Dodaj do ulubionych

fafernuchy

11.07.14, 19:39
nawiazujac do artykulu z gazety, kto zna przepis?

czachorowski.blox.pl/2014/07/Skad-sie-wziely-fafernuchy.html#TRCuk
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: fafernuchy 11.07.14, 20:56
      Przepisy w sieci, efekt jednak dosć rozczarowujący - próbowałam prawdziwych domowych kurpiowskich fafernuchów i imo - sorry, jeśli urażam czyjąś kulinarną dumę - nie wydały mi się godne uwagi. Nudne w smaku o rozczarowująej konsystencji, bez wdzięku
      • tralalumpek Re: fafernuchy 11.07.14, 21:10
        w sieci jest wszystko ..... ale ja nie chce bawic sie w wylawianie z tej sieci na drodze prob i doswiadczen
        • bene_gesserit Re: fafernuchy 11.07.14, 21:32
          W zasadzie korzystanie z przepisu któregoś z forumowiczów też może skończyć się fiaskiem, conie? Przejrzałam kilka receptur z sieci, te ciastka to prościzna, przepisy nie różnią się jakoś bardzo. Z tym ze naprawdę nie ma się o co bić, niestety - zwykłe pierniczki lepsze, nie mówiąc już o muffinach marchewkowych :)
          • tralalumpek Re: fafernuchy 11.07.14, 22:02
            na samo slowo mufiny juz mam dosc, hamerykanska stonka w polskiej kuchni
            nie bede sie upierac przy piwnych ciasteczkach, nazwa fajna, moze sie skusze na wyprobowanie jakiegos przepisu z sieci wlaczajac wlasne zdrowe myslenie
            • hazo Re: fafernuchy 11.07.14, 22:33
              Robiłam ciastka nazywające się fefernuski kociewskie. Bardzo mi smakowały. Może Ci się spodoba ten przepis.
              • tralalumpek Re: fafernuchy 12.07.14, 08:17
                dziekuje :)
                tym przepisem przypomnialas mi takie ciastka robione ze skwarkow, ciotka robila znakomite .... ale do jej pamieciu juz nie siegne po przepis :(
                a ja nie pamietam wiecj niz to ze byla okragle, posypane cukrem pudrem lekko, mialy karbowane brzegi .... i byly znakomite :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka