Dodaj do ulubionych

CATERING - pilne:-)

29.11.04, 20:32
W sobotę odbędzie się chrzest Marysi.
Szukam atrakcyjnej oferty jedynie bufetu zimnego - (chrzest jest rano) -
obiad chcę zrobić sama (bo skromnie mówiąc dobrze gotuję i mam w planach 2
szybkie dania główne:-).
Czy znacie jakieś firmy cateringowe/restauracje godne polecenia.
Dziękkuję za wszelkie sugestie.

PS. jestem z Warszawy
Obserwuj wątek
    • Gość: asiaczek Re: CATERING - pilne:-) IP: *.wroclaw.mm.pl 29.11.04, 21:24
      Niestety nie pomoge Ci, bo jestem z Wrocławia. Ale może ty pomożesz mi. Jakie
      masz te dwa szybkie dania zaplanowane? Też mam w planie taką imprezę i nie mam
      pojęcia co podać.
      • mharrison Re: CATERING - pilne:-) 30.11.04, 08:00
        Planuję:

ŁOSOSIA PIECZONEGO W SOSIE KAPAROWYM

Filet z łososia kroję na porcje, traktuję świeżo zmielonym pieprzem, na każdej
        układam po plasterku cytryny (cudownie nawilża :-) i układam w naczyniu do
        zapiekania wysmarowanym oliwą. Do pierakrnika na jakiś 10-15 minut.
        Sos: Trochę oliwy, jogurt naturalny, sok z cytryny, czosnek rozgnieciony, natka
        z pietruszki lub posiekany koperek, rzeczone kapary, szczypta soli i świeżo
        zmielony pieprz

POLĘWICZKI WIEPRZOWE Z SOSEM SOJOPWYM I IMBIREM

Polędwiczki układam w pojemniku plastikowym, sowicie pieprze, nacieram
        czosnkiem, polewam sosem sojowym, i czerwonym winem, dorzucam pokrojony imbir,
        zamykam pudełeczko i do lodówki na noc.
        Następnego dnia tuż przed podaniem "skrobię" z dodatków, wrzucam ma masło
        (jakiś 2-3 minuty z każdej strony, potem do piekarnika jeszcze na jakieś 10
        minut juz potraktowane zalewą:-)

Mam nadzieję, że pomogłam.

Nie wiem czy brak odpowiedzi wiąże się z niechęcią do korzystania z usług
        cateringu na tym forum.

U mnie będzie debiut cateringowy:-) Do tej pory robiłam wszystko sama.
        Wolałabym jednak dzień przed spędzić z teściami (których widzę 3 razy w roku)
        niż w kuchni, także spusciłam z tonu ortodoksji:-)

Będę wdzięczna za polecenie sprawdzonego cateringu. Myslałam o bufecie złozonym
        z półmiska mięs (pieczonych), ryb, dipów, 2-3
        sałatek. Raczej "międzynarodowo", niż typopo po polsku. W jednej z restauracji
        na Foksal (którą juz znam z dobrego cateringu bufetowego) zaproponowano mi taki
        zestaw z drobnymi ciastkami za 80 zł na osobę. Wydaje mi się, że to trochę za
        drogo jak na same przekąski.
        • jacek1f Re: CATERING - pilne:-) 30.11.04, 09:34
          www.roomservice.pl/
          Tutaj masz link do roomservisu - jest tam wiele restauracji, w tym kilka
          polskich, ktore prawdopodobnie przygoruja ustalony przez Ciebie zestaw (na
          podstawie menu mozesz). W 40-45 zł powinno byc zamknięte. Wejdz tam i odwiedz
          menu kilku restauracji, mozesz cos wybierzesz. Roomservice dowozi zamowienia w
          godzine, i biora tylko ok 10-12 zl. Ja uzywam ich czasem, jak przychodzi dzien
          bez gogotwania. Sprobuj :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka