anna451 10.09.16, 18:09 dzisiaj jadłam czekoladę wiśniową terravity i o mało co nie zwymiotowałam.Co oni za świństwo produkują.Ludzi chcą potruć no nie nawet za komuny lat 80 takiego świństwa nie produkowano.Może ktoś by się zajął tą sprawą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: czekolada oszukana 10.09.16, 18:36 anna451 napisała: Może ktoś by się zajął tą sprawą? Dobrze rozumiem, że ktoś ma się zająć "tą sprawą" bo Tobie nie smakowała czekolada? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x firma ma siedzibę w Poznaniu, IP: *.hsi09.unitymediagroup.de 10.09.16, 19:42 to niech się posenerka tym zajmie, ma najbliżej :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
posenerka Re: firma ma siedzibę w Poznaniu, 12.09.16, 11:21 Już lecę, tylko dokończę transparent. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mitta Re: czekolada oszukana 12.09.16, 14:14 Fakt, postulat nieco dziwaczny. Niemniej czekolada z terravity ohydna. Podobnie, jak większość z polskich/niepolskich zakładów. Odpowiedz Link Zgłoś
posenerka Re: czekolada oszukana 13.09.16, 10:48 Nie wiem jak z czekoladą bo nie jadam ale zawsze mnie bawi tekst "KTOŚ powinien się tym zająć." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x jaki transparent? IP: *.hsi05.unitymediagroup.de 13.09.16, 04:04 toto się banner nazywa :D I trochę mi smutno... że z teatralki nie zjeżdżają już sanie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
posenerka Re: jaki transparent? 13.09.16, 10:46 To banery się teraz nosi na manifestacjach? Chyba w DE :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x jeszcze nie wiem, co odpowiedzieć IP: *.hsi06.unitymediagroup.de 13.09.16, 11:03 ale wiem, że słońce daje nam do wiwatu (29 °C) Odpowiedz Link Zgłoś
posenerka Re: jeszcze nie wiem, co odpowiedzieć 13.09.16, 11:59 Znów można straszyć globalnym ociepleniem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: firma ma siedzibę w Poznaniu, 16.09.16, 22:05 Posenerko, chciałam Ci kliknąć "lubię to" :) Odpowiedz Link Zgłoś
posenerka Re: firma ma siedzibę w Poznaniu, 17.09.16, 13:25 ;) Wiem, wiem, napisać "ha ha ha" to teraz za duże mecyje. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
en-n Re: czekolada oszukana 11.09.16, 16:39 Sama się zajmij tą sprawą - napisz do producenta, zaalarmuj media, Sanepid (chcą ludzi potruć). Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: czekolada oszukana 11.09.16, 18:30 Jaką sprawą? Twego dramatu, bo czekolada ci nie smakowała? Dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
mhr2 Re: czekolada oszukana 13.09.16, 12:20 anna451 napisała: > no nie nawet za komuny lat 80 takieg > o świństwa nie produkowano. dobra pamięć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Czekolada kosztuje IP: *.centertel.pl 16.09.16, 18:17 Nie da się wyprodukować przyzwoitej czekolady poniżej pewnej ceny, bo czekolada składa się z bardzo drogich składników. W Polsce w ogóle ciężko o czekoladę. Poniżej 8zl na pewno dostaniesz czekolady, chyba ze w prezencie. Bardzo dobra jakościowo, prawdziwa czekolada kosztuje od 16 zl w gore za 100g. Poniżej tej ceny nie ma czekolady jest lepszy lub gorszy wyrób czekoladopodobny, który do niedawna nie mógł sie nazywać czekolada. Terravita zdaje sprzedaje tabliczkę za złotówkę czy dwa, wiec... Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Re: Czekolada kosztuje 20.09.16, 11:50 > W Polsce w ogóle ciężko o czekoladę (...) Bardzo dobra jakościowo, prawdziwa czekolada kosztuje od 16 zl w gore za 100g. W Niemczech za poniżej 2 euro kupi się czekoladę z certyfikatem ekologicznym, zawierającą w składzie tylko masło kakaowe, kakao i cukier. Tu przykładowo gorzka 70% kakao: www.alnatura-shop.de/g/product/2000024884/Feine-Bitter+Alnatura.jsf Poza nią do wyboru do koloru inne: www.alnatura-shop.de/g/category/NN1HE400/Schokolade.jsf W Polsce podobne produkty osiągają ceny kosmiczne: ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003120758424 ezakupy.tesco.pl/groceries/pl-PL/products/2003120756265 Skądinąd, mam wrażenie, że ludzie patrzą jak na wariata na osobę kupującą czekoladę za 10-12 złotych (która starczy na kilka dni co najmniej i ma nawet jakieś walory zdrowotne). Za to paczka papierochów po 14 zeta dziennie jest normalnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Czekolada kosztuje IP: *.centertel.pl 20.09.16, 14:02 Zalinkowana niemiecka czekolada za 1,15 euro - super cena; jest, z tego co widzę nie znając niemieckiego, czekoladą cukierniczą, czyli do pieczenia ciast i składa się głownie z masy kakaowej. Prawdziwa czekolada ma prosty skład: kakao, masło czekoladowe, cukier, prawdziwa wanilia oraz mleko w proszku w czekoladach mlecznych. Parę lat temu koncerny spożywcze doprowadziły do tego, że słowo "czekolada" może być legalnie używane na wyrobach, które zawierają masę kakaowa, a co jest w tej masie, to się dowiesz jak przeprowadzisz badania laboratoryjne każdej partii, każdego producenta, każdego gatunku. Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Re: Czekolada kosztuje 20.09.16, 15:21 Nie, to nie jest specjalna czekolada do pieczenia. „Zawartość kakao” to wagowy udział składników pochodzących z ziarna kakaowego – miazgi kakaowej i dodanego masła kakaowego. Wg informacji na opakowaniu zawartość kakao w omawianej czekoladzie wynosi 70%. Jak najbardziej są i smakowe: z wanilią czy olejkiem pomarańczowym. Dla porównania dobrze znany Ritter Sport, który na pewno nie jest "czekoladą cukierniczą": shop.ritter-sport.de/b2c/schokolade/100g-tafeln/100g-edel-bitter.html Oddzielnie "kakao" (Kakaopulver) jako składnik pojawia się dopiero w czekoladach o bardzo dużej jego zawartości, tu 85% www.alnatura-shop.de/g/product/2000027545/Bitterschokolade-85+Rapunzel.jsf www.dennree.de/dennree-produkte/suessigkeiten/feine_bitterschokolade.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x taka super gorzka czekolada trzymana na języku IP: *.unitymediagroup.de 20.09.16, 15:28 smakuje słodko, po prostu pycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x nie da się ukryć, że nie znasz niemieckiego, IP: *.unitymediagroup.de 20.09.16, 15:23 błędnie to sobie wytłumaczyłaś, ale nie będę wyprowadzał z błędu, bo i tak wiesz wszystko najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
goskarybka Re: czekolada oszukana 23.09.16, 16:59 Panikujecie, czekolada jak czekolada Odpowiedz Link Zgłoś