Gość: jadzia Re: RANKING ULUBIONYCH DAŃ IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.04, 22:42 1. lasagne 2. pierogi z miesem 3 rosol 4. pomidorowa 5. makaron, kluski, pyzy, w ogole to jestem kluska Moge zyc bez ziemniakow, ryzu, a lubie kasze gryczana z gularzem 6. kapusniak z prazuchami 7. zupa grzybowa 8. spagetti carbonara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: RANKING ULUBIONYCH DAŃ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.11.04, 23:00 Ja uwielbiam ostrygi z cytryną,krewetki duże gambasy z sosem chili- kokos,kotleciki jagnięce z kostką,sery pleśniowe,homara bym zjadła z przyjemnością. Uwielbiam przeróżne zupy,sałatki,steki krwiste i wiele innych przepysznych dań. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: RANKING ULUBIONYCH DAŃ 15.11.04, 23:09 Rzeczy proste i wściekle niezdrowe: 1. Dzika pieczeń (pieczeń wołowa na dziko z sosem z kwaśnej śmietany i kluskami) 2. Jajka w majonezie 3. Ruskie pierogi, i to bynajmniej nie produkcji teściowej (teściowa in spe robi za to rewelacyjną zupę ogórkową), tylko mojej własnej 4. Parówki w sosie pomidorowym 5. Lazania 6. Kurczak pięć smaków z ryżem i surówką 7. Krupnik 8. Halibut wędzony 9. Sernik krakowski od Drożdża 10. Pierogi z borówkami, oczywiście. I dyscyplina dodatkowa: rosół wołowo-drobiowy, gotowany na płycie kuchennej, z lanym ciastem i marchewką. Mniam ponad wszelką wątpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antolka Re: RANKING ULUBIONYCH DAŃ IP: 82.160.30.* 15.11.04, 23:34 młode ziemniaczki,polane skwareczkami i zeszkloną cebulką i prawdziwe kwaśne mleko........ "czego się gapisz jak wół na malowane wrota?!wstawaj do kaczek!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antolka Re: RANKING ULUBIONYCH DAŃ IP: 82.160.30.* 15.11.04, 23:36 jezu! zapomniałam o koperku na tych ziemniaczkach! Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: RANKING ULUBIONYCH DAŃ 16.11.04, 00:10 Noooo... co do ziemniaczków, to masz zupełną rację! I kwaśne mleko to ma być prawdziwe kwaśne mleko, a nie kefir. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margot27 Re: RANKING ULUBIONYCH DAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 10:43 ŻUREK!!! na prawdziwym zakwasie, na wędzonej kiełbasce... mnniam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzunia Re: RANKING ULUBIONYCH DAŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 12:45 1.golonka z wody 2.golonka z grilla. 3.golonka duszona. 4.golonka w kapuscie. 5.golonka pieczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopik Re: RANKING ULUBIONYCH DAŃ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:40 mmmmm rozmarzylam sie. na szczescie lubie potrawy zdrowe, m.in.: ryba w galarecie z sosem tatarskim - czasem wcinam sama galarete! (dodam ze slodkiej galaretki nie cierpie!) bakłażany pieczone z sosikami (w egipcie nażarłam sie ich na potege!) sałata zielona z sosem winegret i serem plesniowym i w ogole sałatki w prawie kazdej postaci KOCHAM CHŁODNIK LITEWSKI najlepiej z swiezo ugotowanymi młodymi ziemniaczkiami; oraz barszcz ukrainski sosik kurkowy do ziemniaków a teraz lece bo slinka mi sie leje na klawiature... Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a ruskie pierogi 16.11.04, 13:25 ruskie pierogi (oczywiście domowej roboty)!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bea gołąbki mojej mamy:))))))))) IP: *.welnowiec.net 16.11.04, 19:59 Gołąbki mojej mamy:))))))))) Moge ich zjeść nieskończona ilośc. a róznia sie od typowych tym, że nie sa z sosem pomidorowym, ale podczas duzenia przekładane sa warstwami kapusty kiszonej. Pyszociny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yyouzka Re: RANKING ULUBIONYCH DAŃ 17.11.04, 13:36 zawsze i wszedzie frytki potem zapiekanka ziemniaczano-miesna majne siostry cioasto bananowe i łazanki mojego brata ................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchnia wino spiew Re: RANKING ULUBIONYCH DAŃ IP: 212.160.136.* 17.11.04, 13:40 chlodnik sliwkowy bym wciagnal, moze kulebiak z kazimierza, albo pierogi z kasza gryczana i twarogiem, obecnie wszystko, padam z glodu Odpowiedz Link Zgłoś