21.10.15, 16:17
Czy to prawda że nasz kminek jest szkodliwy dla zdrowia - że rozwala trzustkę?
Obserwuj wątek
    • Gość: x wręcz przeciwnie, kminek jest zalecany IP: *.hsi15.unitymediagroup.de 21.10.15, 16:26
      przy chorobach trzustki>
      www.echirurgia.pl/diety/dieta_trzustka.htm
    • mhr2 Re: kminek? 22.10.15, 11:43
      spokojnie jadaj;)
    • mhr2 Re: kminek? 22.10.15, 12:02
      qubraq napisał:

> Czy to prawda że nasz kminek jest szkodliwy dla zdrowia

ziemniaki gotowane z kminkiem wspaniale;)
    • Gość: kim Re: kminek? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.15, 18:50
      Nasz kminek jest szkodliwy? Czy jakiś inny nie?
      Na czym polega jego szkodliwość?
    • grekorkiewicz_em Re: kminek? 23.10.15, 11:36
      Nic takiego nie słyszałam. Czytałam o szkodliwym cynamonie, ale kminek.. przy takich ilościach jak jemy to chyba i tak nie ma znaczenia?
      • qubraq Re: kminek? 24.10.15, 11:27
        Dzięki za wsparcie! :-) Uwielbiam kminek - moge go uzywać do wszystkiego z wyjatkiem kompotu; płaska łyzka kminku idzie do gotowania każdej zupy wielowarzywnej czy rosołu; ziemniaki tez gotuje z łyzeczką kminku i połówką cebuli ;-) pyszny jest chleb z domowym smalcem z sebulką posypany trochę kminkiem tartym ;-) Jeszcze raz dzieki!
        • mhr2 Re: kminek? 25.10.15, 07:29
          do ser harceński podaje, wspanialy!
    • jarek_zielona_pietruszka Re: kminek? 08.11.15, 12:45
      Na różnych stronach różni trole piszą, że różne zioła są szkodliwe, żeby tylko kupować różne szkodliwe medykamenty. Na prawie wszystkich stronach o ziłach zajdzie się wpis, że dane zioło jest szkodliwe. Nawet gdzieś wyczytałem, że pokrzywa jest szkodliwa i można się nią zatruć.
      • doral2 Re: kminek? 08.11.15, 18:29
        generalnie życie jest szkodliwe.
        prowadzi do śmierci.
      • qubraq Re: kminek? 10.11.15, 14:32
        jarek_zielona_pietruszka napisał:

> Na różnych stronach różni trole piszą, że różne zioła są szkodliwe, żeby tylko
        > kupować różne szkodliwe medykamenty. Na prawie wszystkich stronach o ziłach zaj
        > dzie się wpis, że dane zioło jest szkodliwe. Nawet gdzieś wyczytałem, że pokrzy
        > wa jest szkodliwa i można się nią zatruć.

Dzięki Jarku za wsparcie ;-) ja nawet do gotowania ziemniaków dodaję pół łyżeczki kminku i kilka suchych lisci cebulowych ;-)
        A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka