evide 01.11.04, 20:00 Zbiżają się zimowe chłody i naszła mnie ochota na przyżądzenie egzotycznego sake... Czy ktoś ma może już doświadczenie w tej dziedzinie? Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: goska Re: przepis na SAKE IP: *.gizycko.mm.pl 01.11.04, 21:11 Znalazłam takie coś: www.e-drinks.com.pl/alkohole/sake.htm Albo takie: www.he.com.pl/Rozrywka/Alkohol/Sake/sake.html Raczej nie pomogłam,ale to ciekawe,co napisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: przepis na SAKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 21:11 przepis kiedys dostałam od koleżanki ale muszę go odnaleźć szczerze mówiąc jeszze nie wypróbowałam. Jak go znajdę to dam znać. Ale może jest ktoś bardziej doświadczony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: przepis na SAKE IP: *.proxy.aol.com 02.11.04, 03:36 Easy as apple pie! www.google.com/search?hl=en&ie=ISO-8859-1&q=sake+recipe&btnG=Google+Search Odpowiedz Link Zgłoś
cat-lover Re: przepis na SAKE 02.11.04, 17:18 Mam nadzieje, ze chodzi o podanie a nie zrobienie...Bo w tym temacie nie rywalizowalabym z Japonczykami. Podaje sie na 2 sposoby-na zimno prosto z butelki, lub podgrzana w garnku z woda/ma byc ciepla, nie goraca/przelana do takiego specjalnego pojemnika. Pije sie oczuywiscie w takich malych kubeczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: przepis na SAKE IP: *.bb.online.no 02.11.04, 17:29 Pamietam jak maz Siostryheli nastawil na sake w latach wczesnych osiemdziesiatych, monopol kartkowy chcac rozbic. Stal ten zacier pod kaloryferem w wielkiej kolbie, no i tyle go widzieli. Nie wyszlo z tego sake, oj nie! Odpowiedz Link Zgłoś