Gość: gość: wir IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.04, 11:23 Dzisiaj o godz 11:25 rozpoczną się nowe odcinki kulinarne Makłowicza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość:wir Re: Makłowicz- nowe odcinki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.09.04, 11:38 Oczywiście na 2 programie. W poniedziałek powtórzenie dzisiejszego odcinka o godz 10:30. Reszta też w godzinach rannych około godz 10:25. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Makłowicz- nowe odcinki 12.09.04, 21:39 Dzięki serdeczne i stokrotne - dzisiaj przegapiłem ale jutro nagrywam. A propos czy widziała/eś nową stronę "mckornika"? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Makłowicz- nowe odcinki 13.09.04, 11:53 Program był rewelacyjny - z okolic Wenecji. Winnice i domowe tłocznie oliwy dziedziczone od prapokoleń. Do tego kuchnia nieskomplikowana, lecz robiąca wielkie wrażenie (kurczak w winie). Jednak najwspanialszy był sos z sardeli i oliwy do makaronu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość: wir Re: Makłowicz- nowe odcinki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.09.04, 17:02 Zobaczyłam stronę Makłowicza, ale chyba jeszcze nie działa. Przepisów nie można otworzyć. Jeśli wszystkie telewizyjne przepisy będą na tej stronie to będę szczęśliwa. Jak na razie mam zaprogramowany magnetowid i nagrywam. Program będzie do środy włącznie. W czwartek i piątek nie ma go w programie TV. Miał być wg. zapewnień Makłowicza cały wrzesień. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Makłowicz- nowe odcinki 13.09.04, 19:01 Gość portalu: gość: wir napisała: > Zobaczyłam stronę Makłowicza, ale chyba jeszcze nie działa. Przepisów nie > można otworzyć. Jeśli wszystkie telewizyjne przepisy będą na tej stronie to > będę szczęśliwa. Jak na razie mam zaprogramowany magnetowid i nagrywam. > Program będzie do środy włącznie. W czwartek i piątek nie ma go w programie > TV. Miał być wg. zapewnień Makłowicza cały wrzesień. Zobaczymy. Czy masz na myśli nowa stronę, czy stare strony? A propos czy masz kontakt z Bobkiem? Jeśli tak to przekaż mu pozdrowienia od pani Marysi Łukaszewicz z Supraśla, ok? Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Makłowicz- nowe odcinki IP: *.polityka.com.pl 13.09.04, 17:16 Makłowicz gotuje strasznie tłusto, tak na oko jest to nie do zjedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: Makłowicz- nowe odcinki 13.09.04, 17:20 Ty mm masz chyba jakis problem ze soba? Moze siostra Irena Tobie pomoze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz siostra Irena pomaga każdemu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 21:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: Makłowicz- nowe odcinki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:23 na oko, moze nie, ale na podniebieniu już owszem Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: Makłowicz- nowe odcinki 14.09.04, 00:14 Gość portalu: mm napisał(a): > Makłowicz gotuje strasznie tłusto, tak na oko jest to nie do zjedzenia. Sushi ohydne, Makłowicz tłusty, a naookoło snoby. To "mm" rozwiązuje się chyba jako "multi malkontent". Nie wiem, kto to siostra Irena, ale - bez obrazy - na Twoim miejscu chwytałabym się kazdej szansy zmiany stosunku do jedzenia, a tym samym życia. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Makłowicz- nowe odcinki 14.09.04, 08:41 a czy jest coś i ktoś kogo akceptujesz w 100%? (oprócz własnej osoby, cozywiście). A co jadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Makłowicz- nowe odcinki IP: *.polityka.com.pl 13.09.04, 17:23 A kto to jest siostra Irena? Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Makłowicz- nowe odcinki 14.09.04, 08:41 Bardzo spodobał mi się program, tym bardziej że makłowicz odwiedział znane mi miejsca :) Odpowiedz Link Zgłoś
jesienny_pan nic lepszego 14.09.04, 08:55 nic lepszego jak pojechac do cieplejszego kraju z tradycjami produkcji sera, wina, oliwy, warzyw ... odwiedzić lokalny maleńki rodzinny lub spółdzielczy zakład przetwórczy i oddać poznaniu tego piękna .........i gastronomii teraz R E K L A M A ;-) w moim regionie mamy tylko taką tradycję: powidła z kotłów miedzianych www.dolnawisla.pl/park_historia_05.php Odpowiedz Link Zgłoś
jesienny_pan Re: nic lepszego 14.09.04, 09:12 jeszcze jeden adres w tej sprawie www.tpdw.pl/proj-ochr-drzew.php?id=2 cedzidła / kotły / technologia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Jak to NOWE odcinki? IP: *.chello.pl 14.09.04, 11:40 Niedawno zakończyłam oglądanie. Odcinek był realizowany w 1998 roku! Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Jak to NOWE odcinki? 14.09.04, 12:12 A teraz są odcinki realizowane w 2004. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Jak to NOWE odcinki? IP: *.chello.pl 14.09.04, 20:21 Raczej nie bardzo proste, Panie brunosch. Czytam, że od 12.09 będą nowe odcinki. Oglądam, wg wskazówek, 14.09. o 10.40. Widzę odcinek z 1998 r., co wzbudza mój niepokój. Tylko dlatego pozwalam sobie pytać. Nie rozumiem, skąd ta opryskliwość? A właściwie rozumiem - tu szanuje się wyłącznie zasiedziałych. Wielka szkoda, bo wielu odwiedzających te strony to bardzo mili ludzie. Przykro mi bardzo, że zostałam potraktowana jak nic nierozumiejąca, bo nie zaliczam się do takowych. Szkoda,na tak mile forum ma swoje lobby, ktore pieje nad zwyklymi komentarzami przyjaciol, a z gruntu odrzuca tych, ktorzy po prostu pytaja. To nie fair. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Jak to NOWE odcinki? IP: 217.11.133.* 15.09.04, 08:44 Szanowna Pani Alicjo! Z prawdziwą przykrością konstatuję, że poczuła sie Pani urażona moim wpisem, jakoby Telewizja Polska nadawała nowe odcinki. No cóż, muszę zwrócić uwagę Szanownej Pani na fakt, że nadawane są one w Programie Drugim Telewizji Polskiej, w niedzielne przedpołudnia, o ile mnie pamięć nie myli, o godzinie 11,25. Zaczęto je emitować zgodnie z zapowiedzią, czyli 12 IX (to właśnie była niedziela i emitowano zgodnie z programem o 11,25) - te datę wspomniała Pani w swoim liście: "Czytam, że od 12.09 będą nowe odcinki" a już w następnym zdaniu pisze Pani, cytuję: "Oglądam, wg wskazówek, 14.09. o 10.40. Widzę odcinek z 1998 r., co wzbudza mój niepokój". Rzeczywiście ramówka programowa na wtorek to nie to samo, co niedzielna... W związku z powyższym sugeruję Pani śledzenie NOWYCH odcinków "Podróży kulinarnych..." nadawanych w niedzielę, w TV2, a na powtórki włączać telewizor we wtorki. Pozdrawiam, brunosch Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia to ja jeszcze się wtrącę:) 15.09.04, 10:55 Gość portalu: bruno napisał(a): > W związku z powyższym sugeruję Pani śledzenie NOWYCH odcinków "Podróży > kulinarnych..." nadawanych w niedzielę, w TV2, a na powtórki włączać telewizor > we wtorki. We wtorki są powtórki starych odcinków.Powtórka niedzielnego programu z nowymi podróżami jest w poniedziałek o 10.30. Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: to ja jeszcze się wtrącę:) 15.09.04, 11:39 Wynika z tego, że Szanowna Pani Alicja oglądała powtórkę powtórek??? I jeszcze ma za złe, że ją TV robi w bambuko, a my niegodziwcy szydzimy tu z niej, publicznie omawiając odcinki, które jak na złość telewizja Tylko Przed Nią złośliwie ukryła. Klasyczna, spiskowa teoria dziejów... Niedziela powinna być co drugi dzień, a reszta to już prześladowania i szykany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek o rany..!! co z ta pogoda!!!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 09:44 na proste pytanie prosta odpowiedz.. co bedzie jesienia, kiedy sloty przyjda? Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: o rany..!! co z ta pogoda!!!? 15.09.04, 09:47 Zastanawiam się nad snem zimowym... Najadłby się człowiek do syta, zaokrąglił i myk! w hibernację. A obudzić się gdy słonce już wysoko i ciśnienie lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik jest jeszcze jedna zaleta (dla kobiet) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 11:29 człowiek budzi sie po spaleniu tego tłuszczu, czyli szczuplejszy. I mozna od wiosny szalec, bo diety niepotrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: jest jeszcze jedna zaleta (dla kobiet) 15.09.04, 11:33 I w łeb biorą wszystkie "mundre" teorie o konieczności ruchu dla spalenia warstwy tłuszczu. Wystarczy tylko odwracać się z boku na bok ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
julka1327 Re: Jak to NOWE odcinki? 15.09.04, 11:26 Zamiast obrażać może dokładnie czytaj co pisze w programie i naucz się kotrzystać z kalendarza. Gość portalu: Alicja napisał(a): Nie rozumiem, skąd ta > opryskliwość? A właściwie rozumiem - tu szanuje się wyłącznie zasiedziałych. > Wielka szkoda, bo wielu odwiedzających te strony to bardzo mili ludzie. Myślisz o sobie? Przykro > > mi bardzo, że zostałam potraktowana jak nic nierozumiejąca, bo nie zaliczam się > > do takowych. Ale jednak dni tygodnia nie odróżniasz. Szkoda,na tak mile forum ma swoje lobby, ktore pieje nad zwyklymi > komentarzami przyjaciol, a z gruntu odrzuca tych, ktorzy po prostu pytaja. To > nie fair. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalok! to był odc. nr 123 / najnowszy / IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 20:52 Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_ciocia Re: to był odc. nr 123 / najnowszy / 15.09.04, 10:45 co za ludzie wszystko im przeszkadza nawet taki wesolutki z rozbieganymi oczetami Robus pozdrawiam, cioteczka ps. o co chodzi i Irena Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: to był odc. nr 123 / najnowszy / 15.09.04, 10:51 chodzi Ci o siostrę Irenę? :))) Kilka lat temu był program Manna i Materny "Za chwilę dalszy ciąg programu" Materna był siostrą Ireną, zakochaną w doktorze Wernerze, który publicznie z niej szydził za płaskawą figurę i kotlety mielone wynoszone ze stołówki w kieszeni kitla. Do łez prześmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_ciocia Re: to był odc. nr 123 / najnowszy / 15.09.04, 10:57 brunosch napisał: > chodzi Ci o siostrę Irenę? :))) > Kilka lat temu był program Manna i Materny "Za chwilę dalszy ciąg programu" > Materna był siostrą Ireną, zakochaną w doktorze Wernerze, który publicznie z > niej szydził za płaskawą figurę i kotlety mielone wynoszone ze stołówki w > kieszeni kitla. Do łez prześmieszne. dzieki brunosch rycerza odrazu poznac po uczynnosci pozdrawiam, cioteczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JesiennyPan dr. Werner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 12:22 ach to była piękna kreacja! dr. Wernen miał w słojach kolekcję urynałów i zeschalaków a Irena to była rowna babka! 40-40-40 cm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: wir Do qubraq IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.09.04, 08:57 Nowa strona Makłowicza jest aktywna. Bardzo podoba mi się na tej stronie forum. Mnóstwo przepisów. Jest również opcja kontakt. Być może w ten sposób skontaktujesz się z Bobikiem, bo ja niestety nie mam możliwości. Makłowicz podawał swój adres e-mailowy na czacie rok temu. Podaję adres czatu: czat.gazeta.pl/czat/1,48880,638969.html Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Do qubraq 21.09.04, 21:48 Gość portalu: Gość: wir napisał(a): > ... Makłowicz podawał swój adres e-mailowy na czacie rok temu. Podaję adres czatu: > > czat.gazeta.pl/czat/1,48880,638969.html Dzięki A. Odpowiedz Link Zgłoś