Dodaj do ulubionych

Suszarka do grzybów / warzyw / owoców

23.09.04, 14:00
Planuję zakup takiego urządzenia ale mam wątpliwości: ile to to suszy np
pomidory po włączeniu do kontaktu? Czy ktoś korzystał? Żeby się potem nie
okazało, że wkładamy pomidorka, po 12 godzinach odwracamy go na druga stronę,
a po kolejnych 48 dzwoni zaniepokojona elektrownia!

Proszę o komentarze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pichciarz Re: Suszarka do grzybów / warzyw / owoców IP: *.proxy.aol.com 23.09.04, 15:03
      Jest mnóstwo różnych modeli.
      www.abc-hurt.com.pl/oferta/index.php?idm=&sprzet1=17&czesc1=00&start=0
      www.dworek.jaroslaw.pl/romix/os10.htm
      www.ampnet.istore.pl/sklep,381,8896286,25751465380109,03,,pl-pln,61410,0.html
      • jasmina_tdi a zauwazyles, aby... 23.09.04, 15:09
        ... przy ktoryms byl jakis normalny opis? Bo ja nie. Rozmiary, kolor, vaty i te
        inne znam, tylko co z tego. Potrzebuje PRAKTYCZNEGO komentarza kogos, kto z
        tego korzysta.

Gość portalu: Pichciarz napisał(a):

> Jest mnóstwo różnych modeli.
        > www.abc-hurt.com.pl/oferta/index.php?idm=&sprzet1=17&czesc1=00&start=0
        > www.dworek.jaroslaw.pl/romix/os10.htm
        > www.ampnet.istore.pl/sklep,381,8896286,25751465380109,03,,pl-pln,61410,0.html
    • Gość: ania-m Re: Suszarka do grzybów / warzyw / owoców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 15:55
      Z calego serca polecam. Moi rodzice niedawno zainwestowali w takie urządzonko.
      Wysuszy wszytsko na kruchutko - z owoców robią się pyszne chipsy, a grzyby
      łamią się w palców. Czas suszenia zalezy od grubowsci plasterków pokrojonego
      surowca, czasem trwa to naprawdę 12 h, ale prądu urzadzenie zre tylko tyle co
      dwie żarówki, więc nie jest jeszcz tragicznie.
    • Gość: Pichciarz Re: Suszarka do grzybów / warzyw / owoców IP: *.proxy.aol.com 23.09.04, 16:22
      Jak zrobić coś takiego samemu (Ang.):
      www.alpharubicon.com/prepinfo/dehydratorstryder.htm
      Rozumiem o co ci chodzi, ale i tak podaję to tutaj po angielsku bo nie tylko,
      że jest mnóstwo ofert na różne modele, ale niektóre linki mają także opisy i
      oceny użytkowników:
      www.google.com/search?hl=en&ie=UTF-8&q=food+dehydrators&spell=1
      • Gość: Pichciarz Re: Suszarka - przepisy (Eng.) IP: *.proxy.aol.com 23.09.04, 16:33
        www.stretcher.com/stories/980910b.cfm
      • Gość: Pichciarz Re: Suszarka - warto wiedzieć (Eng.) IP: *.proxy.aol.com 23.09.04, 16:49
        Types of Dehydrators
        There are two basic designs for dehydrators. One has horizontal air flow and
        the other has vertical air flow. In the units with horizontal flow, the heating
        element and fan are located on the side of the unit. The major advantages of
        horizontal flow are: it reduces flavor mixture so several different foods can
        be dried at one time; all trays receive equal heat penetration; and juices or
        liquids do not drip down into the heating element. Vertical air flow
        dehydrators have the heating element and fan located at the base. If different
        foods are dried, flavors can mix and liquids can drip into the heating element.

• Gość: paprotka Re: Suszarka do grzybów / warzyw / owoców IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 17:20
      nabyłam w auchan suszarkę MPM Product za jedyne 89,- zł i jestem zadowolona z
      zakupu gdyż zdążyłam już ususzyć całą furę grzybów . Suszarka posiada 5 sit ,
      które zapełniałam na full grzybami a czas suszenia wynosił 6 godzin i grzyby
      były wysuszone na pieprz . 250 W mocy suszarki nie powinno doprowadzić do ruiny
      budżetu domowego i dlatego zamierzam suszyć jabłka i sprobować pomidorki
    • Gość: kalina Re: Suszarka do grzybów / warzyw / owoców IP: *.autocom.pl 29.09.04, 10:45

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka