sniezka.gotuje 11.10.14, 18:40 Mam wielką reklamówkę czarnych, ogródkowych, słodkich winogron i zero pomysłu na ich przetworzenie. Za mało na wino, za dużo by je po prostu zjeść. Podzielicie się pomysłami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
reniam_123 Re: pytanie o winogrona 11.10.14, 18:54 To może sok zrób, w zimie do herbaty bardzo dobry :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sniezka.gotuje Re: pytanie o winogrona 11.10.14, 19:53 W sokowirówce, czy jak? Ja w kwestii soków zielona jestem. Muszę poszperać w necie. W każdym razie dzięki za pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: pytanie o winogrona 11.10.14, 20:08 galaretka, konfitura? wrzuc w gugla "przetwory z winogron" Odpowiedz Link Zgłoś
reniam_123 Re: pytanie o winogrona 11.10.14, 20:19 Najlepiej w sokowniku www.google.pl/search?q=sokownik&biw=1422&bih=998&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=GHQ5VLKPNMXB7Aa34oBY&sqi=2&ved=0CEYQsAQ&dpr=0.9 Odpowiedz Link Zgłoś
sniezka.gotuje Re: pytanie o winogrona 11.10.14, 21:05 Moja mama posiada takie ustrojstwo, jeszcze z NRD :) Chyba do niej po to pojadę. Konfitury i galaretki odpadają. Mam rodzinę wybitnie wytrawną, słodkie przetwory mogą sobie czekać na półkach na koniec świata, bo ich nie ruszą. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: pytanie o winogrona 11.10.14, 21:54 no to np chutney z winogron do mies i serow. sniezka.gotuje napisał(a): > Moja mama posiada takie ustrojstwo, jeszcze z NRD :) Chyba do niej po to pojadę > . Konfitury i galaretki odpadają. Mam rodzinę wybitnie wytrawną, słodkie przetw > ory mogą sobie czekać na półkach na koniec świata, bo ich nie ruszą. > Odpowiedz Link Zgłoś