mhr2 05.05.14, 13:15 wasze dodatki do niego, smażyć z dodatkiem tłuszczu czy bez niego:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aqua48 Re: stek z łososia 05.05.14, 14:06 mhr2 napisała: > wasze dodatki do niego, smażyć z dodatkiem tłuszczu czy bez niego:) Ja smażę na odrobinie oliwy, a dodatkiem jest jedynie sól. Łosoś sam w sobie jest doskonały. Bez tłuszczu możesz go upiec w folii, lub papierze do pieczenia, też będzie świetny. Można posypać koperkiem po usmażeniu, można dodać krewetki. Podaję z frytkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: stek z łososia 06.05.14, 10:40 z frytkami nie podawalam spróbuje, lubie tez do niego szpinak:) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: stek z łososia 06.05.14, 10:45 jadłam teraz nad morzem, pieczony w piecu, podany z krążkiem masła ziołowego i cytryną pycha :) Odpowiedz Link Zgłoś
buffybuff Re: stek z łososia 09.05.14, 08:46 dokładnie tylko i wyłącznie z masełkiem z przyprawami, ja dodaję zioła prowansalskie które uwielbiam i jeszcze trochę oregano, jego nigdy za wiele, mimo że już są w ziołach :) frytki ok, ale tylko ciachane z ziemniaków i robione we frytkownicy ___________ restauracja zielona góra Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: stek z łososia 08.05.14, 12:06 Nie mogę się do łososia przekonać, jakoś mi ta wspaniałość umyka, najlepszy jest imho surowy/wędzony. Przetestuję jeszcze wersję z koperkiem i w folii, może mnie zaskoczy, śledzi też kiedyś nie lubiłam a teraz kupuję przynajmniej raz w m-cu. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: stek z łososia 08.05.14, 19:06 Losos nie jest latwa ryba do smazenia czy pieczenia. Poza tym jego swiezosc i pochodzenie odgrywa zasadnicza role. Koperku nie polecam zupelnie nie pasuje wg mnie. losos swietnie wychodzi z lekko slodkimi sosami czy 'marynatami' (jedna z moich ulubionych kombinacji to z brzoskwiniami no ale teraz jeszcze nie ma sezonu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: stek z łososia IP: *.spine.pl 08.05.14, 19:14 Lubię pieczonego pod kruszonką (bułka, masło, pietruszka, skórka z cytryny, pieprz, sól). Do piekarnika w płytkim naczyniu, skórą do dołu, ściśle posypać kruszonką, dookoła można ułożyć małe pomidorki. Piecze się do zrumienienia wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: stek z łososia 08.05.14, 19:50 > Nie mogę się do łososia przekonać, jakoś mi ta wspaniałość umyka, najlepszy jes > t imho surowy/wędzony. Widzę, że nie jestem jedyna:) Uwielbiam łososia wędzonego lub na surowo w sashimi, a gotowy/smażony/pieczony to już nie moja bajka (i marnotrawstwo pięknej ryby). I almost agree... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: stek z łososia IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.14, 14:18 Piekę wyłącznie w folii aluminiowej, a na wierzch łososia daję kilka wiórków masła. Właśnie dzisiaj miałam na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies-li-kot Re: stek z łososia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.14, 19:31 Smaruję wierzch remuladą i do piekarnika. Jeśli płat łososia, to zawsze ze skórą. Odpowiedz Link Zgłoś