Gość: x skorzystalbym z matjasa, IP: *.hsi05.unitymediagroup.de 29.11.14, 11:32 sto razy lepszy, nie trzeba moczyc, pyszne miesko :D Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: skorzystalbym z matjasa, 30.11.14, 09:32 osobiscie smaczniejszy sledz solony:) Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: skorzystalbym z matjasa, 30.11.14, 09:34 Czasami kuszę się na śledzie ale roboty z tym dużo, tyle, że ikra lub mleczko jest z którego sos można do śledzia zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: skorzystalbym z matjasa, 30.11.14, 10:10 irsila napisała: > Czasami kuszę się na śledzie > ale roboty z tym dużo, wolisz mniej roboty, wole smak:) Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: skorzystalbym z matjasa lub śledzia, 30.11.14, 11:03 Smak śledzi ostrzejszy, smak matiasów delikatniejszy i tylko taka różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: skorzystalbym z matjasa lub śledzia, 30.11.14, 11:37 kwestia smaku, mlodsze pokolenie nie zna, trudno go kupic! Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: skorzystalbym z matjasa lub śledzia, 30.11.14, 11:57 Dla mnie różnica taka jak między kurczakiem a kuraąrosołową. Śledzie, to stare sztuki, ościste a matiasy młode. Po śledzie to muszę jechać do marketu i nie zawsze są a potem męczyć się z ościami i skórą a sił brak. Trzeba tez sporo czasu by miękkie się stały. Jak czasem na[potykam przy okazji ,to sobie kupuję jednego mleczaka i jednego z ikrą i bawię się ale smak wole matiasów. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: skorzystalbym z matjasa lub śledzia, 02.12.14, 10:50 irsila napisała: > potem męczyć się z ościami i skórą a sił brak. wiem o czym piszesz, dla smaku staram sie 2-3 razy w roku zrobic;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: skorzystalbym z matjasa, IP: *.gdynia.mm.pl 30.11.14, 11:12 mhr2 napisała: > wolisz mniej roboty, wole smak:) Czy Ty kiedykolwiek zastanawiałaś się nad tym jakie brednie wypisujesz? Ja rozumiem, że możesz się nudzić ale nie lepiej wleźć gdzieś na czat, na którym będziesz wiedzieć o co "kaman"? //rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
mirellag Re: Śledź solony czy matias 02.12.14, 12:39 Ja bym zrobiłam z matjasów, moim zdaniem są smaczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: Śledź solony czy matias 03.12.14, 14:47 takie tam robić można, mi brak smaku;) Odpowiedz Link Zgłoś