Gość: tomasz441 IP: *.smstv.pl / *.net24.pl 17.10.04, 15:21 Mam kilka kilogramów małej cebulki, chcę zrobic ją w occie - marynowaną, nie mam przepisu. Pomóżcie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tess Re: Cebulka marynowana IP: *.telia.com 17.10.04, 17:42 nigdy nie robilam ale mysle,ze trzeba by bylo cuebulke lekko obgotowac, pozniej zagotowac ocet z woda/cukrem/zielem angielskim/listkiem laurowym chyba sol i pieprz w ziarenkach, wkadasz cebulki odsaczone z wody i zalewasz tym roztworem.... niech ktos mnie poprawi,jak cos zle napislam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek Re: Cebulka marynowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 18:21 Coś podsyłam,tylko sam tego nie testowałem.Pozdr. Marynowane cebulki Składniki: - 1 kg małych cebulek - koper - liście laurowe - pieprz, ziele angielskie - 2 łyżeczki gorczycy - papryczka chili. Zalewa: - 5 dag soli - 6 dag cukru - 300 ml octu Małe cebulki obrać, obgotować 10 min, przelać zimną wodą, włożyć do wyparzonych słoików, dodać przyprawy, z podanych składników zagotować zalewę, gorącą zalać cebule, słoiki zamknąć, wstawić do gotującej się wody, pasteryzować ok. 25 min, odstawić w chłodne i ciemne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś