Gość: Hanna IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 22:39 Proszę o jakieś wiadomości na ten temat. Jak gotować? Przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: terka Re: Gotowanie w szybkowarze IP: *.*.*.* 18.10.01, 14:40 Normalnie. Gotuję w nim od wielu lat, ale tylko wtedy gdy zależy mi na czasie. Np. w lecie: na dno kładę podkładkę, nalewam niewielką ilość słonej wody wkładam ziemniaki. Między nimi ustawiam koszyczek (na nóżkach) na którym układam kalafior. 10 min. i jedzonko gotowe. Mięsa najpierw obsmażam, a póżniej gotuję je w niewielkiej ilości wody. W zależności od rodzaju mięsa i jego wielkości po ok. 20 min. już jest miękkie. Miłego gotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Gotowanie w szybkowarze IP: *.chello.pl 31.10.01, 10:39 My zaczęliśmy używać szybkowaru po tym jak urodziłam córeczkę i chciałam jeść zdrowo, bez smażenia itd. Na przykład pierś z indyka :doprawiamy i wkładamy do szybkowara, podlewamy wodą. Ile czasu ma się parować musisz poczytać w swojej instrukcji. U nas taka pierś jest potem na kilka obiadów dla 4 osobowej rodziny. Pamiętaj tylko, że trzeba się wsłuchiwać w te gwizdy, bo można przesadzić a wybuch szybkowara jest niebezpieczny. Zwłaszcza starego typu. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KITTY Re: Gotowanie w szybkowarze IP: *.acn.waw.pl 01.11.01, 19:33 Poszukaj sobie w książkach kucharskich Odpowiedz Link Zgłoś