Dodaj do ulubionych

kawa rozpuszczalna

23.12.12, 12:27
poszukuje takiej smacznej z pianka jak sie zaleje woda.Jaka polecacie?
Obserwuj wątek
    • joa66 Re: kawa rozpuszczalna 23.12.12, 13:03
      Moim zdaniem najlepsza smakowa jest Davidoff (jasne opakowanie)
    • Gość: koffeina Re: kawa rozpuszczalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 15:57
      [b]Żadna[b] kawa rozpuszczalna nie jest smaczna. I tyle
      • jackk3 Re: kawa rozpuszczalna 28.12.12, 18:02
        Niesmaczna to malo powiedziane. To wyrob 'kawopodobny'.
        • ania_m66 Re: kawa rozpuszczalna 28.12.12, 18:29
          jackk3 napisał:

> Niesmaczna to malo powiedziane. To wyrob 'kawopodobny'.

dlaczego "kawopodobny"? sprawdz sobie w sieci jak robia kawe rozpuszczalna.
          czasami niestety nie ma mozliwosci napicia sie kawy z ekspresu i rozpuszczalna jest jakas opcja.
          osobiscie znam jedna b. dobra. nazywa sie africafe, jest drobniutko sproszkowana a nie w granulkach i smakuje zupelnie innaczej niz wszystkie inne znane mi kawy rozpuszczalne.
          jesli mam ja do czegos porownac, to do kawy z ekspresu przelewowego i to z kawy b. dobrej jakosci.
          • jackk3 Re: kawa rozpuszczalna 28.12.12, 20:28
            Dla mnie najprostszym dowodem jest moj smak. Dla mnie zawsze nie do przyjecia.
          • Gość: x Re: kawa rozpuszczalna IP: *.adsl.alicedsl.de 29.12.12, 04:13
            cza ta kawe mozna kupic w sklepach czy tylko przez net?
            • ania_m66 Re: kawa rozpuszczalna 29.12.12, 12:47
              Gość portalu: x napisał(a):

> cza ta kawe mozna kupic w sklepach czy tylko przez net?

jesli bylo to do mnie, africafe kupisz w tzw dritte welt laden, nawet w malych niemieckich miasteczkach. kosztuje 4 euro za puszke.
              jesli nie maja w sortymencie, sprowadza. dystrybutor to el-puente.
              • Gość: x Re: kawa rozpuszczalna IP: *.adsl.alicedsl.de 30.12.12, 00:40
                ania_m66 ,dziekuje ci bardzo, rozejrze sie.
      • maniaczytania Re: kawa rozpuszczalna 29.12.12, 19:36
        Gość portalu: koffeina napisał(a):

> [b]Żadna[b] kawa rozpuszczalna nie jest smaczna. I tyle

Tobie nie smakuje, co nie oznacza, ze nie jest smaczna. I tyle.
    • lonely.stoner Re: kawa rozpuszczalna 28.12.12, 21:53
      ja bardzo lubilam Carte Noir (zielona), z tym ze kupowalam ja w UK, w Polsce widzialam ale nie wiem czy akurat zielona? Teraz bardzo mi smakuje kawa rozpuszczalna z Biedronki 'Zbozowy Klos' :) pynka! a jesli lubisz dobra kawe to najlepiej kup sobie ekspres cisnieniowy i mlynek do kawy.
      • Gość: beata_ Noooo, tym zbożowym kłosem... IP: *.home.aster.pl 28.12.12, 22:04
        ... to pojechałaś! :D:D:D
    • marghe_72 Re: kawa rozpuszczalna 29.12.12, 00:21
      się podpiszę pod Jack. Kawa rozpuszczalna to nie kawa, nawet jeśli powstała z kawy ;)
      • pietnacha40 Re: kawa rozpuszczalna 29.12.12, 00:42
        chyba Jacobs Velvet robi się z taką pianką
      • joa66 Re: kawa rozpuszczalna 29.12.12, 11:14
        Ale...;)

Pytanie dotyczyło produktu pt "kawa rozpuszczalna" a nie tego czy jest ona równie dobra jak kawa prawdziwa.

Ludzie czasami nie mają możliwości napicia się kawy innej niż rozpuszczalna i w tej kategorii są lepsze i gorsze, mocniejsze i słabsze itd. Pytanie: czy np pod namiot targacie ze sobą ekspres do kawy? :)

Wg mnie prawdziwy sok pomarańczowy to tylko ten świeżo wyciskany. Co nie znaczy, że nie mam preferencji w grupie soków gotowych.
        Radzę wyluzować :)
        • pietnacha40 Re: kawa rozpuszczalna 29.12.12, 12:14
          zgadzam się z Tobą :) a pod namiot, a dokładniej na łódkę, to prawie to samo :D zabieram, moze nie tyle ekspres do kawy, ale [url=http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.ranking-ekspresow.pl/wp-content/uploads/2012/11/zaparzacz-do-kawy.jpg&imgrefurl=http://www.ranking-ekspresow.pl/bezkonkurencyjna-kawa-z-zaparzacza/&h=600&w=900&sz=36&tbnid=POzpLXHHR-ri7M:&tbnh=90&tbnw=135&zoom=1&usg=__7J-WZCVj1U-uwZWbTPNVPNoA9OQ=&docid=JHq1LRFMQsjD0M&hl=pl&sa=X&ei=bc_eUN6CFozitQb7yoD4CA&sqi=2&ved=0CD8Q9QEwAA&dur=1755]to[/url]
          Ale kawę rozpuszczalną też :)
          • Gość: zete Re: kawa rozpuszczalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 20:30
            A ja lubię kawę rozpuszczalną z mlekiem. Czasami mieszam sobie Nescę z Jacobsem i rano z mlekiem bardzo mi smakuje.
        • marghe_72 Re: kawa rozpuszczalna 30.12.12, 00:19
          joa66 napisała:

> Ale...;)
          >
          > Pytanie dotyczyło produktu pt "kawa rozpuszczalna" a nie tego czy jest ona równ
          > ie dobra jak kawa prawdziwa.
          >
          > Ludzie czasami nie mają możliwości napicia się kawy innej niż rozpuszczalna i w
          > tej kategorii są lepsze i gorsze, mocniejsze i słabsze itd. Pytanie: czy np po
          > d namiot targacie ze sobą ekspres do kawy? :)
          >
          nie jeżdżę pod namiot :D. Wyrosłam ;)
          A tam gdzie mogę wożę ze sobą toto
          www.bialetti.it/files/catalogue/attachments/Moka.jpg

Poczęstowana kawa rozpuszczalną pluć nią nie będę ;), ale jeśli tylko mogę to unikam. Wolę plujkę zalaną wrzątkiem.

Fakt, że nie o takie rady chodziło założycielce wątku, ale że forum dyskusyjne to sobie dyskutuję :D
          • joa66 Re: kawa rozpuszczalna 30.12.12, 11:00

nie jeżdżę pod namiot :D. Wyrosłam ;)

Ja praktycznie nigdy nie jeździłam ;) , ale patrząc na znajomych wiem, że sztuką jest ograniczenie sprzętu. Niby mozna maluśką maszynkę do kawy, ale dlaczego nie wziąć maciupkiej wyciskarki do soku ?:) I tak dalej.

Poza tym weź pod uwagę, że jest wiele miejsc pracy. gdzie nie ma możliwości zrobienia prawdziwej kawy. Po prostu nie ma.

BTW , Pijesz/zdarza Ci się pić gotowy sok pomarańczowy?
        • amused.to.death Re: kawa rozpuszczalna 30.12.12, 22:49
          > Ludzie czasami nie mają możliwości napicia się kawy innej niż rozpuszczalna i w
          > tej kategorii są lepsze i gorsze, mocniejsze i słabsze itd. Pytanie: czy np po
          > d namiot targacie ze sobą ekspres do kawy? :)

nie targam.
          Wtedy po prostu nie piję kawy tylko colę, albo mocną herbatę.
          Podobnie z czekoladą: kiedy nie mogę zjeść dobrej w ogóle nie jem - bywa wtedy ciężko - tak samo jak przy braku kawy;)
          • joa66 Re: kawa rozpuszczalna 31.12.12, 11:13
            Ty nie pijesz, a ktoś inny ma ochotę, bo coli nie lubi.

Tobie tez zadam pytanie - soczki gotowe pijesz czy tylko świeżo wyciskane?
            • amused.to.death Re: kawa rozpuszczalna 31.12.12, 12:14
              o jak > Tobie tez zadam pytanie - soczki gotowe pijesz czy tylko świeżo wyciskane?

w zasadzie to świeżo wyciskane, ale też niezbyt często.
              Z kartonu piję tak często jak kawę rozpuszczalną, czyli bardzo rzadko. A jaki jest związek między kawą a sokiem?
              • joa66 Re: kawa rozpuszczalna 31.12.12, 12:27
                Związek jest taki, że z wielu powodów nie zawsze jemy i pijemy tylko produkty w ich najwyższej i najczystszej formie. Kupujemy soki , kiełbasy , wędliny. I kawę rozpuszczalną.

I jeżeli ktoś pyta o najlepszą kiełbasę na grilla, to chyba można mu ją polecić (jeżeli akurat to wiemy), a nie mówić, że najlepiej to sobie zafundowac maszynke do robienia kiełbas i wędzarnię.

Podobnie jest z sokami. Nawet w ramach produktów gotowych są soki i "soki".

Podobnie z kawą.

• budzik11 Re: kawa rozpuszczalna 29.12.12, 12:49
      Douve Egberts, czy jak to się tam pisze. Naprawdę dobra.
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: kawa rozpuszczalna 30.12.12, 01:58
        Jedni lubia, drudzy nie, czy mozemy sie w tej sprawie zgodzic, i na tym koniec?
        nie narzucac sobie wzajemnie zdania?

Minnie
        • konrad_dk Re: kawa rozpuszczalna 30.12.12, 22:19
          Nie polecam żadnej kawy rozpuszczalnej, gdyż to profanacja prawdziwej kawy.
          Polecam natomiast dobry automat do kawy (ja kupiłem za kilkaset Euro,ale nie żałuję), którym można preparować fantastyczne kawy.
    • ania_m66 Re: kawa rozpuszczalna 31.12.12, 07:31
      ach_dama_byc_z_kanady napisała:

> ania_m66 napisała:
      > > no ja pierdziele.... :/
      > > naprawde.
      > > myslec, myslec i jeszcze raz myslec. nie jest to w koncu takie trudne.
      > > autorka watku nie pyta jak zyc do cholery. pyta sie ogatunek kawy
      > rozpus
      > > zczalnej, bo widocznie taka jej pasuje.

>
      > no, i to jeszcze bezposrednio POD MOIM WPISEM:
      > Jedni lubia, drudzy nie, czy mozemy sie w tej sprawie zgodzic, i na tym koni
      > ec?
      > nie narzucac sobie wzajemnie zdania?

>
      > niektorzy sa jacys tacy.... beznadziejnie TEPI.
      >
      > Minnie
      >
      >

ja nie widze najmniejszej roznicy miedzy wpisami "miesa/zwierzat sie nie je" w watkach z prosba o pomoc w przyrzadzemniu czegos miesnego a "kawa rozpuszczalna jest wstretna" w watku z pytaniem o kawe rozpuszczalna.
      o i le te pierwsze zaraz znikaja, te drugie traktowane sa jako "wklad w dyskusje"(absolutnie zerowy). a jest to takie samo trollowanie :(
    • Gość: szadoka Re: kawa rozpuszczalna IP: 212.160.172.* 31.12.12, 12:53
      Chyba wszystkie typu "espresso" rozpuszczalskie sie tak zachowuja. Niestety nic nie polece bo nie lubie. Z rozpuszczalnych jedynie najwyczajniejsza nescafe praktykuje.
      I nie, wcale sie tego nie wstydze :)
    • Gość: Marta Re: kawa rozpuszczalna IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.12, 19:27
      Nescafe espresso - ładna pianka, kawa łatwo dostępna. Pijam rano w domu, chociaż aż strach się przyznać.. Na prawdziwe espresso chodzę do kawiarni.
      • mal-sia Re: kawa rozpuszczalna 01.01.13, 20:06
        dziekuje:) Douwe Egberts-która?złota czy czarna?
    • ada_83 zależy od wody 03.01.13, 21:19
      Moim świątecznym odkryciem jest ciemny Davidoff. Tylko, że to było u rodziny, gdzie jest inna woda i nawet obrzydliwa Nescafe Classic smakuje znośnie. Teraz mam w domu Nescafe Espresso, ale mi się już znudziło i nie do końca mi smakuje. Chyba pora zainwestować w Davidoffa albo coś, co tu polecano wcześniej, a nie miałam okazji spróbować.
      • Gość: konrad_dk Re: zależy od wody IP: *.pools.arcor-ip.net 04.01.13, 11:23
        ania_m66 napisała:

> autorka watku nie pyta jak zyc do cholery. pyta sie ogatunek kawy rozpus
        > zczalnej, bo widocznie taka jej pasuje.

No tak. Ale przecież mam prawo do takiego komentarza, o ile jest zgodny z regulaminem forum.
        Według mnie pakujemy w siebie tyle "świństwa", że dobrze, warto jest coś podpowiedzieć, odradzić, doradzić. Kwestia decyzji odbiorców / czytelników forum, to ich osobista sprawa.

Nie zgadzam się z twoją opinią / reakcją na mój post, ale ją szanuję, akceptuję i rozumiem
        • mal-sia Douwe Egberts 04.01.13, 23:39
          pyszna jest.Jak warto posłuchać porad:)
    • Gość: kasiaaa Re: kawa rozpuszczalna IP: *.dynamic-zab-05.vectranet.pl 23.06.17, 07:36
      Ja tak samo polecam espresso. Kawa ma piękny aromat i wyjątkowy smak. Po zalaniu wodą robi sie fajna pianka. Kawa godna polecenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka