Dodaj do ulubionych

Włochy-ceny

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.13, 11:18
Nawiązując do wątku o słoikach wiezionych do Italii proszę o info na jakie koszty mam się przygotować. Będę w okolicach Rzymu, prawie nad morzem. Chodzi mi o ceny mięsa (szczególnie jagnięcina), ryb i owoców morza bo szczególnie temu chcę się oddać. Warunki do gotowania nie biwakowo-kempingowe więc mogę iść na całość. Frakcjo włoska plizz:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Angelo Re: Włochy-ceny IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.06.13, 11:35
      błąd!!!
    • Gość: miu Re: Włochy-ceny IP: *.fbx.proxad.net 14.06.13, 12:40
      Przejrzyj sama:
      www.edespar.it/it/index.php
      www.tuodi.it/
      carrefour.it/alimentari/index.html
      www.tiendeo.it/roma/Offerte/pasta
    • mhr2 Re: Włochy-ceny 14.06.13, 15:32
      Gość portalu: evro444 napisał(a):

>proszę o info na jakie kosz
      > ty mam się przygotować.

zostan w domu!
      • Gość: gosc Re: Włochy-ceny IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.13, 15:41
        Mhr,mam dla ciebie wyzwanie-spróbuj postarać się z całych sił i choć jeden post dziennie napisać z sensem,bez idiotycznych uwag i komentarzy na poziomie podstawówki,może przestaniesz być kojarzona wyłącznie jako troll próbujący na siłę zaistnieć w każdym wątku i piszący jakieś bzdury...
    • roseanne Re: Włochy-ceny 14.06.13, 16:24
      jak naiwnie to zabrzmi najlepiej, jakby podano kilka nazw sklepow, ktore maja swoje oferty w necie
      wiadomo, ze kazdy sklep probuje przyciagnac klienta swoimi specjalami, wiec kilka do porownania

np u siebie, w monrealu porownuje maxi, metro i iga

mieso supermarketowe co prawda tanszr, ale gorsze smakowo, kupuje tylko u rzeznika
      • mhr2 Re: Włochy-ceny 14.06.13, 17:34
        roseanne napisała:

> mieso supermarketowe co prawda tanszr, ale gorsze smakowo, kupuje tylko u rzezn
        > ika

i jego adres napewno podasz, bo chetnie tez tam kupie!
        • roseanne Re: Włochy-ceny 14.06.13, 18:05
          przylecisz z niemiec do kanady tylko po to, by odwiedzic rzeznika?

nazywa sie vianderie, czyli sklep miesny :-)
          • jackk3 Re: Włochy-ceny 14.06.13, 18:31
            Akurat w Kanadzie to tylko czasami jest prawda. 'AAA' czy lepsze (Angus itp) jest wszedzie takie same (zakladajac ze dojrzewane rownie dlugo i w tradycyjny sposob). No chyba ze mowimy o malych, specjalistycznych i lokalnych hodowlach ale to jest raczej nieczeste.
            • roseanne Re: Włochy-ceny 14.06.13, 19:15
              wlasnie o takich mowie - zwlaszcza drob
              wolowiny akurat nie jem
              • Gość: konrad_dk Re: Włochy-ceny IP: *.pools.arcor-ip.net 15.06.13, 14:59
                Ostatni raz byłem przed rokiem; nad morzem, ale też między innymi w Wenecji i Tyrolu- było zajebiście (piękny kraj, fajni ludzie, fajny sposób bycia-życia, super kuchnia-dobre jedzenie i klasa lody i desery)
                Jeżeli chodzi o restauracje, bary, kawiarnie- to ceny zbliżone do tych niemieckich.
                Tani jest jest sklep Common, Camon, czy coś w tym rodzaju (żywność chyba droższa jak w Niemczech); smaczne są te włoskie szynki- polecam. Tam z pewnością kupisz dobre mięso.
                Albo spróbuj może u "chłopa we wsi", może małym dobrym jakościowo sklepie wiejskim.
                Jadasz ekologicznie? Jeżeli tak to znajdziesz także sklepy z tego typu żywnością-nazwa niestety wyleciała mi kompletnie z głowy. Tak czy inaczej, jest to także sieć sklepów.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka