Gość: polka IP: 213.17.193.* 30.09.04, 23:42 kochani- polećcie mi naprawdę, dobrą, sprawdzoną patelnie teflonowa, dość mam eksperymentowania w tym względzie. Proszę o podanie konkretnej nazwy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blue-zaza Re: dobra patelnia IP: *.cable.ubr05.gill.blueyonder.co.uk 30.09.04, 23:58 ja uzywam tefalu teflonowej i jestem zadowolona, nie przypala mi, piecze sie jak trzeba, musze powiedziec ze tylko takie mam w domu, mam kwadratowa tefala, mam taka z czerwona kropka w srodku( termo cos tam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polka Re: dobra patelnia IP: 213.17.193.* 01.10.04, 11:20 Gość portalu: blue-zaza napisał(a): > ja uzywam tefalu teflonowej i jestem zadowolona, nie przypala mi, piecze sie > jak trzeba, musze powiedziec ze tylko takie mam w domu, mam kwadratowa tefala, > mam taka z czerwona kropka w srodku( termo cos tam) ale pamiętasz może jak ona dokładnie się nazywa, bo sam tefal ma chyba 10 rodzajów patelni:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Re: dobra patelnia 01.10.04, 00:10 Tefal, ciezka, z plaskim dnem. Moj maz jest maniak patelniowy, i co roku zmieniamy, bo on uwaza ze ma byc absolutnie nie przyczepiajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
jutka1 Re: dobra patelnia 01.10.04, 00:13 ela.tu-i-tam napisała: > Tefal, ciezka, z plaskim dnem. > Moj maz jest maniak patelniowy, i co roku zmieniamy, bo on uwaza ze ma byc > absolutnie nie przyczepiajaca. ********* Z drugiej strony... Jak to jest, ze najlepsza jajecznica wychodzi na maminej starej patelni, zero teflonu, pokrytej latami osadu? ciekawi mnie to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: dobra patelnia IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 01.10.04, 01:23 To te lata osadu. Jak mi kiedys tlumaczyma moja psiapsiulka francuska, albo masz 20 lat starosci utluszczonej na patelni, i ona nie przyczepia, albo nie masz cierpliwosci czekac na te dwadziescia lat patyny i kupujesz teflon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: dobra patelnia IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 01.10.04, 01:44 W tej chwili mam same tefale z czerwonymi kropkami, i zasadniczo jestem zadowolona, nic nie przywiera, szybko się nagrzewają. Jedno ale: nie sposób na nich rozprowadzić tłuszczu. Chlapnięta oliwa przetacza się z miejsca na miejsce. Chyba zainwestuję w coś staroświeckiego i żeliwnego. Albo może podpowiecie coś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landsbergk Re: dobra patelnia IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 11:27 Ja mam taką bardzo ciężką i masywną patelnię, pokrytą teflonem, płaskie dno, ciężka szklana pokrywka. Podobno takie patelnie mają żywot nawet do kiludziesięciu lat. Świetnie się na niej smaży wszystko, nawet naleśniki. Nie przypala. Odpowiedz Link Zgłoś
kamileko5 Re: dobra patelnia 25.04.14, 18:35 Tefal - jak najciezsza. ---- ursynow24 Odpowiedz Link Zgłoś
sushi69 Re: dobra patelnia 10.05.14, 16:12 jak zobaczyć w necie, że patelnia jest ciężka.. na stronie tefala nie ma podanej wagi a jaka patelania będzie dobra do steków.. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: dobra patelnia 10.05.14, 20:35 ukradli ci znak zapytania? co to za jakas nowa moda? wagi patelni raczej nie znajdziesz w sieci. jedyniei na niemieckim amazonie widuje. np tu podaja wage patelni i z opakowaniem gotowa do wysylki. moze i tam znajdziesz swoj model? do stekow najlepsza jest grillowa a jak bylaby grillowa i do tego zeliwna z tych drozszych, byloby juz full wypas. ale i z lanego aluminium powlekana nieprzywierajaca powloka moze byc. sushi69 napisał: > jak zobaczyć w necie, że patelnia jest ciężka.. na stronie tefala nie ma podane > j wagi > > a jaka patelania będzie dobra do steków.. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: dobra patelnia 11.05.14, 00:27 Tu sie nie zgodze. Kazda z grubym dnem ze stali nierdzewnej bedzie dobra. Dobry stek (z patelni) moze byc z takiej (trzeba dodac troche tluszczu). Do stekow teflonowe (np. od Tefala) absolutnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: dobra patelnia 11.05.14, 02:26 jackk3 napisał: Do stekow t > eflonowe (np. od Tefala) absolutnie nie. Najlepsze steki (jemy wyłącznie krwiste) wychodzą mi jak dotąd na patelni teflonowej. Żaden Tefal, mam zwykłą z Lidla, steki są niesamowite. Oczywiście zależy to także od jakości mięsa. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
an.16 Re: dobra patelnia 12.05.14, 14:26 Teflanową (a moze to nie teflon?) mamy z Duki, jest niezła. To miłość mojego mężą, on jest z "teflonowych". Steki i inne mięsa najlepsze są z żeliwnej (też z Duki). Jajecznica z teflonowej jest dla mnie niejadalna, więć mamy też ceramiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu ja kupiłem dwie ceramiczne 12.05.14, 14:31 i jestem zachwycony warstwa poślizgowa lepsza niż z teflonu twardsza, solidniejsza grube dno i równomierne nagrzanie wyższe niż do tej pory temperatury po prostu bajka.... Szczerze polecam - naprawdę jest różnica jeep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x ceramiczne mozesz rozgrzac IP: *.unitymediagroup.de 12.05.14, 16:22 do 500 °C i wiecej. Teflon dymi przy 250. Ale po 2 latach poslizg bedzie sie konczyl, podobnie jak teflon. Ale warto nawet tylko na dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: ceramiczne mozesz rozgrzac 12.05.14, 18:45 no i dobrze za dwa lata kupię kolejne bardzo staniały tzn dalej nie są tanie, ale można wytrzymać (np 28 cm ok 200 zł) j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x w Germanii sa tansze :) IP: *.unitymediagroup.de 12.05.14, 21:57 ale efekt jest, jak wrzucisz mięcho na 600 °C. Myślę, że nawet tofu by się zamieniło w krowę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sushi69 Re: dobra patelnia 12.05.14, 21:04 Dalej nie wiem która patelnie jest dobra np. do steków. Czy może być grilowa tefala? Jeżeli tak to z której serii? Mam już dosyć lidlowo - ikeowo - marketowego szajsu. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: dobra patelnia 12.05.14, 21:36 no ja pierdziele, slepa jestes, czy nie rozumiesz co piszemy? forum.gazeta.pl/forum/w,77,16284424,150906014,Re_dobra_patelnia.html?t=1399923156123 i osoby pode mna odpoiedzialy ci przeciez na to pytanie. tefal ma rowniez w ofercie zupelnie niezle patelnie grillowe, ale mote byc i tansza. lidl ma czasami w promocji po 15-20 euro. i ciesze sie, ze znalazlas zagubione znaki interpunkcyjne. :) sushi69 napisał: > Dalej nie wiem która patelnie jest dobra np. do steków. Czy może być grilowa te > fala? Jeżeli tak to z której serii? > > Mam już dosyć lidlowo - ikeowo - marketowego szajsu. Odpowiedz Link Zgłoś