Gość: giezik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 07:35 popełniłem w sobote (wraz z pieczarkami, choc na grzyby-grzyby miałem ochotę). No i chyba jedno z lepszych jakie mi się "zrobiło" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
em_es Re: risotto z cukinią 18.10.04, 07:55 To moze podzielisz sie szczegolami? Moje ostatnie tegoroczne cukinie wlasnoręcznie wyhodowane czekają na jakies efektowne danie na koniec sezonu - Twoją zupę cukiniową już robiłam, pyyyszna :) MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: risotto z cukinią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 08:07 no najbanalniejzy banal. Risoto, jak risotto - a pod koniec przesmazylem na masle pieczarki (grube plastry) i cukinie (w kostke). Dodalem do risotto, jeszcze na chwile zostawilem wszystko razem, do tego parmezan i juz Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: risotto z cukinią 18.10.04, 08:41 No fakt, banał - ale takie bywają najlepsze :) Wykonam dziś takie risotto, narobiłeś mi smaka :). A propos smażenia pieczarek - pewnie to nic odkrywczego, ale ostatnio przesmażam grubo pokrojone bez tłuszczu na grubej stalowej patelni, nie teflonowej, aż nadmiar wody odparuje, potem dodaję masła i przysmażam na rumiano. Moim zdaniem tak więcej smaku w nich zostaje niż jak od razu na masło wrzucam. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezik Re: risotto z cukinią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 08:44 moj patent na pieczarki - grube plastry, gorące masło, szybkie mieszanie - wychodzą wtedy złociste i nie puszczają wody (czyli soczyste zostają) Odpowiedz Link Zgłoś