29.10.13, 10:16
Po raz pierwszy w życiu kupiłam papaję - zieloną, twardą. Poleżała sobie jakiś czas i widzę, że powoli robi się żółta z jednej strony. Czy da się ją zostawić jeszcze na kilka dni (do niedzieli - wyjeżdżam), czy też trzeba już teraz szybko zjeśćf? Doradźcie papajoznawcy :)
Obserwuj wątek
    • Gość: iza Re: Papaja IP: *.res.bhn.net 13.11.13, 03:27
      papaje jak dojrzeje kroje w kawalki I przechowuje w lodowce ,moze polezec nawet tydzien
    • Gość: x papaja praktycznie nie dojrzewa IP: *.unitymediagroup.de 13.11.13, 12:05
      po zerwaniu, dlatego kupujmy dojrzałą względnie co najmniej z żółtymi plamami.
      Nie wyrzucaj pestek. Po wysuszeniu możesz kilka schrupać po obiedzie, dobre są na odchudzanie.
      • mhr2 Re: papaja praktycznie nie dojrzewa 13.11.13, 12:20
        Gość portalu: x napisał(a):

> Nie wyrzucaj pestek. Po wysuszeniu możesz kilka schrupać po obiedzie, dobre są
        > na odchudzanie.

to juz czas na figure bikini:)
        • hania_jk Re: papaja praktycznie nie dojrzewa 13.11.13, 13:17
          Skoro wywiązała się dyskusja to zrobię mały update: zostawiłam papaję, zrobiła się żółto-zielona i miękka więc stwierdziłam, że nie ma na co czekać. Była chyba optymalna do zjedzenia, nie wiem, bo to moja pierwsza papaja. Szkoda, że już po ptokach i po pestkach, które wyrzuciłam - a się właśnie powiedzmy że odchudzam ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka