Dodaj do ulubionych

piekarnik elektryczny/prodiz

IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.13, 21:31
kochani, zaczynam przygode z pieczeniem..niestety piekarnik zepsuty i postanowilam kupic elektryczny lub prodiz-mozecie doradzic laikowi ktory sie bardziej nada do wypieku typu babka, mieso..albo zaproponowac jakie ciasto wyjdzie ok..
by nie spalic ;-)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: misza Re: piekarnik elektryczny/prodiz IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.13, 21:32
      p.s mysle nad takim piekarnikiem fredkae.pl/pl/p/Piekarnik-elektryczny-spirala-kabel-blacha-Gratis/871
      • squirk Re: piekarnik elektryczny/prodiz 04.03.13, 00:05
        Gość portalu: misza napisał(a):

> p.s mysle nad takim piekarnikiem fredkae.pl/pl/p/Piekarnik-elektryczny-spirala-kabel-blacha-Gratis/871

allegro.pl/show_user.php?search=fredkae - to ten sam Sprzedający?
    • aqua48 Re: piekarnik elektryczny/prodiz 04.03.13, 14:02
      Gość portalu: misza napisał(a):

> kochani, zaczynam przygode z pieczeniem..niestety piekarnik zepsuty i postanow
      > ilam kupic elektryczny lub prodiz-mozecie doradzic

Doradzam naprawienie posiadanego piekarnika to lepsze niż kupowanie kolejnych sprzętów zagracających kuchnię
      • Gość: misza Re: piekarnik elektryczny/prodiz IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 17:43
        o matko to nie zły ten sklep..:/
        no nic bede szukac gdzie indziej, niestety piekarnik nie jest nasz i nie bedziemy naprawiac komus:)a mieszkanie wynajmujemy stad chce kupic piekarnik/prodiz

moze jednak ktos doradzi??
        • matylda1001 Re: piekarnik elektryczny/prodiz 05.03.13, 11:20
          Nigdy nie miałam takiego piekarnika a prodiż kiedyś, dawno temu, więc nie wiem jaka jest różnica w pieczeniu, ale z praktycznego punktu widzenia, gdybym już musiała kupić, to raczej piekarnik. Chyba daje więcej możliwości. W piekarniku upieczesz okrągłe ciasto, a w prodiżu prostokątnego - nie. Poza tym w piekarniku jest więcej miejsca, chyba nawet gęsiarka z mięsem się zmieści.
    • annjen Re: piekarnik elektryczny/prodiz 05.03.13, 17:46
      Jeśli chodzi Ci o niedrogi sprzęt, to ja mam taki: www.skapiec.pl/img/754071-325-1-optimum-pk2222.html
      Kupiony ponad dwa lata temu "na tymczasem" przed remontem kuchni - kuchni nie ma do dziś, więc używam i jestem zadowolona. Jedyny mankament, że przypieka ciasto mocniej z brzegów, tam gdzie są najbliżej grzałki - to ma znaczenie szczególnie w przypadku cienkich ciasteczek. Poza tym robię wszystko - mięsa, każde ciasta, zapiekanki itp. Plus niezaprzeczalny - szybko się nagrzewa i z powodu niedużej mocy nie szkoda go używać do przysłowiowej jednej bułeczki.
      • Gość: sylwia Re: piekarnik elektryczny/prodiz IP: *.lightspeed.cicril.sbcglobal.net 06.03.13, 08:36
        używałam jednego i drugiego, sporadycznie, w akademikowych warunkach.
        piekarnik moim zdaniem lepszy, ale gwoli sprawiedliwości muszę dodać, że prodiż miał tylko jeden kabel więc nie było możliwości pieczenie góry i dołu w tym samym czasie.
        prodiż jest chyba bardziej mobilny, ale w mieszkaniu to chyba nie ma znaczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka