Dodaj do ulubionych

Koszerno-wegański halal

07.04.24, 20:17
Witam. Koszer, Halal, weganizm... Pewnie nie doczekam się odpowiedzi bo w Polsce chyba nikt nie rozumie tych pojęć poprawnie (ja się dopiero wdrażam), ale jeśli jest znawca tych trzech sposobów odżywiania się [wbrew pozorom nie dotyczą tylko i wyłącznie mięs/zwierząt], to błagam o pomoc: Jeżeli z potraw Halal i koszernych wyeliminujemy produkty których nie uznają weganie, a następnie [z pozostałej żywności] w Halal wyeliminujemy żywność nie uznawaną brzez koszerów, a na koniec z żywności koszernej wyeliminujemy żywnoś" która nie jest Halal, jaką żywność pozostaje? Pytam poważnie i proszę beż żartów i docinków. Chcę w przyszlosci wyprawić wesele na którym będą wszystkie trzy grupy i chcę by wszyscy byli zadowoleni nie widząc nawet potraw których nie uznają.
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: Koszerno-wegański halal 08.04.24, 11:41
      dawno dawno temu pytalam czym ugoscic zaprzyjaznionych sasiadow, akurat byla to rodzina zydowska

podstawowa informacja, ktora dostalam na forum , bylo ,ze jedzenie 100% kosher bedzie tylko z kuchni koszernej: z podzialem na mleczne i miesne czesci/ sprzety. Najlepiej ,bym zamowila wszysko w certyfikowanej restauracji, od razy popakowane w porcje.

sasiedzi prosili tylko ,by nie bylo wieprzowiny :)
      zajadali sie z upodobaniem salatka jarzynowa, pierogami z wolowina, chlebem na zakwasie

wolowina nie dla weganow, ale mozna np pierozki z soczewica

niestety nie znam regul halal, poza tymi dotyczacymi miesa

wieksozsc owocow, warzyw , straczkow powinna byc ok

nie mieszkam w PL
      • melior.mundi Re: Koszerno-wegański halal 08.04.24, 15:40
        Dziękuję za podpowiedź 😉👍
    • mag-la-swag Re: Koszerno-wegański halal 03.05.24, 22:00
      Zostaje wegetarianska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka