Gość: niebieskie ucho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 13:07 Pod co idzie najlepiej makaron ryżowy? Czy jako baza może służyć do tych samych dań co z tradycyjnego makaronu? Czy może lepiej do zup? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siostraheli Re: Makaron ryżowy 18.11.04, 13:22 do chinszczyzny zamiast ryzu. Raczej sie nie nadaje do spaghetti. I nie nalezy go gotowac, tylko zalac wrzatkiem i odcedzic Odpowiedz Link Zgłoś
myshas Re: Makaron ryżowy 18.11.04, 13:22 Proponuję delikatną i smaczną sałatkę: ugotowany, odsączony i zimny makaron ryżowy wsypujesz do miseczki, dodajesz tarkowany na grubych oczkach lub pokrojony w malutkie kosteczki duży zielony ogórek (lub dwa), dodajesz drobnkutko posiekany zielony koperek, można dodać drobno pokrojoną szyneczkę (ale niekoniecznie), solisz, pieprzysz i wszystko mieszasz z majonezem. Pychotka! Odpowiedz Link Zgłoś
monia_77 Re: Makaron ryżowy 18.11.04, 15:46 Ja bardzo lubie ten makaron, z podsmazonym w kawalkach kurczakiem + rozne warzywe, na patelnie wrzucam makaron i wlewam jajko dyzdam do sciecia jajka i polewam sosoem chilli i sojowym. Mniamku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jahreshka Re: Makaron ryżowy IP: *.mofnet.gov.pl 20.11.04, 12:01 A ja proponuję sałatkę tzw. bankową (mój tato przyniósł ten przepis z banku, w którym pracuje). Potrzeba: - pół paczki makaronu ryżowego - ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, - kg pieczarek - pokroić w małe kawałki i podsmażyć - nie solić, po usmażeniu posypać wegetą do smaku, - kilka ogórasów kiszonych (3-4) - pokroić w sałatkową kostkę, - puszka kukurydzy - odsączyć, - 2 ząbki czosnku - przpuścić przez praskę, - 2 natki koperku - b. drobno posiekać, Wszystkie składniki łączymy, mieszamy, dodajemy kilka łyżek majonezu (wg uznania) i doprawiamy do wegetą do smaku. Smacznego! I niech Was nie odstrasza czosnek! Teraz zimową porą nadaje się jak najbardziej! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś