prncesa 28.10.04, 12:07 Prosze o radę. Czy przed zamrożeniem należy je podgotować, czy lepiej surowe? Nigdy nie wiem i często z zamrazalnika wyciągam niekształtną "bryłę", która nadaje się tylko do wyrzucenia :) Z góry dziękuje za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aneta Re: Mrożenie pierogów IP: 81.15.254.* 28.10.04, 12:20 Przed zamrożeniem pierogów nie trzeba odgotowywać. Zamraża się surowe. Jeśli włożysz je wszystkie razem to faktycznie zmrożą się w bryłę. Powinnaś je zamrażać rozłożone. Dopiero jak zamarzną, można je wrzucić razem do torebki, już wtedy nie posklejają się. Odpowiedz Link Zgłoś
prncesa Re: Mrożenie pierogów 28.10.04, 12:36 Dziękuję bardzo za radę. Teraz już wiem co robiłam źle ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea2004 Re: Mrożenie pierogów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 12:53 Ja także mrożę pierogi oddzielnie, ale zdecydowanie lepiej mrozić juz ugotowane! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Mrożenie pierogów 28.10.04, 13:02 Ja mrożę już ugotowane, tylko czekam aż wystygną. Potem układam w pudełku warstwami, pieróg koło pieroga, a między warstwy kładę folię spożywczą. Jak do jedzenia - czekam aż się rozmrożą na tyle, żeby można było wyjąć i - na patelnię :-) Co do metody mrożenia surowych: trzeba oprószyć je lekko mąką i rozłożyć na blaszce. Blaszka do zamrażalnika. Jak się już zamrożą, to takie "kamyczki" można przesypać do woreczka. A jak do jedzenia - to nie czekać aż się rozmrożą, tylko od razu na wrzątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylka Re: Mrożenie pierogów IP: *.pentor.com.pl / *.pentor.com.pl 28.10.04, 13:14 ja mrożę ugotowane mam specjalną szufladę w zamrażarce na pierogi, wyłożona papierem do pieczenia pierogi wrzucam - staram się, żeby leżały dość luźno i nie były posklejane (rozdzielam je wrzucając) nigdy niczym nie przedzielałam i nie miałam problemów ze sklejaniem (czasem się zmrażają po kilka ale wtedy łatwo je rozłączyć) do jedzenia nie rozmrażam, tylko wrzucam na patelnię i odgrzewam pod pokrywką na małym ogniu Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: Mrożenie pierogów 28.10.04, 13:21 Ja mroze ugotowane, owszem zlepiaja sie, ale jak wrzuce je na wrzatek to wszystkie sie ladnie rozklejaja. Odpowiedz Link Zgłoś