Dodaj do ulubionych

ekspres do kawy

18.08.04, 08:00
Gdzie mozna kupic dobry ekspres do kawy (i ile mniej wiecej kosztuje) - mam
na mysli taki metalowy, ktory podgrzewa sie na kuchence?

A przy okazji czy nadaje sie on na kuchnie z plyta ceramiczna?
Obserwuj wątek
    • docg ekspres ciśnieniowy 18.08.04, 08:26
      a może ktoś mógłby polecić dobry domowy ekspres ciśnieniowy? Miałem Rowentę,
      ale okazała się okropnym bublem. Może któryś z modeli Saeco?
      • Gość: sqka Re: ekspres ciśnieniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 08:28
        zerknijcie na wczesniejszy watek o wloskich ekspresach do kawy. Tam jest
        wszystko
        • docg Re: ekspres ciśnieniowy 18.08.04, 08:59
          wątek znalazłem, dzięki. Tylko że tam jest raczej o ekspresach włoskich, a ja
          chciałbym, żeby mi ktoś polecił dobry ekspres ciśnieniowy. Miałem Rowentę,
          która robiła świetną kawę, ale się psuła, aż w końcu się zepsuła tak, że
          naprawa jest nieopłacalna. Więc jestem przekonany do samej idei posiadania
          ekspresu ciśnieniowego, ale muszę zmienić model, i nie wiem, na jaki.
      • hania55 Re: ekspres ciśnieniowy 18.08.04, 16:17
        Deo, polecam ekspres firmy Krups - ciśnieniowy, z dyszą do ubijania mleka.
        Kolejną jego zaletą jest to, że jest mały, tzn. nie zajmuje pół kuchni i bardzo
        prosty w obsłudze. Mamy go od roku i, odpukać, żadnych problemów, a kawa
        wychodzi rewelacyjna. Jeśli będziesz chciał dokładniejsze namiary, tzn. nr
        seryjny czy coś takiego, daj znać. Podeślę później.
    • Gość: sqka Re: ekspres do kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 08:29
      wątek nosi nazwę ciśnieniowy ekspres do kawy
      pozdro
      • uechtatch Re: ekspres do kawy 18.08.04, 16:12
        dzieki, ale wspomniane watki dotycza ekpresow cisnieniowych (takich na prad) a
        ja mysle o 'starodawnym' ekspresiku do zaparzania kawy na kuchence...
        • linn_linn Re: ekspres do kawy 18.08.04, 17:21
          Przeczytaj dokladnie caly watek:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=14590138&v=2&s=0
        • Gość: ar Re: ekspres do kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:44
          Jak taki "starodawny" typowy wloski kanciasty metalowy, to polecam - bo
          niedrogi:) - z IKEA za 25 zl jesli dobrze pamietam.
    • Gość: dora Re: ekspres do kawy IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.04, 10:59
      Na www.kawa.dikappa.pl można kupić zaparzacz Klassica na 3 filiżanki już za 31
      zł. Ponadto bardzo duży wybór takich ekspresów.
    • Gość: krasnowo Re: ekspres do kawy IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 11:15
      we wszystkich większych supermarketach - kupno tam jest o tyle korzystne, ze w
      razie czego zawsze dokupisz później zapasowe sitko czy uszczelkę, jeżeli
      szukasz czegoś z wyższej półki - poszukaj w sklepach typu Duka, albo wogóle w
      designerskich butikach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka