Gość: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 15:39 zastanawiam sie nad kupnem oliwy z czosnkiem a dokladneij ze smazonymi zabkami czosnku w butelce...czy rzeczywiscie taka oliwa ma jakis konkretny aromat czy to tylko ladnie wyglada :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Barbara Re: oliwa z dodatkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 15:41 ma konkretny - czosnkowy aromat. Jak kupijesz oliwe z ziolami, to zapach i smak jest lekko ziolowy i tak w nieskonczonosc, w zaleznosci od tego, co w butelce bylo dodatkiem do oliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: oliwa z dodatkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 15:47 dzieki... taka przyjemnosc troche kosztuje dlatego wolalam sie upewenic czy to nie jest tylko ladna rzecz np na prezent :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara oliwe z dodatkami mozesz zrobic sama! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 15:49 wystarczy, ze w buteleczce zalejesz oliwa np. w/w czosnek, albo rozmaryn (uwoelbiam), albo estragon (ale wszystko KONIECZNIE swierze, a nie suszone z torebki!).Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: oliwa z dodatkami 07.09.04, 15:51 Ja robię sama. Obieram kilka-kilkanaście ( w zalezności d wielkości butelki) ząbków, wrzucam je do butelki i zalewam oliwą. Odstawiam na czas jakiś i używam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: oliwa z dodatkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:24 Jest przepyszna. Polecam skropić nią ciemny domowy chleb, ja jestem uzależniona od tej prostej przekąski. Ostatnio nie miałam w domu masła i uzyłam jej jako omasty do pierogow z mięsem i spodobało mi się to połączenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara oliwa z dodatkami do wszystkiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:27 Ja w ogole nie uzywam masla, za to oliwe (prawie) do wszystkiego. Uwielbiam chleb albo ciabate z oliwa i odrobina octu balsamicznego, albo salaty z tym samym zestawem.. pychota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: oliwa z dodatkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:45 wzielam i sie skusilam...to jest rzeczywiscie fajna rzecz... chrupiacy tost z kropla oliwy czosnkowej to jest to :) az sie nei moge doczekac kiedy cos innego z nia wykombinuje...ale to dopiero jutro :) dzieki za rade... a kolejna rzeczywiscie zrobie sama....i pofantazjuje przy tym :) Odpowiedz Link Zgłoś