Dodaj do ulubionych

gruszki z grilla

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.08.04, 06:31
Proste i smaczne - gruszki przekroić na połówki, wydrażyć nafaszerować fetą - zapiec w folii (twardsze lepsze)
Obserwuj wątek
    • marghot Re: gruszki z grilla 09.08.04, 09:00
      można fetę zastąpić serem lazur lub serem lazur i rozdrobnionymi orzechami :)
      • Gość: giezik Re: gruszki z grilla IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.08.04, 09:04
        cwaniara, tez mialem taki koncept poczatkowy. Ale kupic w malej wioseczce lazur (czy jakilkolwiek plesniowy) to wyczyn nie lada
        • marghot Re: gruszki z grilla 09.08.04, 09:18
          to fakt, dobrze, że choć fetę udało Ci się kupić ;)))
          • Gość: giezik Re: gruszki z grilla IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.08.04, 09:25
            to byla ta nasza "ser typu feta". Ale naprawde dobre i to. Swoja drogą to ciekawe 3 sklepikach praktycznie nie było serów. Kiełbasy a i owszem
            • Gość: gryka1 Re: gruszki z grilla IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.08.04, 17:21
              Ach Giezik masz odlotowe pomysły. Ale może się czepiam. Kiedyś mnie uczono,
              żeby nie łączyć garnków aluminiowych i surówców spożywczych kwaśnych bo taka
              kombinacja jest niezdrowa. A folia to też aluminium. Mam rację czy się czepiam?
              A gruszki z grilla i tak zrobię ale w szklanym naczyniu. Pa
              • giezik Re: gruszki z grilla 09.08.04, 17:24
                wiesz, wydaje mi sie, ze po pierwsze chodzi o czesc potraw (kwasnych), ktore wchodza w reakcje z aluminium (a moze mi sie cos cmi) i chodziło o skrobanie łyżką przy mieszaniu. Bo zostają opiłki.
                A co do folii - jesli cos byloby nie tak, to mysle, ze nie byla by tak popularnie stosowana
    • hania55 Re: gruszki z grilla 09.08.04, 17:57
      Na upieczonych gruszkach połóż jeszcze parę malin.
      • Gość: Camille Re: gruszki z grilla IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 10.08.04, 02:08
        Te gruszki to koniecznie musze wyprobowac!
        A tak od siebie dodam, ze przepyszne do wszelkiego drobiu sa grilowane polowki
        lekko twardych jeszcze brzoskwin, co jakis czas pomalowanych dzemem
        brzoskwiniowym.....
        • Gość: giezik Camille IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.08.04, 06:15
          a wyobraź sobie połówki brzoskwin faszerwoane mascarpone i posypane migdałami (to taka grillowa wersja włoskiego deseru - zapiekanych brzoskwin z kremem mascarpone)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka