karmilla 13.08.04, 14:33 czy robicie i jakie są wasze ulubione? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marghe_72 Re: dżemy, powidła konfitury IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.08.04, 14:35 po raz pierwszy w zyciu robię. Kombimuję jak zwykle Ostatnio: brzoskwienie, jabłka + goździki + kawa w ziarnach m. Odpowiedz Link Zgłoś
thommo Re: dżemy, powidła konfitury 13.08.04, 14:38 wisnie!!! - pod każdą postacią, a poza tym brzoskwinie, morele, zielone pomidory i oczywiście sliweczki:) pozdrv -- Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdi Re: dżemy, powidła konfitury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 14:40 O qrcze, o wyższa szkoła.. ja robie takie klasyczne, z porzeczek, albo malinek. Mam thermomix i bardzo się sprawdza, przygotowanie konfitur albo przecierów owocoych trwa krócej i jest wygodne, bez paprania. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: dżemy, powidła konfitury 13.08.04, 14:48 Gość portalu: Marghe_72 napisał(a): > Ostatnio: brzoskwienie, jabłka + goździki + kawa w ziarnach a może jakieś bliższe szczegóły na ten temat? bo brzmi interesująco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: dżemy, powidła konfitury IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.08.04, 14:55 karmillo, ilosci owocow nie pomnę ale chyba koło 1 kg, wiecej brzoskwin niz jabłek Pokroiłam dosc dorbno. Dodałam skórke z 1 pomaranczy i 1 cytryny. Skropiłam cytryną. Wymieszłam z cukrem zelujacym 1:1. dorzuciłam kilka goździków. pod sam koniec gotowania wsypałam spora garśc kawy w ziarnach. Pojecia nie mam co z tego wyjdzie:) ale człowiek na błedach sie uczy.. m Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: dżemy, powidła konfitury 13.08.04, 15:07 Dżemy zrobiłam z truskawek,wiśni,czarnych porzeczek,a konfitury z wiśni i zielonych pomidorów.Produktem ubocznym są soki-z truskawek i wiśni.A moje ulubione to dżem z wiśni i dżem z czarnych porzeczek. Kiedyś robiłam dżem z truskawek i kiwi z użyciem żelfixu,wyszedł bardzo smaczny. Parę innych od tradycyjnych przepisów jest tutaj www.oetker.pl/main.php/5d92c66fffd926cabc0a95fd3f92cad2/act/pre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: dżemy, powidła konfitury IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.08.04, 16:59 ja mam jeszcze bananowo cytrynowy ( z tego forum) kiwi + cytryna + gin maliny + porzeczki + mięta jagody + maliny + truskawki takie tam Odpowiedz Link Zgłoś