Gość: Katka IP: *.gjpoland.com.pl / *.gjpoland.com.pl 19.11.04, 11:32 próbował ktoś? Przeglądam sobie gazetę a tam takie cudo. Cena 8,99 zł za 200 g (do kupienia w Bomi). Chyba się skuszę i wypróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorjana Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 11:47 Nawet niew iedzilam ze taki istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 11:57 hmmm, a mozna wymieszac cukier z cynamonem? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: Cukier cynamonowy IP: *.gjpoland.com.pl / *.gjpoland.com.pl 19.11.04, 12:06 napisali że to aromatyczna mieszanka mielonego cynamonu, cukru i oleju, który skleja sypkie składniki, nadaje się do ozdobienia deseru, sałatki owocowej czy ciasta. Trochę mam mieszane uczucia co do tego oleju, ale w sumie 8 zł to nie majątek więc chyba wypróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 12:08 Katka, ale w sieci są przepisy jak taki cukier zrobić - właśnie sprawdziłam. Miesza się cukier z cynamonem i dodaje jakąś łyżeczkę masła lub oleju, więc może lepiej samej? Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 12:01 Kiedyś czytałam przepis na jakiś specjalny cukier (tyle tylko, że nie pamiętam jaki). Należało nasypać cukru do puszki, włożyć to coś właśnie co miało dać aromat, szczelnie zamknąć i poczekać. Chyba ponad miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
dorjana Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 12:08 Katak to napisz potem jaki on jest ten cynamonowy cukier Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 12:08 Laskę wanilii wystarczy włożyć-cukier waniliowy będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka2 Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 12:09 To chyba cukier waniliowy, można włożyć laskę wanilii do zwykłego cukru i już za miesiąc będzie gotowa. Ja tam wolę nasz kupny cukier waniliowy którego oprócz do wypieków używam jako odświeżacza do szuflad bo uwielbiam zapach wanilii. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 12:14 Ten cukier który kupujesz to pewnie cukier wanilinowy a nie waniliowy,różni się jednak od cukru z prawdziwą wanilią na korzyść tego drugiego IMO.Ale fakt pachnie intensywniej. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 13:37 Ja lubie pragmatyzm: najpierw zobaczylabym dokladny spis skladnikow / na tym etapie odpada wiekszosc produkcji spozywczej /, a potem porownala cene takiego cukru zrobionego w domu z tym w sprzedazy. No i zastanowilabym sie nad tym, czy ten olej jest tam rzeczywiscie potrzebny. Jesli tak, to te moze lepeij uzyc tego, do ktorego sie ma zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś