Dodaj do ulubionych

pożywne i kaloryczne

04.08.04, 22:01
poszukuję smacznych i tuczących potraw. moja mała córeczka jest na diecie wysokoenergetycznej, to taka 'antydieta' dla normalnego człowieka. przecież nie mogę ciągle podawać jej frytki. a brakuje mi już pomysłów. może coś podpowiecie?!
Obserwuj wątek
    • Gość: Hela Re: pożywne i kaloryczne IP: *.bb.online.no 05.08.04, 01:13
      Nalesniki z orzechami i czekolada albo z maslem i miodem, kaloryczne ze hej!
      • Gość: dalila Re: pożywne i kaloryczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 07:54
        matko. nie dawaj jej frytek, bo ja zabijesz w koncu. lepiej skup sie na mące i
        wszystkim z niej, duzo cukru, miodu, powidła, pieczywko, smietanka, slodkie
        desery mleczne (budynie, serki itp.) dieta musi byc bardzo urozmaicona i nie
        mozesz zapomniec naturalnie o bialku zwierzecym czyli miesko. ale od tego
        raczej sie nie tyje. wszystko wyzej to weglowodany. tyje sie ze hej!
        • linn_linn Re: pożywne i kaloryczne 05.08.04, 10:51
          Ja jednak poprosilabym o pomoc lekarza-dietologa. W przypadku dzieci nie
          wystarczy tylko max kalorii.
    • agab51 Re: pożywne i kaloryczne 06.08.04, 11:23
      dzięki bardzo, naleśniki- to jest myśl. to dzieci zawsze chętnie jedzą:-)
      a z tymi frytkami to tylko tak napisałam:-)
      póki co mała najczęściej jadła potrawy zwyczajne, niekaloryczne, a tylko dostosowywałam je dla niej, np. dodając łyżeczkę masła, a jak śmietanę to tłustą, a jak mleko to 3,2%. itp.
      jesteśmy pod opieką dietetyka, tylko, że wizyty są raz na 3 miesiące, pytań zawsze tak wiele mam, że zawsze zapomnę spytać: a jakie konkretnie potrawy dawać.
      jak coś jeszcze mi podpowiecie, to będę wdzięczna.
      pozdrawiam
      • karmilla Re: pożywne i kaloryczne 06.08.04, 12:06
        jak owoce to głównie banany
        orzechy włoskie - zdrowe i kaloryczne (tylko ciężkostrawne, więc raczej nie
        przesadzać z nimi)
        jakeiś sosy czy sałatki na bazie awokado
        tłuste ryby (makrela, łosoś, halibut etc) - bardzo zdrowe (bo tłuste mięssa to
        jednak odradzam)
        ser żółty - pożywni i kaloryczny (tylko ostatnio źle o nim czytałam - ale nie
        pamiętam czy o zawartą tam chemię chodziło, czy o coś w proceise produkcyjnym)
        kaszki na tłustym mleku i z bananami
        (nie wiem, co z tych potraw dziecko może jeść, ale jak na coś jest za małe, to
        masz wiedzę na zapas

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka