qubraq Re: utwory muzyczne 08.09.04, 23:17 Kasza bez soli Aleksandra Gorodnickiego A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100 Re: utwory muzyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 23:56 Nie pamiętam , kto śpiewał pierwszą wersję , może Stępowski ? Drugą zabawiła się Rodowicz . "Wio , koniku , a jak się postarasz , na kolację zajedziemy akurat . Tobie owsa nasypiemy zaraz , a ja smaczną zupę z miski będę jadł" A może to były kluski :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika_p I zasmażka ! IP: *.c151.petrotel.pl 09.09.04, 00:21 Poznałem Cię w przydrożnym bistro romantycznie jadłaś schab ja jadłem kiszkę z ziemniakami, gdy nagle rzekłaś do mnie, nagle rzekłaś do mnie: Daj mi kaszanki, ten schab ma chyba ze sto lat! I wtedy już wiedziałem, że że Ty jesteś maj law Pojedziemy do Pizy ooooo na pizzę i pyzy ooooo salceson w Romie ooooo mielony w Lizbonie ooooo trochę ryżu w Paryżu ooooo i dynie w Londynie ooooo szczypiorku w New Yorku ooooo i arbuza w Kartuzach ooooo Kiedy w Londynie w małej knajpce wchłaniałem kiszkę, kawior i poncz ktoś mnie zaczepił niedwuznacznie, pod nos mi podstawiając schab pieczony, krzyknął: Give me kaszanka the schab is hundred years old! Trochę zdziwiło mnie, że tu że tu także nasi są Pojedziemy do Pizy ooooo na pizzę i pyzy ooooo pierogi w Nairobi ooooo świeże rydze w Rydze ooooo trochę maku w Baku ooooo i ogórków w Hamburgu ooooo wanilii w Manili ooooo i jabłuszka w Koluszkach ooooo Raz w Monachium w cichej piwiarni konsumowałem kiszkę i krem wszedł policjant i pierwsze słowa do mnie skierował i usłyszałem hasło: Gib mir kaszanka der schab ist hundert Jahre alt! Duma mnie rozpierała, że taki zasięg akcja ma Pojedziemy do Pizy ooooo na pizzę i pyzy ooooo cebulę w Stambule ooooo piranie w Tiranie ooooo mleczko ptasie w Mombasie ooooo i po jaju w Bombaju ooooo barszczyku w Meksyku ooooo i daktyle w Pile ooooo Pyzy, pyzy z ziemniakami, pyzy z ziemniakami i z kartoflami, pyzy z ziemniakami i z kartoflami i z chlebem, pyzy z ziemniakami i z kartoflami i z chlebem i ze śluzkami kląskimi, pyzy z ziemniakami i z kartoflami i z chlebem i ze śluzkami kląskimi i z makaronem, pyzy z ziemniakami i z kartoflami i z chlebem i ze śluzkami kląskimi i z makaronem i ziemniaki puree, pyzy z ziemniakami i z kartoflami i z chlebem i ze śluzkami kląskimi i z makaronem i ziemniaki puree i kartofle puree... i zasmażka... Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka15 Re: I zasmażka ! 09.09.04, 12:37 A na to kladziemy jeden maly, malenki, maciupenki ogoreczek. A na deser? Rapaholin Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: I zasmażka ! 09.09.04, 13:21 Rudy, rudy, rudy rydz, mam na rydza smacze. Rudy, rudy, rudy rydz lepszy niz maslaczek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asienka a to pamietacie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.04, 19:11 “bo my musimy być silni i zdrowi, choćby na skrobi, choćby na skrobi, bo my musimy być mniej pazerni, roślinożerni, roślinożerni nam cielęcina, szynka, schab nie smakują tak jak szczaw!” kabaret Tey Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyniek Death by Chocolate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 19:29 DE PHAZZ Odpowiedz Link Zgłoś
sebekkkk Re: utwory muzyczne 08.02.16, 18:23 witam mam pytanie czy ktoś może mi napisać jak nazywa się nazwa utworu z filmu Zero Tolerance polski tytuł tego filmu to bez przyzwolenia. A chodzi mi o utwór z samego końca filmu lecącego od 84 min filmu akcja dzieje się w tedy w basenie. Za pomoc był bym ogromnie wdzięczny na wszelki wypadek podaje mój adres e meai seba09@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: utwory muzyczne 09.02.16, 15:42 Ktoś odgrzebał b.stary wątek, jak miło tu znaleźć znajome nicki, znajome twarze, Boziu moja, tyle lat... "...co było nie wróci szaty rozdzierać by próżno cóż każda epoka ma własny porządek i ład a przecie mi żal że tu w drzwiach nie pojawi się..." np Jacek F. albo Nobull czy też Pinos lub Miszam... oj, żal żal... Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: utwory muzyczne 10.02.16, 19:04 Podrzuce cos z muzycznej kuchni wloskiej: "Champagne" Peppino di Capri "Viva la pappa col pomodoro" Rita Pavone "Le tagliatelle di Nonna Pina" Te 3 piosenki sa chyba najpopularniejsze. Druga i trzecia spiewane szczegolnie przez dzieci, a pierwsza od dziesiatek lat przyczynia sie do przyrostu demograficznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: utwory muzyczne 24.02.19, 19:57 Z repertuaru Marty Bizoń: "Nie pomogły jagnię i fasola, czosnek, imbir i pieprz..." Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: utwory muzyczne 24.02.19, 19:57 Samson Kemelmakher "Yidishe Maykholim" - cała ta piosenka jest o kuchni żydowskiej :D Odpowiedz Link Zgłoś
