Gość: krystyna_jl IP: 81.185.216.* 24.07.04, 01:26 Poprosze o przepis na farsz... Maja byc dzis na obiad...Mieso juz ugotowane, ale dalej nie wiem; nigdy sama nie robilam. Dziekuje z gory, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 100 Re: Pierogi z miesem....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 01:36 Mięso zmielić i doprawić pieprzem i majerankiem . Jeśli za suche - dolać trochę oleju . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna_jl Re: Pierogi z miesem....... IP: 84.97.102.* 24.07.04, 11:08 dziekuje, ...cebule tez dac (jak do mielonych), cy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izzi Re: Pierogi z miesem....... IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 24.07.04, 11:50 Jeśli lubisz daj uduszoną, lub zesmmmażoną cebulę, jeżeli mięso z rosołu i zostały jarzyny-też daję.Jeżeli tłuste mięso dodaję odciśniętą bułkę.Można też dać jajko lub pozostałe z czegoś białka.Można dodać odciśniętą, ugotowaną kapustę.My lubimy z pieprzem ziołowym.Dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raszka Re: Pierogi z miesem....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 11:43 nic trudnego (jak myślę..): zmielone mięso doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem, drobniutko posiekanym czosnkiem, ziołami (jakie tam lubisz, ja proponuję cząber, tymianek, oregano - dobrze komponują się z czosnkiem), drobno posiekaną cebulę (ja dodaję surową, ale można lekko poddusić - tak tylko, żeby "zwiędła"), no i jajko wbić (dla lepszej kleistości farszu). Bez jakiś tam veget i tego typu ulepszaczy z benzoesanem sodu i glutaminą w składzie!! Całość dokładnie wyrobić. Aha, no i ostatnia uwaga: dodatków nie może być za duzo (przynajmniej u mnie tak rodzinka woli..), nie mogą zdominować smaku farszu. Ciasto na pierogi tradycyjne (ale nie może być zbyt cienkie). Lepisz pierogi (ja zwykle robię nie za duże - zawsze można potem nałożyć sobie więcej sztuk, a już na talerzu polewać różnymi okrasami - wiadomo: im różnorodniej, tym smaczniej i ciekawiej) Gotujesz, polewasz omastą, jaką lubisz (może być stopiony domowy smalczyk z chrupiącymi skwarkami, może być na tymże smalczyku podduszona cebulka, można nawet stopionym masłem polewać) albo tylko jeszcze gorące pierogi lekuchno solisz.. dużo smaczności życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna_jl Re: Pierogi z miesem....... IP: 84.97.97.* 24.07.04, 12:47 dzieki wszystkim kuchcikom. Napisze wrazenia gosci wakacyjnych po obiedzie. @+ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta22 Re: Pierogi z miesem....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 17:44 a jakie mieso dodac do pyz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: Pierogi z miesem.......do Anety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 17:56 Nadzienie do pierogów i pyz może być jednakowe,polecam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=13828395&a=13829090 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta22 Re: Pierogi z miesem.......do Ulki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 18:51 wow! jaki wybor! na pewno cos sobie wybiore i jutro zrobie ukochanemu dobry obiadek. Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnowo Re: Pierogi z miesem....... IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 24.07.04, 21:06 od jakiegoś czasu farsze do pierogów i pyz przygotowuję z mięsa upieczonego - są o niebo lepsze ! Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuśka Re: Pierogi z miesem....... IP: *.zipnet.com.pl 25.07.04, 21:29 Ja robię pierogi z mięsa wołowego surowego.Wiem, powinny to być kołduny,ale moja rodzinka zajada się własnie takimi pierogami.Mięsko powinno być nawet dość mocno przerośnięte tłuszczykiem ,przekręcone przez maszynkę, doprawione solą.pieprzem(dużo) pieprzem ziołowym,majerankiem,cebulką przysmażoną. Gotuje się je ok.5-7 minut a podaje polane skwarkami z boczku. Do tego rosołek do picia.Bomba (także kaloryczna) tylko nie dla wątrobowców. Chyba że mają pod ręką sylimarol , a do popicia dziurawiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Pierogi z miesem....... IP: *.net81-64-40.noos.fr 26.07.04, 21:34 Gotuje mieso i przepuszczam przez maszynke, obowiakowo dodaje ugotowanego ziemniaka ktorego miele razem z miesem, jajko sol i pieprz, oraz uduszona cebulke z zabkiem czosnku. Ziemniak poprostu powoduje ze mieso nie jest zbyt zbite po ugotowaniu. Naprawde pychotka. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Molson Re: Pierogi z miesem....... IP: *.sympatico.ca 27.07.04, 00:17 A ja robie z miesem wieprzowym i kiszona kapusta ,palce lizac. Odpowiedz Link Zgłoś