biljana 13.09.04, 20:09 Czy wiecie gdzie mozna kupic "prawdziwy" kwas chlebowy do picai? Widzialam raz w sklepie, ale to bylo jakies gazowane, konserwowane chemicznie swinstwo... Pomozcie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mif Re: kwas chlebowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 20:28 www.google.com/search?hl=pl&ie=UTF-8&q=%22kwas+chlebowy%22&btnG=Szukaj&lr=lang_pl Kupić nie wiem gdzie, ale można samemu zrobić. Napewno będzie lepszy i zdrowszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: kwas chlebowy IP: *.arcor-ip.net 13.09.04, 20:44 ten kupny nie jest dobry, robie sama i mieszam przed rozlaniem do butelek z miodem. Rodzynki zapomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: kwas chlebowy 13.09.04, 21:26 Co masz na myśli pisząc "prawdziwy"? Jeśli chcesz kupić domowe to tylko na wschodzie Polski. Ja dostałem (to znaczy kupiłem) domowy kwas w "Łukaszówce" w Supraślu do popijania jedzenia. Tu w Warszawie można kupić kwas chlebny "Kresowy" lub "Korzenny" oraz podpiwek "Staropolski" robiony przez f-mę "Naprzód" w Jasionówce pod Białymstokiem. Jest jeszcze pyszny kwas ukraiński sprowadzany z Ukrainy przez f-mę "Obołon". Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: kwas chlebowy 14.09.04, 22:53 musze poszukac gdzies tego kwasu ukrainskiego:)) bo pozostale widzialam i nie wygladaja dobrze;)) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: kwas chlebowy 18.09.04, 00:07 biljana napisała: > musze poszukac gdzies tego kwasu ukrainskiego:)) bo pozostale widzialam i nie > wygladaja dobrze;)) Jeśli mieszkasz w Warszawie to u mnie na osiedlu Arbuzowa w "Twoich Delikatesach" (dawniej Rema 1000). Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: kwas chlebowy IP: *.arcor-ip.net 18.09.04, 21:07 Kupila bym z checia, poniewaz polskie produkty to jeszcze sa jako takie, mozna zaufac, mysle tu o srodkach chemicznych ktore polepszaja smak,jak i o srodkach konserwujacych tylko mieszkam troche za daleko. Tu gdzie mieszkam, tez mozna kupic, ale jest bardzo drogi, butelka nicaly 1L prawie 3 Euro, moim zdaniem troche za drogo. Z tego tez wzgledu, robie sama z wlasnorecznie upieczonego chleba, przed rozlaniem do butelek dodaje polskiego miodu. Za 3 Euro mam wiecej litrow i mam absolutna pewnosc na prawdziwosc kwasu chlebowego. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: kwas chlebowy 19.09.04, 01:18 Gość portalu: Thea napisała: > Tu gdzie mieszkam, tez mozna kupic, ale jest bardzo drogi, butelka nicaly 1L > prawie 3 Euro, ... Kurcze! chamskie zdzierstwo!!! Ale pewnie ćwiartkę aceto balasamico 3 letniego masz za 10 € a nie jak ja za 60 €! Albo Metaxę albo Porto albo Xeres albo Extra Vergine albo Mastykę albo żywice balsamiczne ... Ale masz rację do tego jest potrzebny dobry czarny litewski chleb i rodzynki a miód tylko gryczany! ... i możesz mieć w nosie draństwo handlarzy! A propos gdzie jesteś? Smacznego Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
lis_ka kwas chlebowy Obolon 19.09.04, 10:07 Może jest i dobry, ale spójrzcie na jego skład... Kurczę, czego tam nie ma. Można go kupić latem w sklepie ze zdrową żywnością / Kabaty, bazar Wąwozowa, ale ostatnio go nie widziałam. Bywa za to w Auchan. Na bazarze na rondzie Wiatraczna widziałam "podpiwek w proszku" do samodzielnego przyrządzenia kwasu w domu. Może to jest choć trochę zdrowsze. Odpowiedz Link Zgłoś