janek53 Re: utwory muzyczne 25.02.19, 07:19 Cos co jest tylko mozliwe w Kraju Basków: www.youtube.com/watch?v=ZdEJWWplzUk El Menú - Miguel Arregui Camarero, señor, camarero, señor. ¿Qué hay para hoy? Señor, un buen menú. Solomillo asado con patatas fritas, sesos huecos, hígado, liebre, chateaubriand. Solomillo asado con patatas fritas, sesos huecos, hígado, liebre, chateaubriand. Sopa de albondiguillas, caldo de tortuga, sopa húngara, consomé de almejas, gran cocido parisién, huevos al graten. Sopa de albondiguillas, caldo de tortuga, sopa húngara, consomé de almejas, gran cocido parisién, huevos al graten. Tenemos pollo asao, asao, asao, asao, con ensalada, buen menú, buen menú, buen menú señor. Tenemos pollo asao, asao, asao, asao, con ensalada, buen menú, buen menú, buen menú señor. Frescos calamares, gallo, pescadilla frita, salmonetes, barbos, bacalao a la vizcaína, atún, besugo, almejas, truchas, sábalo, langosta a la americana, y faisán relleno, pavo asao, asao, asao, asao, asao, asao, asao, asao. Pavo asao, asao, asao, asao, con ensalada, buen menú, buen menú, buen menú, señor. Tenemos pavo asao, asao, asao, asao con ensalada, buen menú, buen menú, buen menú, señor. Frito de espinacas, berenjenas fritas, habichuelas, frijoles y tortilla al ron. Frito de espinacas, berenjenas fritas, habichuelas, frijoles y tortilla al ron. Crema, tocino de cielo, mazapán, natilla, hojaldre, franchipán, Flan de avellanas, frutas, queso roquefort y también gruyere. Crema, tocino de cielo, mazapán, natilla, hojaldre, franchipán, Flan de avellanas, frutas, queso roquefort y también gruyere. Y después, y después, buen helao, buen helao, y café, buen provecho le haga a usted. Buen provecho le haga a usted. ;-) J53. Odpowiedz Link Zgłoś
janek53 Re: utwory muzyczne 25.02.19, 16:20 Tlumacz Googla: Menu - Miguel Arregui Kelner, proszę pana, kelner, proszę pana. Co jest dzisiaj? Sir, dobre menu. Pieczona polędwica ze smażonymi ziemniakami, puste mózgi, wątroba, zając, chateaubriand. Pieczona polędwica ze smażonymi ziemniakami, puste mózgi, wątroba, zając, chateaubriand. Zupa z klopsikami, rosół z żółwi, węgierska zupa, Clam consommé, duże gotowane paryskie, tarte jajka. Zupa z klopsikami, rosół z żółwi, węgierska zupa, Clam consommé, duże gotowane paryskie, tarte jajka. Mamy kurczaka asao, asao, asao, asao, z sałatką, Dobre menu, dobre menu, dobre menu panie. Mamy kurczaka asao, asao, asao, asao, z sałatką, Dobre menu, dobre menu, dobre menu panie. Świeże kalmary, kogut, smażona ryba, barwena, brzana, dorsz do vizcaína, tuńczyka, dorady, małży, pstrąga, shada, homara Amerykański styl i nadziewany bażant, indyk asao, asao, asao, asao, asao, asao, asao, asao. Turcja asao, asao, asao, asao, z sałatką, Dobre menu, dobre menu, dobre menu, proszę pana. Mamy indyka asao, asao, asao, asao z sałatką, Dobre menu, dobre menu, dobre menu, proszę pana. Smażony szpinak, smażone bakłażany, fasola, fasola i omlet na rum. Smażony szpinak, smażone bakłażany, fasola, fasola i omlet na rum. Krem, bekon z nieba, marcepan, krem, ciasto francuskie, franchipán, Flan z orzechów laskowych, owoców, sera roquefort, a także gruyere. Krem, bekon z nieba, marcepan, krem, ciasto francuskie, franchipán, Flan z orzechów laskowych, owoców, sera roquefort, a także gruyere. A potem, a potem, dobre lody, dobre lody i kawa, Powodzenia. Smak Bon wam do ciebie. ;D J53. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: utwory muzyczne 14.07.19, 19:44 "Pizza, pizza, I like pizza" - piosenka z podręcznika do języka angielskiego "Here's Patch 2" Odpowiedz Link Zgłoś