fotelik-2 29.09.14, 12:31 Jakie kakao jest waszym zdaniem najlepsze ? Jest sporo roznych firm, ktore oferuja, ze ich produkt to rewelacja i lepszego juz nie ma. Ale jaka jest prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fotelik-2 Re: Kakao 29.09.14, 14:35 A jak to sprawdzic w sklepie decydujac sie na dana firme? Przeciez paczki nie rozerwe i nie bede smakowac lyzeczka,ktore bardziej gorzkie i ciemniejsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss_rochester Re: Kakao IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.14, 15:08 Ostatnio kupuję kakao Wawel i jest ciemniejsze i bardziej czekoladowe niż Wedel , a Van Houten to raczej w sklepach nie jest dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
an.16 Re: Kakao 29.09.14, 15:34 Kupuje Wawel - naprawde w porządku. Van Houten widziałam w Piotrze i Pawle, ale jak dla mnie nie jest warte swojej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.aka Re: Kakao 29.09.14, 15:32 kupuję kakao z biedronki (Magnetic extra ciemne), zawartość tłuszczu kakaowego 10-12% . Według mnie jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Kakao 29.09.14, 20:38 Decomorreno, kakao "holenderskie" jak się u mnie kiedyś mówiło, czyli to z wiatrakiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halll Re: Kakao IP: *.static.korbank.pl 29.09.14, 22:27 wskazane przez Was kakao, mają odciągnięty zdrowy tłuszcz kakaowy (na czekolady, kosmetyki) najlepiej kupować kakao w sklepach ze zdrową żywnością Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Kakao 29.09.14, 22:40 Gość portalu: halll napisał(a): > wskazane przez Was kakao, mają odciągnięty zdrowy tłuszcz kakaowy (na czekolady > , kosmetyki) > najlepiej kupować kakao w sklepach ze zdrową żywnością Pytanie było o polecane i wymieniono polecane. "Ratujmy, przecinki bo umrom," :-) Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Kakao 30.09.14, 08:33 squirk napisała: > "Ratujmy, przecinki bo umrom," > :-) > www.facebook.com/przecinki :D Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: Kakao 01.10.14, 15:34 budzik11 napisała: > www.facebook.com/przecinki :D Orrany... Dziękuję za link :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Kakao 30.09.14, 13:28 Gość portalu: halll napisał(a): > wskazane przez Was kakao, mają odciągnięty zdrowy tłuszcz kakaowy (na czekolady > kosmetyki) Dla mnie to zaleta. Ja nie muszę jeść tłuszczu kakaowego, wolę się nim smarować. Odpowiedz Link Zgłoś
szopen_cn Re: Kakao 01.10.14, 04:04 aqua48 napisała: > Gość portalu: halll napisał(a): > > > wskazane przez Was kakao, mają odciągnięty zdrowy tłuszcz kakaowy (na cze > kolady > > kosmetyki) > > Dla mnie to zaleta. Ja nie muszę jeść tłuszczu kakaowego, wolę się nim smarować > . Kolejna zaleta to, ze sa w formie proszku. Bo te bez odciagnietego tluszczu kakaowego w takiej formie nie wystepuja. Odpowiedz Link Zgłoś
ta_karola Re: Kakao 30.09.14, 14:40 Polecam z Tesco kakao za 2,99 zł. Najlepsze jakie piłam. Odpowiedz Link Zgłoś
reniam_123 Re: Kakao 01.10.14, 08:46 squirk napisała: > Decomorreno. > :-) > Tylko i wyłącznie kupuję to kakao. Dla mnie najsmaczniejsze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Kakao 02.10.14, 10:43 fotelik-2 napisał(a): > Jakie kakao jest waszym zdaniem najlepsze ? masz na mysli naturalne czy jego obrobki? Odpowiedz Link Zgłoś
japoneczka01 Re: Kakao 17.10.22, 12:59 Obecnie te wszystkie kakaa, to jakiś koszmar. Na opakowaniu pisze, że ciemne lub bardzo ciemne, a w środku bardzo jasne kakao w ogóle nie przypominające kakao tylko jakiś beżowy proszek i nawet zapach bardzo słaby. Dowiedziałam się od znajomego towaroznawcy, że kakao jest mieszane z mielonym, prażonym owsem. Stąd niska cena i słaby kolor. Dawniej w sprzedaży było kakao owsiane oficjalnie pisało na opakowaniu i stosowało go się głównie do wypieków. Teraz nie ma go w sprzedaży, ale dodawane jest do prawdziwego kakao i nie ma podawanego składu. To jest takie oszustwo. Przed laty kakao holenderskiej firmy Van Houten było bardzo ciemne i mocno pachniało czekoladą a obecnie niczym nie przypomina dawnego wyrobu. To samo dotyczy niemieckiego kakao CEBE z dopiskiem"dunkel" czyli ciemne, miało kolor ciemnej gorzkiej czekolady i jej aromat, teraz tylko pozostały napisy na opakowaniu, a w środku coś a 'la kakaopodobne. Może nikt z Was nie miał okazji próbować tego o czym napisałam, więc nie dziwię się, że zadowalacie się jakimiś nędznymi podróbkami. Odpowiedz Link Zgłoś