uechtatch 18.08.04, 08:00 Gdzie mozna kupic dobry ekspres do kawy (i ile mniej wiecej kosztuje) - mam na mysli taki metalowy, ktory podgrzewa sie na kuchence? A przy okazji czy nadaje sie on na kuchnie z plyta ceramiczna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
docg ekspres ciśnieniowy 18.08.04, 08:26 a może ktoś mógłby polecić dobry domowy ekspres ciśnieniowy? Miałem Rowentę, ale okazała się okropnym bublem. Może któryś z modeli Saeco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqka Re: ekspres ciśnieniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 08:28 zerknijcie na wczesniejszy watek o wloskich ekspresach do kawy. Tam jest wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
docg Re: ekspres ciśnieniowy 18.08.04, 08:59 wątek znalazłem, dzięki. Tylko że tam jest raczej o ekspresach włoskich, a ja chciałbym, żeby mi ktoś polecił dobry ekspres ciśnieniowy. Miałem Rowentę, która robiła świetną kawę, ale się psuła, aż w końcu się zepsuła tak, że naprawa jest nieopłacalna. Więc jestem przekonany do samej idei posiadania ekspresu ciśnieniowego, ale muszę zmienić model, i nie wiem, na jaki. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: ekspres ciśnieniowy 18.08.04, 16:17 Deo, polecam ekspres firmy Krups - ciśnieniowy, z dyszą do ubijania mleka. Kolejną jego zaletą jest to, że jest mały, tzn. nie zajmuje pół kuchni i bardzo prosty w obsłudze. Mamy go od roku i, odpukać, żadnych problemów, a kawa wychodzi rewelacyjna. Jeśli będziesz chciał dokładniejsze namiary, tzn. nr seryjny czy coś takiego, daj znać. Podeślę później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqka Re: ekspres do kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 08:29 wątek nosi nazwę ciśnieniowy ekspres do kawy pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
uechtatch Re: ekspres do kawy 18.08.04, 16:12 dzieki, ale wspomniane watki dotycza ekpresow cisnieniowych (takich na prad) a ja mysle o 'starodawnym' ekspresiku do zaparzania kawy na kuchence... Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: ekspres do kawy 18.08.04, 17:21 Przeczytaj dokladnie caly watek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=14590138&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Re: ekspres do kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:44 Jak taki "starodawny" typowy wloski kanciasty metalowy, to polecam - bo niedrogi:) - z IKEA za 25 zl jesli dobrze pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: ekspres do kawy IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.04, 10:59 Na www.kawa.dikappa.pl można kupić zaparzacz Klassica na 3 filiżanki już za 31 zł. Ponadto bardzo duży wybór takich ekspresów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnowo Re: ekspres do kawy IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 11:15 we wszystkich większych supermarketach - kupno tam jest o tyle korzystne, ze w razie czego zawsze dokupisz później zapasowe sitko czy uszczelkę, jeżeli szukasz czegoś z wyższej półki - poszukaj w sklepach typu Duka, albo wogóle w designerskich butikach. Odpowiedz Link Zgłoś