Dodaj do ulubionych

jaka herbata najlepsza?

29.09.04, 09:24
a propos budzenia się :) kupuję na ogół herbaty w Świecie Herbaty, głównie
czerwoną, czasem zieloną, senchę, itd. czasem czarną o jakimś symaptycznym
aromacie, np. taką jesienną; cynamonową -waniliowo-jakąśtam :)

Paczkowanej czy w torebkach w zasadzie wcale nie używam, chyba, że akurat
innej nie ma pod ręką - w końcu z niczym nie należy popadac w przesadę :)

ciekawa jestem Waszej opinii o takich herbatach, czy mają dobrą jakość, czy
warto kupowac w takich sklepach czy może lepiej się zdecydować na coś
innego?
Chciałabym mieć przekonanie, że piję porządną herbatę dobrej jakości, bo
spożywam naprawdę duże ilości tego urokliwego płynu :) No i jestem
zwolenniczką zdrowego odżywiania się,
z góry dziękuję za opinie,
pzdr,
P.
Obserwuj wątek
    • Gość: yfcia Re: jaka herbata najlepsza? IP: 195.28.179.* 29.09.04, 11:02
      a ja na śniadanko pijam zielonego Liptona o smaku cytrusowym. Cała rodzinka
      uwielbia herbatę Tetley o aromacie cytrynowym. Lubię też herbatkę Whittard of
      Chelsea, którą dostaję czasem z Anglii.
    • Gość: Liska Re: jaka herbata najlepsza? IP: 81.210.125.* 29.09.04, 11:12
      Moi faworyci:
      (dostępni w Polsce):
      - Whittard (właściwie większość, ostatnio zachwycił mnie Rooibos pomarańczowo-
      cynamonowy)
      - Demmers (Golden Yunnan, Cynamonowa, Królewska mieszanka, Imperium Słońca,
      biała Pai Mu Tan)

(niedostępni)
      - Darjeeling First Flush kupiony w Indiach. Tutaj takiego Darjeelingu nie
      znalazłam, choć niezły jest firmy Ronefeld, ale chyba niedostępny w sprzedaży
      detalicznej)
      • Gość: anula Re: jaka herbata najlepsza? IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 29.09.04, 12:02
        co do herbaty to ja mieszam indyjska z erl grey i jest super
        • Gość: biljana Re: jaka herbata najlepsza? IP: 212.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 29.09.04, 12:08
          moim faworytem jest lapsang soucheng. A z zielonych - zielona mietowa. Obie
          kupowane w demmers teahause
          • Gość: Viske Re: jaka herbata najlepsza? IP: *.kabel.telenet.be 29.09.04, 12:30
            Earl grey Twinings,Tetley tez ma rozne fajne smaki,
            a najlepsze sa niedostepne w Polsce herbaty sprzedawane w sieci sklepow Oxfam,pycha.
            • Gość: Cynamoon Re: jaka herbata najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:06
              Ja sie dopiero rozkrecam herbacianie, ale polubilamm sklepy z sieci Himalaje, a
              stamtad Tchai Tea z cynamonem, kardamonem, imbirem i pieprzem.
            • Gość: bart Gdzie sa sieci sklepow Oxfam ja jestem z Krakowa?? IP: *.autocom.pl 29.09.04, 13:16
    • dorota20w Re: jaka herbata najlepsza? 29.09.04, 15:44
      aj ostatnio przestałam kupować w DreamerTeahouse, bo troszke cierpie na brak
      kasy, ale zato moge wam polecić herbatkę Bio-Active owocową z korą Lapaczo -
      pyszna.
      Poza tym pije dużo ziołowych: pokrzywa, lipa i bratek na poprawe cery, mięta,
      melisa
    • Gość: malinka ja sie rozgrzewam świąteczną z Harrodsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 15:59
      Organic Xmas tea, jeszcze mi została z zeszłych świąt :)
    • Gość: iwoban Re: jaka herbata najlepsza? IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 29.09.04, 18:20
      Demmers Teahouse - Królewska mieszanka, Pachnące lato ( teraz zmianiła nazwę na
      Włoskie lato), Zimowe impresja (tylko zimą).
    • mysiulek08 Re: jaka herbata najlepsza? 29.09.04, 18:31
      Podobnie jak przy winach, smakuj, probuj, poznawaj nowe smaki i aromaty. Z
      herbatami kupowanymi na wage nawet w specjalistycznych sklepach radze uwazac,
      jednak to wymagajacy produkt, a nie zawsze jest odpowiednio przechowywany.
      Poczytaj o uprawie, gatunkach herbaty , za czasem dojdziesz co lubisz.
      Tu tez cos znajdziesz:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=15914064&a=15916211
    • Gość: angel Re: jaka herbata najlepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 18:58
      herbata jest moim najwiekszym, a wlasciwie jedynym nalogiem. moi faworyci:
      dilmah (swietny zestaw owocowych herbat) i twinings (zwlaszcza lady grey i earl
      grey).
      • Gość: sath Re: jaka herbata najlepsza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 21:38
        a co sądzicie o BIO-ACTIVE, np. gun powder, mnie ona całkiem smakuje
        • dorota20w Re: jaka herbata najlepsza? 29.09.04, 22:17
          akurat z zielonych, to wolę Posti sypaną ale bardzo lubię Iguanę Lapaczo z Bio-
          Active i Casablankę
          • 7777777s Re: jaka herbata najlepsza? 29.09.04, 23:36
            Casablanka jest świetna, a Posti to firma? nie znam, jak wygląda chciałabym
            wypróbować
            • dorota20w Re: jaka herbata najlepsza? 30.09.04, 09:15
              tak Posti to firma. Zielona sypana tej firmy jest w takim zielony- jasnym
              pudełku. Dla mnie najlepsza, o takim specyficznym smaku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka