Gość: s. IP: *.light.csk.pl 24.07.04, 22:44 tak...planuje zrobic tiramisu...z podrabianym mascarpone :) wystarczy sam twarożek smietankowy campiny wymieszany z kwaśna smitaną? Czy mascarpone tak jakos podobnie smakuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: P. Re: jak smakuje mascarpone? IP: *.proxy.aol.com 24.07.04, 23:21 Nie: szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=Mascarpone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: jak smakuje mascarpone? IP: *.proxy.aol.com 24.07.04, 23:26 Nie wiem dlaczego nie weszło to co było w adresie. Otwórz wyszukiwarkę i wpisz "mascarpone", zaznacz "w temacie" i wybierz forum KUCHNIA. Jest tam 55 postów dotyczących mascarpone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: jak smakuje mascarpone? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 21:09 hej. moja mama robi podrabiane tiramisu z serka toska wymieszanego z bitą śmietaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek Re: jak smakuje mascarpone? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.04, 12:34 w domu ok ale mnie po prostu wq.. kiedy proponuja takie rozwiazanie w knajpie zarzekajac sie ze mascarpone w srodku!!! dycha na 250 g to za duzo?! i tak w knajpie placici sie za tiramisu jakies obledne kwoty.. mascarpone ma tak charkterystyczny bezsmak :) ze zadna tosca ani bita nie zastapia. a czemu wlasciwie chcecie wciskac toske zamiast? zbyt tlusty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: jak smakuje mascarpone? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.04, 13:02 Smak ? Hmm kremowy. tłusty.. leciusienko słodkawy. Ani grama kwaskowatosci. Z polski serów zaden go nie zastąpi, smietana też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: jak smakuje mascarpone? IP: *.fastres.net 26.07.04, 16:48 mascarpone wloski nie ma zadnej kwasnej nuty - jest to maslowy tlusty kremowy serek. we wloszech gdy nie maja mascarpone uzywaja ricotta+slodka smietana Odpowiedz Link Zgłoś