gucek_lbn 26.10.14, 15:03 Na czym gotujecie rosół? Na kurczaku? Na jakiej jego części? Dodajecie kostki rosołowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyk-nik Re: jak gotujecie rosół? 27.10.14, 20:05 Plaster gruby rostbefu, kawałek udźca wołowego i noga z kurczaka, warzywa, sól i pieprz i nie potrzeba ŻADNYCH kostek Odpowiedz Link Zgłoś
gucek_lbn Re: jak gotujecie rosół? 28.10.14, 18:25 A na ile wody tyle mięsa da dobry smak? Nie lubię wodnistego rosołu dlatego właśnie zazwyczaj musiałem dodatkowo wrzucać kostki, bo zawsze taki wychodził :) Odpowiedz Link Zgłoś
rosemary84 Re: jak gotujecie rosół? 30.10.14, 14:17 więc albo za mało mięsa dawałeś, albo za krótko się gotował, ja robie proporcje na oko, wiec trudno mi podać., ale odejmij od tego co robiłeś dotchczas troche wody, albo dodaj mięcha i sam sprawdź :) Odpowiedz Link Zgłoś
gucek_lbn Re: jak gotujecie rosół? 04.11.14, 17:06 dzięki! zrobiłem w mniejszym garnku i wyszedł bez kostek :) Odpowiedz Link Zgłoś
aszuelka Re: jak gotujecie rosół? 18.11.14, 17:08 Najważniejsze jest to, że rosół musi sie gotować długo! Oczywiście odpowiednia ilość mięsa jest niezbędna, ale im dłużej się gotuje tym jest lepszy. Ja gotuję często na całym korpusie, później część mięsa wrzucam do zupy, a z reszty lubię zrobić potrawkę z kurczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
gucek_lbn Re: jak gotujecie rosół? 21.11.14, 11:41 ale jak rozumiem to na takim korpusie z mięsem całym? bo można też kupić takie wydrążone korpusy, ale to chyba nie o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś