna. I tyle Tobie nie smakuje, co nie oznacza, ze nie jest smaczna. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: kawa rozpuszczalna 28.12.12, 21:53 ja bardzo lubilam Carte Noir (zielona), z tym ze kupowalam ja w UK, w Polsce widzialam ale nie wiem czy akurat zielona? Teraz bardzo mi smakuje kawa rozpuszczalna z Biedronki 'Zbozowy Klos' :) pynka! a jesli lubisz dobra kawe to najlepiej kup sobie ekspres cisnieniowy i mlynek do kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Noooo, tym zbożowym kłosem... IP: *.home.aster.pl 28.12.12, 22:04 ... to pojechałaś! :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: kawa rozpuszczalna 29.12.12, 00:21 się podpiszę pod Jack. Kawa rozpuszczalna to nie kawa, nawet jeśli powstała z kawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: kawa rozpuszczalna 29.12.12, 00:42 chyba Jacobs Velvet robi się z taką pianką Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: kawa rozpuszczalna 29.12.12, 11:14 Ale...;) Pytanie dotyczyło produktu pt "kawa rozpuszczalna" a nie tego czy jest ona równie dobra jak kawa prawdziwa. Ludzie czasami nie mają możliwości napicia się kawy innej niż rozpuszczalna i w tej kategorii są lepsze i gorsze, mocniejsze i słabsze itd. Pytanie: czy np pod namiot targacie ze sobą ekspres do kawy? :) Wg mnie prawdziwy sok pomarańczowy to tylko ten świeżo wyciskany. Co nie znaczy, że nie mam preferencji w grupie soków gotowych. Radzę wyluzować :) Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: kawa rozpuszczalna 29.12.12, 12:14 zgadzam się z Tobą :) a pod namiot, a dokładniej na łódkę, to prawie to samo :D zabieram, moze nie tyle ekspres do kawy, ale [url=http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.ranking-ekspresow.pl/wp-content/uploads/2012/11/zaparzacz-do-kawy.jpg&imgrefurl=http://www.ranking-ekspresow.pl/bezkonkurencyjna-kawa-z-zaparzacza/&h=600&w=900&sz=36&tbnid=POzpLXHHR-ri7M:&tbnh=90&tbnw=135&zoom=1&usg=__7J-WZCVj1U-uwZWbTPNVPNoA9OQ=&docid=JHq1LRFMQsjD0M&hl=pl&sa=X&ei=bc_eUN6CFozitQb7yoD4CA&sqi=2&ved=0CD8Q9QEwAA&dur=1755]to[/url] Ale kawę rozpuszczalną też :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zete Re: kawa rozpuszczalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 20:30 A ja lubię kawę rozpuszczalną z mlekiem. Czasami mieszam sobie Nescę z Jacobsem i rano z mlekiem bardzo mi smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: kawa rozpuszczalna 30.12.12, 00:19 joa66 napisała: > Ale...;) > > Pytanie dotyczyło produktu pt "kawa rozpuszczalna" a nie tego czy jest ona równ > ie dobra jak kawa prawdziwa. > > Ludzie czasami nie mają możliwości napicia się kawy innej niż rozpuszczalna i w > tej kategorii są lepsze i gorsze, mocniejsze i słabsze itd. Pytanie: czy np po > d namiot targacie ze sobą ekspres do kawy? :) > nie jeżdżę pod namiot :D. Wyrosłam ;) A tam gdzie mogę wożę ze sobą toto www.bialetti.it/files/catalogue/attachments/Moka.jpg Poczęstowana kawa rozpuszczalną pluć nią nie będę ;), ale jeśli tylko mogę to unikam. Wolę plujkę zalaną wrzątkiem. Fakt, że nie o takie rady chodziło założycielce wątku, ale że forum dyskusyjne to sobie dyskutuję :D Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: kawa rozpuszczalna 30.12.12, 11:00 nie jeżdżę pod namiot :D. Wyrosłam ;) Ja praktycznie nigdy nie jeździłam ;) , ale patrząc na znajomych wiem, że sztuką jest ograniczenie sprzętu. Niby mozna maluśką maszynkę do kawy, ale dlaczego nie wziąć maciupkiej wyciskarki do soku ?:) I tak dalej. Poza tym weź pod uwagę, że jest wiele miejsc pracy. gdzie nie ma możliwości zrobienia prawdziwej kawy. Po prostu nie ma. BTW , Pijesz/zdarza Ci się pić gotowy sok pomarańczowy? Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: kawa rozpuszczalna 30.12.12, 22:49 > Ludzie czasami nie mają możliwości napicia się kawy innej niż rozpuszczalna i w > tej kategorii są lepsze i gorsze, mocniejsze i słabsze itd. Pytanie: czy np po > d namiot targacie ze sobą ekspres do kawy? :) nie targam. Wtedy po prostu nie piję kawy tylko colę, albo mocną herbatę. Podobnie z czekoladą: kiedy nie mogę zjeść dobrej w ogóle nie jem - bywa wtedy ciężko - tak samo jak przy braku kawy;) Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: kawa rozpuszczalna 31.12.12, 11:13 Ty nie pijesz, a ktoś inny ma ochotę, bo coli nie lubi. Tobie tez zadam pytanie - soczki gotowe pijesz czy tylko świeżo wyciskane? Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: kawa rozpuszczalna 31.12.12, 12:14 o jak > Tobie tez zadam pytanie - soczki gotowe pijesz czy tylko świeżo wyciskane? w zasadzie to świeżo wyciskane, ale też niezbyt często. Z kartonu piję tak często jak kawę rozpuszczalną, czyli bardzo rzadko. A jaki jest związek między kawą a sokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: kawa rozpuszczalna 31.12.12, 12:27 Związek jest taki, że z wielu powodów nie zawsze jemy i pijemy tylko produkty w ich najwyższej i najczystszej formie. Kupujemy soki , kiełbasy , wędliny. I kawę rozpuszczalną. I jeżeli ktoś pyta o najlepszą kiełbasę na grilla, to chyba można mu ją polecić (jeżeli akurat to wiemy), a nie mówić, że najlepiej to sobie zafundowac maszynke do robienia kiełbas i wędzarnię. Podobnie jest z sokami. Nawet w ramach produktów gotowych są soki i "soki". Podobnie z kawą. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: kawa rozpuszczalna 29.12.12, 12:49 Douve Egberts, czy jak to się tam pisze. Naprawdę dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: kawa rozpuszczalna 30.12.12, 01:58 Jedni lubia, drudzy nie, czy mozemy sie w tej sprawie zgodzic, i na tym koniec? nie narzucac sobie wzajemnie zdania? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_dk Re: kawa rozpuszczalna 30.12.12, 22:19 Nie polecam żadnej kawy rozpuszczalnej, gdyż to profanacja prawdziwej kawy. Polecam natomiast dobry automat do kawy (ja kupiłem za kilkaset Euro,ale nie żałuję), którym można preparować fantastyczne kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: kawa rozpuszczalna 31.12.12, 07:31 ach_dama_byc_z_kanady napisała: > ania_m66 napisała: > > no ja pierdziele.... :/ > > naprawde. > > myslec, myslec i jeszcze raz myslec. nie jest to w koncu takie trudne. > > autorka watku nie pyta jak zyc do cholery. pyta sie ogatunek kawy > rozpus > > zczalnej, bo widocznie taka jej pasuje. > > no, i to jeszcze bezposrednio POD MOIM WPISEM: > Jedni lubia, drudzy nie, czy mozemy sie w tej sprawie zgodzic, i na tym koni > ec? > nie narzucac sobie wzajemnie zdania? > > niektorzy sa jacys tacy.... beznadziejnie TEPI. > > Minnie > > ja nie widze najmniejszej roznicy miedzy wpisami "miesa/zwierzat sie nie je" w watkach z prosba o pomoc w przyrzadzemniu czegos miesnego a "kawa rozpuszczalna jest wstretna" w watku z pytaniem o kawe rozpuszczalna. o i le te pierwsze zaraz znikaja, te drugie traktowane sa jako "wklad w dyskusje"(absolutnie zerowy). a jest to takie samo trollowanie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szadoka Re: kawa rozpuszczalna IP: 212.160.172.* 31.12.12, 12:53 Chyba wszystkie typu "espresso" rozpuszczalskie sie tak zachowuja. Niestety nic nie polece bo nie lubie. Z rozpuszczalnych jedynie najwyczajniejsza nescafe praktykuje. I nie, wcale sie tego nie wstydze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: kawa rozpuszczalna IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.12, 19:27 Nescafe espresso - ładna pianka, kawa łatwo dostępna. Pijam rano w domu, chociaż aż strach się przyznać.. Na prawdziwe espresso chodzę do kawiarni. Odpowiedz Link Zgłoś
mal-sia Re: kawa rozpuszczalna 01.01.13, 20:06 dziekuje:) Douwe Egberts-która?złota czy czarna? Odpowiedz Link Zgłoś
ada_83 zależy od wody 03.01.13, 21:19 Moim świątecznym odkryciem jest ciemny Davidoff. Tylko, że to było u rodziny, gdzie jest inna woda i nawet obrzydliwa Nescafe Classic smakuje znośnie. Teraz mam w domu Nescafe Espresso, ale mi się już znudziło i nie do końca mi smakuje. Chyba pora zainwestować w Davidoffa albo coś, co tu polecano wcześniej, a nie miałam okazji spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad_dk Re: zależy od wody IP: *.pools.arcor-ip.net 04.01.13, 11:23 ania_m66 napisała: > autorka watku nie pyta jak zyc do cholery. pyta sie ogatunek kawy rozpus > zczalnej, bo widocznie taka jej pasuje. No tak. Ale przecież mam prawo do takiego komentarza, o ile jest zgodny z regulaminem forum. Według mnie pakujemy w siebie tyle "świństwa", że dobrze, warto jest coś podpowiedzieć, odradzić, doradzić. Kwestia decyzji odbiorców / czytelników forum, to ich osobista sprawa. Nie zgadzam się z twoją opinią / reakcją na mój post, ale ją szanuję, akceptuję i rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaaa Re: kawa rozpuszczalna IP: *.dynamic-zab-05.vectranet.pl 23.06.17, 07:36 Ja tak samo polecam espresso. Kawa ma piękny aromat i wyjątkowy smak. Po zalaniu wodą robi sie fajna pianka. Kawa godna polecenia Odpowiedz Link Zgłoś