Dodaj do ulubionych

Cukier cynamonowy

IP: *.gjpoland.com.pl / *.gjpoland.com.pl 19.11.04, 11:32
próbował ktoś? Przeglądam sobie gazetę a tam takie cudo. Cena 8,99 zł za 200
g (do kupienia w Bomi). Chyba się skuszę i wypróbuję.
Obserwuj wątek
    • dorjana Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 11:47
      Nawet niew iedzilam ze taki istnieje
    • kwik Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 11:57
      hmmm, a mozna wymieszac cukier z cynamonem? :P
      • Gość: Katka Re: Cukier cynamonowy IP: *.gjpoland.com.pl / *.gjpoland.com.pl 19.11.04, 12:06
        napisali że to aromatyczna mieszanka mielonego cynamonu, cukru i oleju, który
        skleja sypkie składniki, nadaje się do ozdobienia deseru, sałatki owocowej czy
        ciasta. Trochę mam mieszane uczucia co do tego oleju, ale w sumie 8 zł to nie
        majątek więc chyba wypróbuję.
        • amused.to.death Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 12:08
          Katka, ale w sieci są przepisy jak taki cukier zrobić - właśnie sprawdziłam. Miesza się cukier z cynamonem i dodaje jakąś łyżeczkę masła lub oleju, więc może lepiej samej?
    • amused.to.death Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 12:01
      Kiedyś czytałam przepis na jakiś specjalny cukier (tyle tylko, że nie pamiętam jaki). Należało nasypać cukru do puszki, włożyć to coś właśnie co miało dać aromat, szczelnie zamknąć i poczekać. Chyba ponad miesiąc
      • dorjana Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 12:08
        Katak to napisz potem jaki on jest ten cynamonowy cukier
      • dziuunia Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 12:08
        Laskę wanilii wystarczy włożyć-cukier waniliowy będzie :)
      • poleczka2 Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 12:09
        To chyba cukier waniliowy, można włożyć laskę wanilii do zwykłego cukru i już
        za miesiąc będzie gotowa. Ja tam wolę nasz kupny cukier waniliowy którego
        oprócz do wypieków używam jako odświeżacza do szuflad bo uwielbiam zapach
        wanilii.
        • dziuunia Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 12:14
          Ten cukier który kupujesz to pewnie cukier wanilinowy a nie waniliowy,różni się
          jednak od cukru z prawdziwą wanilią na korzyść tego drugiego IMO.Ale fakt
          pachnie intensywniej.
          • linn_linn Re: Cukier cynamonowy 19.11.04, 13:37
            Ja lubie pragmatyzm: najpierw zobaczylabym dokladny spis skladnikow / na tym
            etapie odpada wiekszosc produkcji spozywczej /, a potem porownala cene takiego
            cukru zrobionego w domu z tym w sprzedazy. No i zastanowilabym sie nad tym, czy
            ten olej jest tam rzeczywiscie potrzebny. Jesli tak, to te moze lepeij uzyc
            tego, do ktorego sie ma zaufanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka