em_es Re: Skasować tę WEGETARIAŃSKĄ bzdurę! Nie tutaj! 24.11.04, 08:22 Oczywiście że tak, od takich dyskusji jest forum Wegetarianizm, dramatycznie głupie moim skromnym zdaniem, zajrzałam raz i więcej tego błędu nie popełnię, składa sie właśnie z takich bzdurnych dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Skasować tę WEGETARIAŃSKĄ bzdurę! Nie tutaj! 24.11.04, 08:29 nie jestem pewien czy wnioski byly głupie Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie no właśnie - wnioski bardzo sensowne 24.11.04, 08:32 przecież to chyba nie jest ortodoksyjne forum?Tylko o jedzeniu, bo Was skasujemy?Poza tym znajdźcie mi forum, gdzie ludzie są w stanie w takiej atmosferze wymienić nie zgadzające się ze osobą poglądy. A w sumie to przecież i tak temat był kuchenny - czym karmić osoby nie jedzące miesą - również ryb :) Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: Skasować tę WEGETARIAŃSKĄ bzdurę! Nie tutaj! 24.11.04, 08:36 Wiesz co, może i nie, ale jak widzę post z tytułem z góry przewidzianym na rozpętanie kłótni o tym co jest wege a co nie (typowe dla forum wege), to jakoś forum kuchnia mi na to nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: Skasować tę WEGETARIAŃSKĄ bzdurę! Nie tutaj! 24.11.04, 08:43 ale jak widzisz udalo sie uniknac takich dymow jak na forum wege (tamto nota bene powinno zostac wyniesione z pod Kuchni - bo niewiele tam dyskusji o jedzeniu, a wiecej ideologii). I to jest ogromna zaleta tego forum, ze mozna dystkutowac bez fanatyzmu i podzialu na skretynialych wege i debilnych miesożerców Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: Skasować tę WEGETARIAŃSKĄ bzdurę! Nie tutaj! 24.11.04, 08:53 Fakt, tu masz rację, mimo prowokacyjnego początku dyskusja przebiegała normalnie, jak inne tutaj, za co to forum lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
ka2 Re: Skasować tę WEGETARIAŃSKĄ bzdurę! Nie tutaj! 24.11.04, 08:50 em_es napisała: > składa sie właśnie z takich bzdurnych dyskusji... jako osoba biorąca udział w tej dyskusji nie poczuwam się do tego, żebym aż tak strasznie głupio gadała na forum wege nie pójdę, bo ten temat tak szerzej mnie średnio interesuje, a jak już się tu pojawił spytałam , o to czego nie wiedziałam Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: Skasować tę WEGETARIAŃSKĄ bzdurę! Nie tutaj! 24.11.04, 08:55 Ok, głupio sformułowałam, bardziej sam temat niż przebieg dyskusji miałam na myśli, na pewno nie chciałam nikogo urazić. Odpowiedz Link Zgłoś
jesienny_pan przy Wielkim szacunku dla jedzących inaczej 24.11.04, 08:44 sami czesto wiele lat nie ruszaliśmy mięsa lub ruszaliśmy jak ów mnich by zapraszającemu przykrości nie czynić jemy go więcej, mniej lub prawie wcale ... (co to kogo obchodzi?) Uprawianie systematyki wege (je to nie je tamto, miod nie jako tak, siak), czcze dyskusje wydają mi się zupełnie niewdzięcznym zajęciem temat nie jest rozwojy moim zdaniem kot przegnany z kuchni Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Skasować tę WEGETARIAŃSKĄ bzdurę! Nie tutaj! 24.11.04, 08:47 kasować to może nie, ale zawsze można wstrzymać się od wpisów, dzięki czemu ląduje w otchłaniach wątków starożytnych i nierzucających się w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
poughkeepsie to się nie wpisujmy i już 24.11.04, 08:51 po problemie. I zgadzam się z giezikiem, że mimo, że temat był ewidentnie nastawiony na wsadzenia kija w mrowisko to udało się jakoś sympatycznie wymienić poglądy i to się chwali. A swoją drogą ampolion uderzył dokładnie w tę samą nutę co autorka wątku. Musi być zaraz bzdura?Nie mozna normalnie napisać co sądzicie o skasowaniu?Albo po prostu kasujemy czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: to się nie wpisujmy i już IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 08:55 Nie popieram kasowania. Ignorowanie jak najbardziej. Kasowac to mozna posty typu ten pt "kilo". m. Odpowiedz Link Zgłoś
ka2 Re: to się nie wpisujmy i już 24.11.04, 09:00 huknę się w pierś moją, bynajmniej nie cherlawą, że pierwsza odpowiedź na ten post jaka mi zaświtała , była reakcja w stylu - forum wege, drzwi po prawej - ale ugryzłam się w jęzor niewyparzony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Tylko odpowiem: do lomas :D IP: *.crowley.pl 24.11.04, 10:16 Gość portalu: lomas napisał(a): > A i jeszcze jedna myśl niech mi ktoś wytłumaczy o ile można skąd się bierze wśr > ód niektórych tyle niechęci do wegetarian. Co takiego jest w niejedzeniu mięsa > co w niektórych (zaznaczam niektórych !) wzbudza aż agresję. Już Ci tłumaczę (chociaz pewnie to wiesz, tylko retorycznie pytasz). Jak ktoś Ci mówi - tu mam skarbonkę, w którą odkładam pieniądze na biedne dzieci - co odpowiadasz (zakładając, że pieniądze dajesz tylko raz w roku na Wielka Orkiestrę)? Albo - to działanie jest bez sensu, bo cośtam cośtam, albo - dobra dobra, a jak potrzebujesz na pizzę, to sobie stamtąd bierzesz, albo - postanawiasz robić podobnie. Człoweik odczuwa coś takiego jako napaść na siebie, jako powiedzenie "jestem lepszy" - oczywiście nie wprost i bez żadnej chęci takiej sugestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lomas Re: Tylko odpowiem: do lomas :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 11:40 No i dopisuję się choć miałam ten wątek ignorować coby w otchłani zapomnienia spoczął :). Ampolion naprawdę uważasz ten wątek za wegetariańską bzdurę, czy chciałeś burzę na forum wywołać w ten sposób bo w tamtym wątku Ci się nie udało? Kohol prawda trochę retorycznie pytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
matania Re: Skasować tę WEGETARIAŃSKĄ bzdurę! Nie tutaj! 24.11.04, 11:09 skasować nie ale robienie problemu z tego co kto je i jak to nazywa można sobie darować,podobno brak mięsa w diecie obniża poziom agresji,nie zauważyłam kurczę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnowo Re: Skasować tę WEGETARIAŃSKĄ bzdurę! Nie tutaj! IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 24.11.04, 12:42 nie rozumiem komu taki wątek może przeszkadzać ? Przecież jak kogoś to nie interesuje, to niech w wątek nie wchodzi i się nie dopisuje! To forum opiera się całe na tym, co kto je - to dlaczego raz na jakiś czas nie możemy porozmawiać o tym, co jedzą ci, którzy mięsa nie jedzą, co myślą będąc goszczeni w niewegetariańskich domach i jakie przemyślenia mają na ten temat ludzie mięso jedzący wegetarian goszczący ? A do skasowania nadaje się wg mnie post Ampoliona, bo jest niegrzeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heidi Od autorki WEGETARIANSKIEGO watku. IP: *.netcologne.de 24.11.04, 11:29 Witam! Nie bylo moim zamiarem urazanie czyichs uczuc. Wyrazilam swoj poglad, dotyczacy jak najbardziej, choc tylko w pewnym stopniu, kwestii kulinarnych, chca jednoczesnie uczulic tych jedzacych inaczej(w tym przypadku nie-wege) na sprawe jedzenia rybek. Na forum wege to nic niezwyklego - chcialam poznac inne spojrzenie na te sprawe. Moze lekko prowokacyjne byly te duze litery - no, to moge zrozumiec, ze sie niektorzy oburzyli, ale akcja z kasowaniem - to naprawde smieszne. Poza tym ilosc postow swiadczy chyba, ze temat byl ciekawy a dyskusja rzeczowa i bez dymow. A co do agresji, o ktorej ktos wspominal - zauwazyliscie jakie emocje wzbudza ten temat, nie tylko na tym forum? Pozdrawiam zielono ze slonecznej Cologne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Od autorki WEGETARIANSKIEGO watku. IP: 192.39.188.* 24.11.04, 12:05 Jestem przeciwna kasowaniu. Jak się komuś temat nie podoba może się nie wpisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqka Ja także przeciw kasowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 12:35 wątek jest ciekawy, bo i temat ciekawy. I jak najbardziej na miejscu. BTW, dziwię się atakom na Heidi, chyba niezbyt uważnie niektórzy śledzili jej wypowiedzi. Dobrze, że kobita ma mocen nerwy, bo moje już prawie puściły przy czytaniu. Pozdrawiam wegetarian i niejędzących mięsa też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: Ja także przeciw kasowaniu IP: *.bb.online.no 24.11.04, 12:59 Mnie tez dyskusja merytoryczna nie przeszkadza jesli tylko mozna sie z niej dowiedziec czegos. Dowiedzialam sie, bo na wege sie nie znam i za to dyskutantom dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś