Dodaj do ulubionych

Różowa zupa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 14:22
Właśnie ugotowałam różową zupę. Nie jakąś mocno różową jak barszcz
ukraiński,czy pomarańczowawą jak pomidorówka. Delikatnie-pastelowo różową.
Piękny kolor :)
A wszystko przez przypadek. Ugotowalam tradycyjną kalafiorowkę zabielaną
śmietaną. ponieważ wydawała mi się taka mdła kolorystycznie niewiele się
zastanawiając wciepałam do niej łyżeczkę koncentratu pomidorowego.
Kolor-cudo :)
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: Różowa zupa 26.08.04, 14:33
      Koncentrat pomidorowy nadaje sie wylacznie do tego: do nadania potrawie koloru.
      • Gość: Aniel Re: Różowa zupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 16:06
        I tu muszę się z Tobą Linn zgodzić :) chociaż czasem ląduje na zapiekanych
        kanapkach, ale o tym ciii....
        • linn_linn Re: Różowa zupa 27.08.04, 11:30
          Zamiast zapiekanych kanapek zrob wloska bruschette: pomidory pokrojone w
          kosteczke.
          • Gość: aniel Re: Różowa zupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 12:31
            To zalezy na co mam ochote- raz zapiekane kanapki raz włoskie bruschetty z
            pomidorem octem balsamuicznym i oliwa, a raz francuskie tosty. Moja kuchnia
            jest pełna róznych smaków, w zależnosci na co mam ochote :) A zapiekane kromki
            chleba posmarowane koncentratem pomidorowym, na to plasterek cebuli, jakas
            wędlina, plasterek żółtego chleba i posypane oregano to dla mnie smak
            dzieciństwa- nie zawsze udało się kupić świeży chleb, zwłaszcza prezd jakimiś
            dniami wolnymi :) Niestety pomidor czy przecier, który u mnie robi się na zimę,
            nie zastąpi tego smaku :)
    • Gość: marghe_72 Re: Różowa zupa IP: *.acn.waw.pl 27.08.04, 13:40
      to i ja sie przyznam.
      Odrobinę koncentratu daję do sosu, ktoreym polewam koktajl z krewetek:)
      m.
      • linn_linn Re: Różowa zupa 27.08.04, 13:55
        Dla koloru, czyli prawidlowo. Obiawiam sie, ze ten smak, ktorego szuka w nim
        Aniel, nie ma nic wspolnego z pomidorami, a pochodzi z ktoregos z dodatkow.
        Wlasnie dlatego w pomidorach domowych tego nie znajdziemy. I chwala im za to,
        tzn. tym, ktorzy je robia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka