Dodaj do ulubionych

Pasztet - rozmrażanie

03.04.14, 08:01
Witajcie. Czy myślicie, że mogę rozmrozić i będzie jeszcze dobry pasztet, który upiekłam i zamroziłam przed Wigilią 13r? Zapomniałam o tej ostatniej porcji w zamrażarce... W mądrej książce piszą że pasztet można mrozić 2-3 miesiące, a tu byłoby 3 pełne i 10dni. Ma ktoś doświadczenie? Pasztet mam tradycyjny raczej bez specjalnych dodatków (mięso wp, woł., boczek, karkówka, wątróbka, odrobina podgardla)
Obserwuj wątek
    • momas Re: Pasztet - rozmrażanie 03.04.14, 09:11
      nie jestem zbytnim ortodoksem terminowym,jezeli chodzi o zamrazarkę. Jezeli temperatura w zamrażarce wynosi co najmniej -12 stopni C, zjadłabym bez oporów :)
    • wadera3 Re: Pasztet - rozmrażanie 03.04.14, 09:13
      tulimatka napisała:

> Ma ktoś doświadczenie?

Ja mam, właśnie skończyłam(bodaj ostatni) kawałek bożonarodzeniowego pasztetu, rozmrożony metodą naturalną, czyli wyjęty z zamrażarki i położony na blacie.
      Robię tak od kilkudziesięcioleci, i mam/y się dobrze.
      Zresztą zamrażam prawie wszystko, i bardzo, bardzo niewiele z tego muszę wyrzucić, bo smak się zmienił(np).

• tulimatka Re: Pasztet - rozmrażanie 03.04.14, 11:13
        ok, dzięki! :-)
    • Gość: x Re: Pasztet - rozmrażanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.04.14, 11:25
      wstaw do lodówki tam wspaniale sie rozmraża!
    • tralalumpek Re: Pasztet - rozmrażanie 03.04.14, 11:30
      przeluz z zamrazarki do lodowki wieczorem i na rano bedziesz miala rozmrozony, dobry pasztet
      • Gość: x przełóż! już przełożyła i zjadła :D IP: *.unitymediagroup.de 03.04.14, 15:15
    • roseanne Re: Pasztet - rozmrażanie 03.04.14, 14:24
      powinien byc ok, jak byl dobrze zabezpieczony
      najwazniejsze rozmrazac powoli - w lodowce, przez noc
      • mhr2 tylko tak! 04.04.14, 09:00
        roseanne napisała:

> najwazniejsze rozmrazac powoli - w lodowce, przez noc
    • Gość: Krysia Re: Pasztet - rozmrażanie IP: *.mckinn3.vic.optusnet.com.au 05.04.14, 02:36

Ja trzymam pasztet nawet ponad rok w tem. -17 stopni. Wlasnie odmrozilam pasztet z ubieglego roku z marca 2013. Smakowal tak samo. Mam cigle jeszcze jeden , ktory odmroze na Wielkanoc.
      Smacznego..
      • Gość: x Ty to masz pamięć! IP: *.unitymediagroup.de 05.04.14, 09:14
        Po roku pamiętasz smak :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka