Gość: jjth IP: *.mems.duke.edu 13.09.04, 17:33 Czesc, czy ktos wie gdzie mozna kupic cos takiego w Lublinie? Dzieki, pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hanna Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? IP: 64.213.237.* 13.09.04, 18:13 Ja dodam inne pytanie---jak rozroznic czy sa bezsiarkowe? Nie ma na torebkach nigdy impormacji na ten temat!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjth Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? IP: *.mems.duke.edu 13.09.04, 19:33 dokladnie, siarkowane to takie, ktore maja ladny pomaranczowo-zloty kolor. Te niesiarkowane sa zazwyczaj brazowo-bordowe. Cos w tym rodzaju. Maja duzo ciemniejszy kolor od siarkowanych. Szkoda ze te siarkowane sa powszechniejsze od niesiakowanych. W kazdym razie licze, ze mozna kupic gdzies w Lublinie te niesiarkowane? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? IP: 64.213.237.* 13.09.04, 20:07 Dzieki, zauwazylam, kupujac tu u nas, ze te w duzych sklepach sa takie jak piszecie. Ale w miejscach ze wdrowa zywnoscia kupilam raz takie, ciemnijesze i sie zastanawialam co to za odmiana. Teraz rozumiem. Wiedzialam, ze czytanie tego forum na zalety. Pozdrowienia----szkoda, ze nie moge ci pomoc z Lublinem, ale moze na rynku, sa takie, robione domowa metoda, beda napewno zdrowsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GP Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? IP: *.crowley.pl 13.09.04, 18:51 Nie jestem chemikiem,ale czytałam kiedyś,że dla zachowania ładnego koloru "siarkuje" się suszone owoce.W związku z tym myślę,że siarkowane to te,które mają taki śliczny pomarańczowy kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
iza-bela Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? 13.09.04, 22:59 Spróbuj poszukać produktów firmy Bionica. www.bionica.com.pl/cgibin/shop?show=C00&sort=id&sid=782190a3 Ja kupuję rodzynki i chyba rzeczywiście niesiarkowane, bo moje dziecię je toleruje. Po innych ma wysypkę bo to alergik, a te rodzynki ponoć na słońcu suszone i bez konserwantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjth Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? IP: *.mems.duke.edu 14.09.04, 15:26 Dzieki za link:) Znalazlam podobny sklep. Morele sa tu troche tansze: www.naturo.pl/product_info.php?products_id=265 Szczerze powiedziawszy to mam nadzieje, ze da sie kupic jeszcze taniej. 6 zl/150g to na prawde stosunkowo drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
iza-bela Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? 14.09.04, 15:36 No nie pisałaś o cenie, ale rozumiem Cię:)))) Obawiam się jednak, że dużo tańsze to będę te co sama wysuszysz. Te z bionici to mam w sklepie a tych drugich nie widziałam to musiałabym jeszcze za przesyłkę płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjth Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? IP: *.mems.duke.edu 15.09.04, 14:49 Te suszone w domu raczej nie wyjda taniej, choc na pewno beda zdrowsze:) A tak przy okazji, czy ktos suszyl moze morele w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 22:36 jjth, zdarzaja sie w sklepie wegetarianskim na Narutowicza. Z tydzien temu tam bylam i widzialam suszone owoce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjth Re: suszone morele, NIESIARKOWANE? IP: *.mems.duke.edu 16.09.04, 14:38 dzieki, jak tylko bede mogla, sprawdze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś