Dodaj do ulubionych

oliwa z dodatkami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 15:39
zastanawiam sie nad kupnem oliwy z czosnkiem a dokladneij ze smazonymi
zabkami czosnku w butelce...czy rzeczywiscie taka oliwa ma jakis konkretny
aromat czy to tylko ladnie wyglada :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Barbara Re: oliwa z dodatkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 15:41
      ma konkretny - czosnkowy aromat. Jak kupijesz oliwe z ziolami, to zapach i smak
      jest lekko ziolowy i tak w nieskonczonosc, w zaleznosci od tego, co w butelce
      bylo dodatkiem do oliwy.
      • Gość: kasia Re: oliwa z dodatkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 15:47
        dzieki...
        taka przyjemnosc troche kosztuje dlatego wolalam sie upewenic czy to nie jest
        tylko ladna rzecz np na prezent :)
        • Gość: Barbara oliwe z dodatkami mozesz zrobic sama! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 15:49
          wystarczy, ze w buteleczce zalejesz oliwa np. w/w czosnek, albo rozmaryn
          (uwoelbiam), albo estragon (ale wszystko KONIECZNIE swierze, a nie suszone z
          torebki!).Powodzenia!
    • marghot Re: oliwa z dodatkami 07.09.04, 15:51
      Ja robię sama. Obieram kilka-kilkanaście ( w zalezności d wielkości butelki)
      ząbków, wrzucam je do butelki i zalewam oliwą. Odstawiam na czas jakiś i używam.
    • Gość: a Re: oliwa z dodatkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:24
      Jest przepyszna.

Polecam skropić nią ciemny domowy chleb, ja jestem uzależniona od tej prostej
      przekąski.

Ostatnio nie miałam w domu masła i uzyłam jej jako omasty do pierogow z mięsem
      i spodobało mi się to połączenie.
      • Gość: Barbara oliwa z dodatkami do wszystkiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 16:27
        Ja w ogole nie uzywam masla, za to oliwe (prawie) do wszystkiego. Uwielbiam
        chleb albo ciabate z oliwa i odrobina octu balsamicznego, albo salaty z tym
        samym zestawem.. pychota!
    • Gość: kasia Re: oliwa z dodatkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:45
      wzielam i sie skusilam...to jest rzeczywiscie fajna rzecz... chrupiacy tost z
      kropla oliwy czosnkowej to jest to :) az sie nei moge doczekac kiedy cos innego
      z nia wykombinuje...ale to dopiero jutro :)
      dzieki za rade...
      a kolejna rzeczywiscie zrobie sama....i pofantazjuje przy tym :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka