Dodaj do ulubionych

suszone morele, NIESIARKOWANE?

IP: *.mems.duke.edu 13.09.04, 17:33
Czesc, czy ktos wie gdzie mozna kupic cos takiego w Lublinie?
Dzieki, pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Hanna Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? IP: 64.213.237.* 13.09.04, 18:13
      Ja dodam inne pytanie---jak rozroznic czy sa bezsiarkowe? Nie ma na torebkach
      nigdy impormacji na ten temat!!
      • Gość: jjth Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? IP: *.mems.duke.edu 13.09.04, 19:33
        dokladnie, siarkowane to takie, ktore maja ladny pomaranczowo-zloty kolor. Te
        niesiarkowane sa zazwyczaj brazowo-bordowe. Cos w tym rodzaju. Maja duzo
        ciemniejszy kolor od siarkowanych. Szkoda ze te siarkowane sa powszechniejsze
        od niesiakowanych.
        W kazdym razie licze, ze mozna kupic gdzies w Lublinie te niesiarkowane?
        Pozdrawiam
        • Gość: Hanna Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? IP: 64.213.237.* 13.09.04, 20:07
          Dzieki, zauwazylam, kupujac tu u nas, ze te w duzych sklepach sa takie jak
          piszecie. Ale w miejscach ze wdrowa zywnoscia kupilam raz takie, ciemnijesze i
          sie zastanawialam co to za odmiana. Teraz rozumiem. Wiedzialam, ze czytanie
          tego forum na zalety. Pozdrowienia----szkoda, ze nie moge ci pomoc z Lublinem,
          ale moze na rynku, sa takie, robione domowa metoda, beda napewno zdrowsze.
    • Gość: GP Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? IP: *.crowley.pl 13.09.04, 18:51
      Nie jestem chemikiem,ale czytałam kiedyś,że dla zachowania ładnego koloru
      "siarkuje" się suszone owoce.W związku z tym myślę,że siarkowane to te,które
      mają taki śliczny pomarańczowy kolor.
    • iza-bela Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? 13.09.04, 22:59
      Spróbuj poszukać produktów firmy Bionica.
      www.bionica.com.pl/cgibin/shop?show=C00&sort=id&sid=782190a3
      Ja kupuję rodzynki i chyba rzeczywiście niesiarkowane, bo moje dziecię je
      toleruje. Po innych ma wysypkę bo to alergik, a te rodzynki ponoć na słońcu
      suszone i bez konserwantów.
      • Gość: jjth Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? IP: *.mems.duke.edu 14.09.04, 15:26
        Dzieki za link:) Znalazlam podobny sklep. Morele sa tu troche tansze:
        www.naturo.pl/product_info.php?products_id=265
        Szczerze powiedziawszy to mam nadzieje, ze da sie kupic jeszcze taniej.
        6 zl/150g to na prawde stosunkowo drogo.
        • iza-bela Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? 14.09.04, 15:36
          No nie pisałaś o cenie, ale rozumiem Cię:)))) Obawiam się jednak, że dużo
          tańsze to będę te co sama wysuszysz. Te z bionici to mam w sklepie a tych
          drugich nie widziałam to musiałabym jeszcze za przesyłkę płacić.
          • Gość: jjth Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? IP: *.mems.duke.edu 15.09.04, 14:49
            Te suszone w domu raczej nie wyjda taniej, choc na pewno beda zdrowsze:)
            A tak przy okazji, czy ktos suszyl moze morele w domu?
            • Gość: Cynamoon Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 22:36
              jjth, zdarzaja sie w sklepie wegetarianskim na Narutowicza. Z tydzien temu tam
              bylam i widzialam suszone owoce...
              • Gość: jjth Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? IP: *.mems.duke.edu 16.09.04, 14:38
                dzieki, jak tylko bede mogla, sprawdze.
                Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka