giezik 09.09.04, 14:17 i co Wy na to? Taki plan na dzis wieczór. .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xkropka Re: tarta z brązowego ryżu ze świeżymi pomidorami 09.09.04, 14:27 A przepis?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: tarta z brązowego ryżu ze świeżymi pomidorami IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 09.09.04, 14:32 Ryż na cieście? To chyba dla mnie zbyt nowatorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Ciasto ryżowe ... 09.09.04, 14:39 kubek brązowego ryżu ugotować do miękkości. Dodać 1/2 kubka utartego cheddaru, jajo dobrze wymieszać. Wylepić nadzieniem formę do pieczenia (taką do tart oczywiście) Nadzienie. 6 pomidorów przekroić na połowki, ułożyć na blasze, posmarować oliwą i posypać pieprzem. Podobnie zrobić z 6 nieobranymi ząbkami czosnku. Piec 30 min. Po ostudzeniu, obrać czosnek ze skórki. Na cieście ryżowym ułożyć połówki pomidorów, czosnek, tymianek (w oryginale jest tymianek cytrynwy - któż wie cóż to?) i 50 g koziego sera pokruszonego (moze być feta), Rozbić razem 3 jaja i 1/4 kubka mleka. Zalać pomiodory. Piec godzinę Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: Ciasto ryżowe ... 09.09.04, 14:43 To już rozumiem. I mówię WOW. A ten ryż się nie przypsnie? Nasmarować formę masłem? Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Ciasto ryżowe ... 09.09.04, 14:46 no, mysle ze tradycyjnie tak :) kurna mam obawy, ze w sklepie nie bedzie brązowego ryżu (a bylem przekonany ze mam jeszcze troche ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Ciasto ryżowe ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 15:14 No to najpierw mam podpiec ciasto ryżowe, później pomidory, i na końcu wszystko razem. Czy dobrze rozumuję?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: Ciasto ryżowe ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 15:45 tak, najpierw podpiekamy z 15 mi. ciasto. Pozniej juz z całą masą ok. godziny. W sumie z pieczeniem pomidorów jak w morde strzelil wychodzi 2 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik brązowy ryż w 10 minut !?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 15:47 no wlasnie produkt Uncle bens, a pamietam, ze byl normalny gotujacy sie 30-40 min. Znaczy co ryz ktory z zalozenia ma miec wiecej wartosci, ktore w procesie "wybielania" znikaja, zostal poddany podobnym procesom???? Wybralem inny - taki 35 minutowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Recenzja - wysoce krytyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 18:34 Generalnie nie polecam. Tzn, koncept farszu jest niezły i na zwykłym kruchym cieście OK, ale z ryżowym spodem jest takie sobie :/ Jak na 2 godziny roboty (blisko 2 godz, bo powinno piec sie krócej), gra nie warta świeczki. Ot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: Recenzja - wysoce krytyczna IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 09.09.04, 20:09 Ciekawe. A co do "w oryginale jest tymianek cytrynowy - któż wie cóż to" to donosze uprzejmie, ze u mnie wlasnie taki zasadzilam w tym roku w ogrodzie-ma jasniejsze obwodki na listkach i przyjemnie pachnie zarowno tymiankiem jak i cytryna..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka tymianek cytrynowy IP: *.tvsat364.lodz.pl 09.09.04, 20:14 zakupiłam kilka roślinek jako rośliny ozdobne, a używam jako uzytkowe w sumie: 2w 1, w ogródku nieźle wygląda i smakuje niezgorzej pzdr Odpowiedz Link Zgłoś